Hype Games

Vandaag was ik Volendam voor het Crossfit evenement de Hype Games.

Verschillende onderdelen

Er kwamen diverse onderdelen aan bod die, zoals gebruikelijk bij Crossfit wedstrijden, pas ter plekke genoemd worden. Natuurlijk zijn er een groot aantal oefeningen die standaard getraind worden binnen Crossfit. Welke daarvan je moet doen tijdens de wedstrijd en hoe (zoals bijvoorbeeld een bepaalde volgorde) blijft een verassing tot de wedstrijd. Hiermee wordt uiting gegeven aan het principe van Crossfit om jezelf zo breed mogelijk te trainen.

Teamverband

Deelname aan de Hype Games gebeurde in teamverband. Als oud basketballer en honkballer kon ik de sfeer die hierdoor ontstaat wel waarderen. Teamgenoten die elkaar aanmoedigen om voor een persoonlijk record te gaan en alom gejuich wanneer dit lukt.

“De Crossfit-sfeer”

Vaste lezers weten dat ik wel eens de nodige kritisch noot heb geplaatst bij Crossfit. Tegelijkertijd heb ik hierbij ook altijd mijn bewondering en verwondering uitgesproken over de snelgroeiende populariteit. Met name als ik de dames ik actie zie. Tijdens de Hype Games zag ik hoe ouders hun dochter aanmoedigden om toch nog een paar reps uit die deadlift te trekken of nog een paar double unders te doen. Er was een mooie, competitieve sfeer en teamspirit in een zaal gevuld met barbells, optrekstangen en heel veel schijven.

Als ik niet oppas, wordt ik nog een fan.

Foto’s

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie