Google toont calorieen in fastfood

Google toont calorieen in fastfood

Altijd willen weten hoeveel calorieen er in een Big Mac zitten? Vanaf vandaag kun je daar vrij eenvoudig achter komen via de zoekmachine Google. De zoekgigant maakt het vanaf vandaag mogelijk om op te zoeken hoeveel kcal er in de verschillende soorten fastfood zoals de Big Mac zitten. Of zoals ze het zelf zeggen: “We put the APP in Bon APPetit”

Calorie√ęn Googelen

In haar missie om alle informatie in de wereld beschikbaar te maken voor iedereen heeft Google vandaag de volgende stap genomen. In een recent verschenen bericht op de Google+ pagina van het bedrijf verscheen het bericht dat het mogelijk is om calorieen op te zoeken in diverse fastfood producten.

Zo kun je bijvoorbeeld opzoeken dat een Big Mac van de McDonalds 563 kcal zitten en in een Big Tasty 525 kcal. De functionaliteit houdt echter niet op bij de producten van de fastfoodketen McDonalds. Zo kun je ook de voedingsmiddelen van de Pizza Hut en de Burger King Googelen.

Calorie big mac

Hoe werkt het Googelen van kcal?

Het opzoeken van de hoeveelheid calorieen in fastfood werkt vrij simpel. Je doet namelijk de volgende zoekopdracht in Google:

Calories in Big Mac

Wanneer je die zoekopdracht uitvoert kun je zien hoeveel kcal de Big Mac bevat. Maar het is ook mogelijk om een zoekopdracht uit te voeren op keten:

Calories in McDonalds

Wanneer je deze zoekopdracht uitvoert laat Google de  hoeveelheid calorieen zien in de populairste producten van McDonalds.

Werkt het ook in Nederland?

Helaas is deze functie op het moment van testen nog niet beschikbaar in Nederland. Wanneer je toch echt wilt weten hoeveel calorieen er in de Whopper van de Burger King of in de fastfood maaltijden van de Kentucky Fried Chicken zitten, kun je je browser openen in Incognito modus. Wanneer je dat doet kun je onderaan de pagina de zoekmachine Google.com gebruiken en kun je de calorieen in fastfood wel Googelen.

Is dit de eerste stap?

Vorige week konden we al lezen dat Google het mogelijk maakt om via een afbeelding het aantal calorieen in te schatten van een bepaald voedingsproduct of maaltijd. Nu gaat de zoekmachine verder met het in kaart brengen van de kcal in fastfood middels een vrij eenvoudige zoekopdracht. Zou dit de eerste stap zijn in het volledig inzichtelijk maken van de voedingswaardes en kcal van onze voeding? Wij kunnen deze ontwikkeling alleen maar toejuichen.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie