Flirten in de sportschool volgens José

Flirten in de sportschool. Ideale locatie of juist de laatste plek om je op te dringen aan iemand die rustig wilt trainen? Ik vroeg het aan Jelmer en aan José om dit zowel vanuit een mannelijk als vrouwelijk perspectief te benaderen. Ik kan me echter voorstellen dat er wat dit betreft evenveel meningen zijn als sporters. Schroom dan ook niet om je mening met ons te delen!

-Kenneth

Flirten in de sportschool volgens José

Flirten in de sportschool, onder de sportievelingen onder ons vast geen onbekend terrein. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Hoe spreek je die knappe dame of heer aan die zich vlakbij jou in het zweet zit te werken en jou nog niet heeft opgemerkt?

Vrouwelijk perspectief

Ik kreeg het verzoek om vanuit vrouwelijk perspectief eens een stukje te schrijven over flirten in de sportschool. Natuurlijk een boeiend onderwerp en voor mij ook leuk om eens mijn gedachten over te laten gaan. Ik heb besloten me vooral te richten op de dingen die wij vrouwen – en dan spreek ik vanuit mijn ervaring, maar ik ga er vanuit dat meerdere dames dit delen – ervaren als echte afknappers.

Zo heb ik zelf een keer mogen ervaren dat ik vooral onder de indruk was van iemands snor waar ik naar staarde (geen gekheid, het was echt een hele dikke snor). Hij dacht echter dat ik onder de indruk was van het totaalplaatje. Nou allesbehalve, maar helaas stond snorremans binnen luttele seconden op de crosstrainer naast mij. Tsja, en dan een gesprekje aanknopen in zijn afgetrapte gymkloffie. “Kom je hier wel eens vaker”? Ik heb uiteindelijk het gesprekje kort gehouden en wist niet hoe snel ik de oordopjes weer in mijn oren moest doen om verder muziek te luisteren. Muziek luisteren en praten gaat natuurlijk niet samen hè 😉

Hieronder een top 3 van wat mij betreft echte no go’s!

Flirten in de sportschool: Drie No go’s:

“Dress 2 impress” : weg met dat oude – vaal geworden, onwelriekende – gymkloffie

fancy-dress-costume-mens-1990-s-work-out-tv-fitness-mr-energizer-medium-38-x22-40-x22-42344-p
“Succes verzekerd”

Hoewel men altijd beweert dat echte schoonheid van binnen zit, wil het oog ook wat en heb je natuurlijk maar 1 kans voor een flitsende eerste indruk. Dus heren, als jullie de dames willen imponeren, zorg voor een eigentijdse, stylish en zeker niet onbelangrijk: bij elkaar passende, sportoutfit. Wij lopen niet warm voor uitgezakte, te grote slobberbroeken, waar menige drol goed in zou worden opgevangen.

Te strak daarentegen is ook een no go: ook al heb je een mooie body, dat te strakke, haast doorschijnende shirtje van een glimmend spandex stofje schrikt eerder af dan dat wij onder de indruk zijn.  Leuke sportschoenen met hippe kleurtjes word ik altijd wel heel blij van in plaats van die afgetrapte gympies waarbij je haast een gesprek met de zolen kan voeren. Ook niet te vergeten: zorg voor frisse kleding en doe een lekker geurtje op voordat je de deur uitgaat! 

De stoere bink uithangen voor de spiegel

Ja, wij vrouwen houden van sterke mannen. Mooie dikke bicepsen, brede schouders, noem het maar op: mooi mooi mooi! Het krachthonk staat vol met van die brede, gespierde mannen. Wat ik dan vooral jammer vind is dat zij zichzelf vooral ook heel mooi vinden in de spiegel. En dan heb ik het er niet over dat je niet trots je behaalde resultaten mag showen aan de wereld.

tumblr_m8ltm3RHs11rnvwt1Zelfvertrouwen uitstralen is niets mis mee. Maar het wordt wat mij betreft een ander verhaal als er sprake is van extra stoer doen als er een leuke chick voorbij loopt. Er zijn vast wel dames die de volgende situatie herkennen: je loopt voorbij en plots wordt er nog harder met het ijzer rondgeslingerd en zal menig tennisspeelster jaloers worden op de geluiden die gemaakt worden. Nee… dat is dus NIET stoer en zal ook geen bijdrage leveren aan het versieren van de dames.

Dus doe maar gewoon “normaal” en dan zien we je ook wel hoor!

Gladde praatjes & foute versier-zinnen

Eigenlijk zijn gladde praatjes en foute versier-zinnen in iedere setting en situatie not done en dit heeft dan ook zeker zijn plek verdiend in de top 3 no go’s.  Vooral de “hé schatje” en “psshhhht” vind ik persoonlijk zeer respectloos. We zijn niet je huisdier!

En de vooraf ingestudeerde versier-zinnen – die dan op iedere aantrekkelijke vrouw worden afgevuurd – mogen wat mij betreft door de w.c. gespoeld worden. Heel cliché, maar wat ik vooral kan waarderen is als iemand lekker zichzelf is, zich niet opblaast of op allerhande vreemde manieren aandacht probeert te trekken.

Oprechte complimentjes doen het altijd goed: “je ziet er leuk/mooi uit!” of “ik kan zien dat je hier wel eens vaker komt”. Try it! En dan kan het maar zomaar eens gebeuren dat de knappe dame onder de indruk is, misschien zelfs wel wat gaat blozen en zonder wikken en wegen haar telefoonnummer geeft!…

Plaats een reactie