Team SheWolves

Team SheWolves begeleidt bikini-fitness atleten naar het podium. Wij deden een interview naar aanleiding van een photoshoot met het team.

Photoshoot oude betonfabriek

Afgelopen zaterdag deed ik een photoshoot met de dames van Team SheWolves in de oude betonfabriek van MBI Beton in Raalte. Een prachtige, vervallen locatie, met prachtige modellen én een super gezellig sfeer. Dat kon alleen maar een fantastische shoot opleveren en ik heb dan ook met veel plezier gewerkt die dag. Het maakte me als redacteur voor FITsociety.nl echter nieuwsgierig naar het team waarop ik een interview deed met oprichtster Jeanet Wolf.

Interview met Jeanet Wolf van Team SheWolves

John Slabbekoorn en Jeanet Wolf
John Slabbekoorn en Jeanet Wolf

Wat is Team SheWolves en hoe is het team tot stand gekomen?

Team SheWolves is een dames atletenteam. Een groep meiden met allemaal het doel om in hun beste shape het podium op te gaan als bikinifitness of bodyfitness atlete. Gedurende 2013 hebben mijn partner John en ik allebei toegewerkt naar onze eerste wedstrijd, John in de -80kg klasse en ik in de bikiniklasse. Qua begeleiding misten we een teamgevoel, een plek waar we onze moeilijke momenten en hoogtepunten konden delen, een groep om samen te werken aan onze fysieke doelen. Vanuit daar is het idee ontstaan om zelf een team te starten en dat hebben we gerealiseerd in augustus 2014.

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd in voeding en sport en ben me in 2014 specifiek gaan richten op vrouwen en bodybuilding en krachtsport. Naast afgestudeerd diëtist, mental coach en healthcoach ben ik ook opgeleid door o.a. Menno Henselmans.

Hoeveel dames begeleiden jullie op het moment?

Op dit moment zijn er in ons huidige SheWolves team 17 meiden actief toe aan het werken naar een wedstrijd. Sommigen doen dit jaar mee en anderen gaan in 2016 hun (eerste) wedstrijd doen.
 Daarnaast zijn er op dit moment 8 dames buiten het team om aan het toewerken naar wedstrijden en hebben we een mannelijke atleet die begin volgend jaar gaat deelnemen aan zijn eerste wedstrijd.

Worden deze allen naar wedstrijden begeleid of zijn er ook leden van het team die deze aspiratie niet hebben?

Naast de wedstrijdatleten begeleid ik gemiddeld 15-20 cliënten per maand met andere doelen. Dit varieert van mensen (hoofdzakelijk dames) die wel een podiumfysiek nastreven, maar geen wedstrijdambities hebben, tot dames met (ernstig) overgewicht. In onze sportschool verzorg ik tevens losse poseerlessen voor bikini- en bodyfitnessatleten die niet door mij begeleid worden. Tot september gaf ik tevens wekelijks meerdere personal trainingen echter was dat niet meer te combineren met het aantal online cliënten dat ik begeleid. Sinds september werk ik enkel nog met online cliënten.
Wel is de sportschool, die we in april 2014 geopend hebben, toegankelijk voor mensen van buitenaf en hebben we daar een select groepje mensen dat wekelijks in ons krachthonk werkt aan zijn of haar doelen.

Wat zijn de vereisten om lid te worden van Team SheWolves?

Chantal Schreuder
Chantal Schreuder

Omdat we tijdens de start in 2014 geen idee hadden hoe het zou gaan verlopen was het open voor iedereen. Naar mate de maanden vorderden en de aanvragen bleven binnenkomen is er een selectie ontstaan. Enkele eisen waar je aan moet voldoen zijn onder andere een minimum aantal keren per week kunnen trainen, ervaring hebben met krachttraining, geen extra voedings- of sportcoach ernaast voor je schema’s en het besef hebben dat een wedstrijd meedoen niet binnen enkele maanden gerealiseerd is.  Ook dat het niet alleen maar leuk maar vooral afzien is de laatste weken voor een wedstrijd.

Vanaf januari 2016 veranderen er enkele zaken rondom de team indeling waarbij de echte beginners en nieuwkomers in team SheWolves komen en de dames die wedstrijdervaring hebben en zeker weten dat ze door willen gaan in Elite team SheWolves komen. Hoe dit exact vorm gaat krijgen staat nog niet vast, maar dat er een verdeling gaat komen tussen absoluut beginners en de mensen met ervaring hebben we wel besloten.

We merken dat er veel behoefte is aan begeleiding maar ook dat veel mensen maar eenmalig een wedstrijd willen doen. Een team dat constant verandert van samenstelling omdat sommigen toch na enkele maanden ervaren dat de leefstijl niets voor hen is, is niet ideaal hebben we ervaren, dus vandaar deze plannen.

Er zijn een aantal SheWolves in het huidige team met goede potentie en de wil om ver te gaan komen in de sport en we verwachten dat we zowel de absolute beginners als de verder gevorderde dames veel meer kunnen bieden qua begeleiding door een scheiding aan te gaan brengen.

Hoe begeleiden jullie de dames qua training, voeding en wedstrijdvoorbereiding?

We begeleiden ze voor 90% online. Op den duur, vanaf 2017, zal dit 100% online gaan worden omdat we vanaf dat jaar als digitale nomaden verder gaan en voornamelijk in het buitenland zullen wonen. Tot die tijd, tot en met heel 2016, blijft de begeleiding zoals die nu is. Ik doe de volledige cliënt begeleiding, stel alle voedingsschema’s en sportschema’s op aan de hand van het huidige fysiek en de doelen van de atleet. De progressie wordt nauwkeurig bijgehouden zowel via de schema’s als aan de hand van foto’s en (poseer)video’s.

We hanteren IIFYM, een manier van eten die heel flexibel is. De meiden leren hoe ze zelf hun voeding samen kunnen stellen, passend binnen hun doelen. Alles is geheel persoonsgebonden en de aanpak verschilt van cliënt tot cliënt en van periode tot periode. 
Daarnaast hebben we regelmatig poseerlessen met de groep en wordt het poseren ook via video’s en Skype bijgeschaafd. Ook mentale begeleiding staat heel erg centraal. Met name rondom wedstrijden is de spanning hoger, de onzekerheid groter en is mentale ondersteuning van groot belang. Via mail kan iedereen onbeperkt contact opnemen met mij over alle onzekerheden en vragen. Daarnaast hebben we een facebookgroep waarin dagelijks progressie, hoogtepunten, moeilijke momenten, nieuwe bikini’s, goede recepten en andere tips met elkaar gedeeld worden en waarin iedereen support krijgt van de teamgenoten.

Wanneer een teamgenoot een wedstrijd heeft gaat een groot deel van het team mee. De Enercup komt eraan en naast een groot deel in het publiek gaat er ook een deel van de meiden mee backstage zodat iedereen elkaar kan helpen. Daarnaast hebben we afgelopen weekend een fantastische teamfotoshoot gehad en gaan we als afsluiter van dit jaar in december een teamdag (of weekend) organiseren zodat we als team gedurende het jaar zeker een aantal keren samen zijn buiten de poseerlessen om.

John is degene die al deze zaken regelt, van teamkleding tot teamuitjes, hij leidt alles in goede banen en is daarnaast bevoorrecht om als enige man in een groep van 17 dames mee te kunnen draaien ;). Kortom, voeding, sport, poseren, mindset en teamsupport is wat er allemaal bij komt kijken en waar veel aandacht aan besteed wordt.

Onlangs werd ik door jullie benaderd als fitness fotograaf om een shoot met het team te doen in de verlaten MBI betonfabriek in Raalte. Hoe kwam dit idee tot stand?

Het idee voor de shoot ontstond al brainstormend. Omdat we onszelf heel hardcore vinden (haha), wilden we een ruige locatie voor de fotoshoot en via onze facebookvolgers die input gaven over locaties kwamen we bij de betonfabriek in Raalte uit. Daarnaast kregen we ook op die manier de tip om jou als fotograaf te benaderen en nadat er mailcontact gelegd was en het enthousiasme er vanaf spatte wisten we dat jij de perfecte fotograaf bent. En dat is ook absoluut gebleken!!

Sabine Greilich
Sabine Greilich

Ik vond het zelf ook een ontzettend leuke shoot om te doen, prachtige locatie, prachtige modellen, maar vooral ook een zeer gezellige onderlinge sfeer. Op basis van Hollands Next Top Model zou je denken dat vijftien modellen bij elkaar direct tot bitchfights leidt, maar dat was bij de SheWolves niet het geval. De meiden halen juist het beste uit elkaar. Is de sfeer altijd zo één van onderlinge ondersteuning?

De sfeer is altijd goed binnen het team. Waarschijnlijk komt dat vooral omdat iedereen snapt wat de achterliggende passie is. Wanneer iemand een moeilijke dag had, een beetje is ingestort, een persoonlijk record heeft gebroken, twijfelt over de kleur van de bikini, blij is met een nieuw recept dat ze ontdekt heeft of iets anders heeft waar met familie of vrienden niet (altijd) goed over gesproken kan worden, staan de SheWolves meteen voor elkaar klaar.

Wanneer er wedstrijden aankomen biedt de één zich aan om te helpen opmaken, de ander het haar te doen, weer een ander om te helpen bij extra poseren wanneer ze toevallig redelijk bij elkaar in de buurt wonen, iedereen helpt elkaar en iedereen wil elkaar zien winnen. Ook zijn er een aantal die wedstrijdervaring hebben en daarmee de meiden zonder ervaring gerust kunnen stellen.

Het team is een grote opwaartse spiraal, één brok motivatie en energie en het is fantastisch om daar aandeel in te mogen hebben!

Op 5 oktober staan enkele van de SheWolves op het podium van de Enercup waarvan wij ook verslag zullen doen. Van wat ik gezien heb, lijkt het goed te gaan met de voorbereiding.

De voorbereidingen gaan heel erg goed inderdaad. Sabine, Jolanda, Jessica, Femke, en John gaan het podium op en ik ben zeer tevreden over hun shape en progressie. De verwachtingen zijn hoog en ik hoop natuurlijk dat die verwachtingen gaan uitkomen!

Namens FITsociety wens ik de dames veel succes!

Hartstikke bedankt Kenneth, ook voor dit interview. En natuurlijk voor de fantastische fotoshoot en al jouw enthousiasme!

Mocht je als lezer geïnteresseerd zijn in wedstrijdcoaching of vanaf januari deel uit willen gaan maken van team SheWolves, dan vind je meer informatie. op de site van Shewolves.nl.

Gallery:

De shoot is net achter de rug en van de ruim 800 foto’s (!) die ik heb geschoten heb ik slechts enkelen al klaar. Die wil ik jullie echter niet onthouden dus plaats ik deze nu al. De gallery wordt de komende dagen aangevuld met andere foto’s uit de shoot.

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie