Wordt geen gym fail, schakel een online coach in

Ok, je kent je weg in een sportschool misschien iets beter dan de hoofdrolspelers in gym fail filmpjes. Toch kan een online coach ervoor zorgen dat 2018 meer resultaat brengt dan 2017.

Gym Fails

Ik werd zojuist in een filmpje met gym fails getagd op Facebook. Niet voor het eerst. Om de één of andere reden associeert men gym fails vaak met mij, hoewel ik graag uitga van goede bedoelde  motieven voor het delen. Mocht je je echter herkennen in de hoofdrolspelers van onderstaande filmpje dan is het misschien handig voor 2018 professionele begeleiding in te schakelen.

Ook als jouw fails minder likes en shares opleveren (bijvoorbeeld omdat niemand iets geeft om je gebrek aan gains) kan een beetje hulp welkom zijn.

Online Coaching

Ik snap heus wel dat die basic gyms verleidelijk kunnen zijn. Ze zijn goedkoop en in sommige gevallen 24 uur per dag geopend. Top, als je tenminste ook weet hoe je dat abonnement daadwerkelijk omzet in resultaat. Zo, niet dan kan het toch handig zijn om iets meer te betalen voor een sportschool waar je in ieder geval nog de werking van de toestellen wordt uitgelegd.

Maar doelen behalen behelst natuurlijk meer. Weten welke oefeningen (en variaties) je doet voor welke spiergroep. Het effect van een bepaalde trainingsintensiteit en volume. Weten hoeveel rust je nodig hebt en wanneer. Weten hoe je niet in een gym fail filmpje terecht komt. Allemaal elementen van de benodigde kennis om een trainingsschema op te stellen dat voldoet aan jouw doelstellingen en geschikt is voor jouw lichaam.

En dan hebben we het nog niet eens over voeding. Of het nu het gebrek aan kennis is of de moeite om die kennis in praktijk te brengen, voeding blijkt voor veel mensen de grootste valkuil. Sommigen zullen dit jaar willen werken naar een gezond gewicht en een ‘normaal’ voedingspatroon. Anderen zullen de lat (in absolute zin) hoger leggen en dit jaar willen werken aan het best getrainde lichaam dat hun potentie toestaat. Hoe zo’n lichaam er uit zou moeten zien, of kan zien, verschilt natuurlijk per persoon. Een goede coach kan in al die verschillende gevallen zorgen dat de inzet ook zoveel mogelijk beloond wordt.

Online Coaching App

Het jaar 2017 stond voor Fitsociety dan ook vooral in het teken van continue verbeteringen doorvoeren in de Online Coaching App. Door steeds de vraag te stellen wat je als fitness fanaat of als online coach nog verder nodig kunt hebben om makkelijker én sneller resultaat te boeken. Dat leverde genoeg input voor de vele updates die de app inmiddels al gekregen heeft .

De Online Coaching App is een handige tool voor de doe-het-zelver die trainings- en voedingsschema’s op wilt stellen en zijn dieet zo makkelijk mogelijk wilt kunnen matchen met de behoefte. Het invoeren van je dagelijkse voeding wordt hierbij vereenvoudigd door onder andere de barcodescanner en duizenden voedingsproducten in de app met bijbehorende voedingswaarden.

De echte kracht zit echter in de mogelijke koppeling aan een online coach. Een coach die jouw voedingsbehoefte uitrekent, weekmenu’s kan sturen én dat steuntje in de rug is om je dieet ook vol te houden. Iemand die voor jou een maatwerk trainingsschema opstelt en je instructies kan geven over de uitvoering.

Simpel gesteld; Je hoeft het niet alleen te doen in 2018.

De Online Coaching App kan je downloaden in de App Store en de Play Store.

Heb je al een coach hebben die om onverklaarbare redenen nog niet gebruik maakt van zo’n handig app? Dan kan je diens inspanningen voor jou ook een update geven door hem/haar te laten aanmelden als coach in de app via https://coaching.fitsociety.nl

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie