Flirten in de sportschool volgens Jelmer

Flirten in de sportschool. Ideale locatie of juist de laatste plek om je op te dringen aan iemand die rustig wilt trainen? Ik vroeg het aan Jelmer en aan José om dit zowel vanuit een mannelijk als vrouwelijk perspectief te benaderen. Ik kan me echter voorstellen dat er wat dit betreft evenveel meningen zijn als sporters. Schroom dan ook niet om je mening met ons te delen!

-Kenneth

Flirten in de sportschool volgens Jelmer

Ik sport altijd met een zonnebril, fopsnor en pet op, en dan nog bespringen gemiddeld 30 vrouwen me tijdens m’n training. Omdat ik zo’n extreem knappe vent ben. En ik ben bekend. En ik ben super hilarisch. En slim.

Not really, maar het is wel een situatie die vrouwen graag beschrijven en er vervolgens over gaan klagen.

‘Al dat gestaar van die mannen en al die aandacht tijdens m’n training. Bah!’

Ja, dat is toch wel een grappig, tegenstrijdig gegeven. 99% van de mensen sport omdat ze er knap uit willen zien, voor henzelf en voor anderen, maar vindt het zogenaamd akelig om aandacht te krijgen in de sportschool. Mensen die hun beklag doen bij hun vriendinnen omdat ze worden aangestaard, aangesproken of op een andere manier worden benaderd.

Een tegengestelde manier om te zeggen hoe goed ze in de markt liggen. En dan net doen alsof het zo vreselijk is. Dames, ik heb u door.

Mij hou je niet voor de gek. In de grote jungle die de grotemensenwereld heet, kun je misschien in de gym iets geconcentreerder bezig zijn met je workout dan met voortplantingsdrang, maar het blijft een jungle. En daar gelden regels van de jungle. Daar lopen bronstige mannetjes rond die voor de spiegel elkaars biceps stilzwijgend vergelijken, terwijl ze door een testosteronboost hun partnerkeuze drastisch vergroten van één mogelijke partner, naar alle chicks in de gym.

En die chicks zijn zich daar bewust van.

“Opvallende en nauwsluitende kleding”

Op deze manier is geen enkele gezonde, heteroseksuele man in staat je te negeren
Op deze manier is geen enkele gezonde, heteroseksuele man in staat je te negeren

Het is niet voor niets dat grote sportmerken handig inspelen op dit feit door fluorescerende en anderszins opvallende en nauwsluitende kleding te ontwerpen én deze op sexy manieren te promoten. Pauwen, haantjes en paradijsvogels. De hele gym staat er vol mee.

Als we echt geen contact wilden maken met andere mensen trainden we wel thuis. In wijde comfortabele kleding. In een afgesloten ruimte. Met de gordijnen dicht. En postten we geen gymselfies op Instagram.

Maar flirten in de sportschool is, net zoals flirten in de bus en op straat en in de kroeg en bij Starbucks, een hele normale manier van communiceren. Alomtegenwoordig, belangrijk en onontkoombaar.

Dát het gebeurt is niet te veranderen, maar dat je er over klaagt wel. Dus of je geeft toe dat je het helemaal niet erg vindt en je er zelf aan mee doet, of je neemt het flirten voor lief en beseft je dat je een lekkere vent dan wel vrouw bent.

Klagen over flirtgedrag is hetzelfde als klagen over het weer. Blijf dan thuis. Onder de dekens. In je eentje.

-Jelmer

2 reacties

 1. Guus van der Vlugt

  Als ik een vrouw zou zijn en jij mijn personal trainer zou ik onmiddellijk en klacht bij het fitnesscentrum indienen over dit artikel
  – 99% van de mensen sport omdat ze er knap uit willen zien, voor henzelf en voor anderen: Uit welk onderzoek blijkt dat?
  – De gym is een jungle met de wetten van de jungle? Als eigenaar zou ik eventuele klachten van mijn klanten serieus nemen en er alles aan doen om vrouwen zich veilig te laten voelen en eventuele ‘daders’ hierop aanspreken of de toegang weigeren.
  – “En dan net doen alsof het zo vreselijk is. Dames, ik heb u door. ” Waar haal je vandaan dat ze het niet aangestaard willen worden niet zouden menen?
  – Als PT is het banaal om vrouwen als “chiks” aan te duiden.

  Als PT trainer dien je te weten dat er een verschil tussen is tussen normaal contact tussen klanten en het ongewenst te worden aangestaard.
  Als er jouw fitnesscentrum bronstige mannetjes staan met een testosteronboost (uit een pilletje of een spuit) zou ik ze onmiddellijk de toegang ontzeggen. Einde verhaal.

  Guus van der Vlugt
  docent fitnesstrainer A en B
  examinator FitVak fitnesstrainer A en B

 2. Joe

  Hey Guuske,

  Bedankt voor de moralistisch kundige woorden man. Blij dat jij ons even komt vertellen hoe alles “dient” te zijn en werken. Ben altijd benieuwd naar wat er uit ivoren torens zoals geroepen wordt.

  Begrijpend lezen, een kwinkslag en wat humor zijn best handige karakteristieken voor een personal trainer, dus als jij bent wat Fitvak te bieden als voorbeeld dan vind ik het nu al een hele enge, naargeestige instelling. maar daar ben jij het vast niet mee eens 🙂

  Ga boeven vangen.

  Groet

Plaats een reactie