Fitsociety Zo werkt Fitsociety

Zo werkt Fitsociety

Met de Fitsociety app kun je jouw sportieve dromen realiseren.

Wij helpen jou om een geweldige les in de omgeving te boeken, de ideale coach te vinden of de perfecte sportlocatie te ontdekken.

Indien je zelfstandig gebruik wilt maken van de Fitsociety app dan kan dat natuurlijk ook.

De Fitsociety app

Met de Fitsociety app heb je de perfecte tool voor jouw:

  • Training
  • Voeding
  • Progressie
  • Herstel
  • Kennis

Trainingen invoeren

Je kunt jouw trainingen in de Fitsociety app per dag invoeren. Je zoekt eenvoudig jouw oefening op met de zoekfunctie of je browsed door de verschillende spiergroepen.

Heb je een oefening gevonden?

Dan kun je die gelijk toevoegen met de juiste aantal herhalingen en gewichten, per set.

Wanneer je gaat trainen kun je eenvoudig jouw trainingen afvinken in de app. Deze resultaten worden bewaard zodat je de trainingsresultaten altijd kunt inzien. Indien je resultaat wilt boeken is het van belang om jouw trainingsintensiteit te verhogen, dus de app kan dan dienen ter inzicht, zodat je niet op de automatische piloot elke training met hetzelfde gewicht gaat trainen.

Heb je een trainingsweek erop zitten?

Je kunt via de calendar jouw voorgaande trainingen kopieren naar de nieuwe trainingsdagen zodat je elke training weer de juiste oefeningen met de juiste KG’s en Reps kunt uitvoeren.

Voeding tracken

Naast jouw training kun je ook jouw voeding tracken in de Fitsociety app. De combinatie training en voeding bepalen voor een groot deel jouw resultaat en daarom hebben we deze allebei inzichtelijk gemaakt in onze app.

Het tracken van jouw voeding kan vrij eenvoudig. Je kiest de datum en de menu gang waar je jouw voeding voor wilt tracken. Vervolgens kun je met een zoekopdracht een voedingsmiddel opzoeken of via de barcode een barcode scannen.

De Fitsociety database met voedingsmiddelen is niet de allergrootste maar wel bijna 100% geverifieerd. We voegen ook dagelijks voedingsmiddelen toe om een zo groot mogelijk, geverifieerde database aan te bieden.

Heb je jouw voedingsmiddelen toegevoegd?

De volgende keer verschijnen deze in de lijst met eerder gebruikte voedingsmiddelen, zodat je alleen nog maar op het + icoontje hoeft te klikken als je het voedingsmiddel weer wilt toevoegen op een andere datum.

Recepten aanmaken

Indien je jouw eigen recepten wilt aanmaken dan kan dat ook via de Fitsociety app. Onze app ondersteunt het toevoegen van recepten, waarbij je de voedingsmiddelen kunt selecteren uit onze geverifieerde voedingsmiddelen database.

Zo heb je altijd de juiste waardes bij de hand.

Elk recept kun je voorzien van een mooie foto zodat het visueel er ook nog goed uit komt te zien.

Bij het toevoegen van een voedingsmiddel of van een recept zie je direct wat de impact is op jouw dagelijkse calorieen en macronutrienten, zodat je binnen jouw gestelde budgetten kunt blijven.

De Fitsocitey app herkent welke dagen jij traint zodat automatisch de voedingswaardes van trainingsdagen worden gebruikt.

Heb je een rust-dag?

Dan herkent de app dit ook en heb je de waardes voor een niet-trainingsdag.

Progressie tracken

Per oefening zijn de gerealiseerde reps en KG’s inzichtelijk via de grafiek en via de kalender. Je kunt op die manier per datum en per set zien hoe jouw training ging zodat je de volgende keer weet of je zwaarder of lichter kunt gaan trainen.

Ditzelfde is zichtbaar voor jouw voeding. Je kunt via een grafiek terug gaan in de tijd en inzicht krijgen in jouw voedingspatroon over een langere periode. Indien je dan schommelingen ziet of enorme pieken in het weekend, dan kun je daar op anticiperen.

Naast jouw training en voeding kun je met de Fitsociety app ook jouw lichaamsafmetingen en foto’s uploaden per datum. Per dag kun je dan terug gaan om jou metingen uit het verleden in te zien. Zo krijg je een statistische en visuele weergave van jouw lichaamsprogressie.

Track jouw slaap en herstel

In de Fitsociety app kun je ook jouw slaap bijhouden. Omdat slaap vaak onderschat wordt als factor bij het herstel is het van belang om dit ook bij te houden en inzichtelijk te maken.

Via de Home tab kun je per dag bijhouden hoeveel uur je hebt geslapen zodat je na verloop van tijd een overzicht krijgt van de trend in jouw nachtrust. Bepaalde trendbreuken kunnen op deze wijze aan het licht komen waar je vervolgens weer op kunt inspelen.

Vergroot je kennis via Fitsociety

Uiteraard kun je naast het gebruik van de app ook gebruik maken van de Fitsociety.nl website. We zijn sinds 2008 actief als content platform met een actieve redactie die wetenschappelijke onderzoeken proberen te vertalen naar begrijpelijke en toepasbare artikelen.