Mart Jansen

Nijmegen

Maak kennis met Mart Jansen

Mijn naam is Mart Jansen, oprichter en eigenaar van Fitsmart personal training. Inmiddels dé personal trainer in Nijmegen en omstreken als het aankomt op het behalen van een gezond en fit lichaam en een sterke geest. Sinds januari 2009 heeft Fitsmart vele mensen met succes laten groeien op alle vlakken. Met ruim 16 jaar praktijkervaring en een Mount Everest aan theoretische kennis weten wij als geen ander hoe we dat moeten doen. En dat is niet zo gek ook, als je bedenkt hoe ik er zelf ooit bijliep…

Al sinds jonge leeftijd ben ik met sport bezig geweest, zoals voetbal, judo en turnen. Op mijn 16e ben ik begonnen met fitness. Sterk in je schoenen staan? Daar had ik nog nooit van gehoord. Ik was onzeker, had last van mijn rug, weinig energie en over mijn eetpatroon zal ik ook maar niet al te veel uitweiden. De vele outdoor activiteiten waar Limburg bekend om staat waren aan mij niet besteed, de Bourgondische gezelligheid echter des te meer.
Het was tijd voor een rigoureuze aanpak. En toen ik eenmaal die intimiderende sportschool binnen was gestapt waar ik me enorm ongemakkelijk voelde, merkte ik al snel dat sporten me sterker maakte, het gaf me zelfvertrouwen, mijn lichaam kreeg meer vorm en ik kreeg een betere houding. Ben ik dat? Maar wat me nog meer verbaasde, vrienden gingen me om hulp vragen. Ineens was ik die alwetende verteller die anderen kon helpen. Ehm, hoezo kom jij mij iets vragen? Dat is leuk!

Zo leuk zelfs dat ik me meer en meer ging verdiepen in wat het lichaam nodig heeft, wat de ideale manier is om aan je lichaam te werken. Met veel enthousiasme begon ik te lezen over fitness, voeding en alles wat daarbij komt kijken. Het gaf me energie en voldoening om vrienden en andere mensen om me heen te inspireren en verder te helpen betere resultaten en voldoening te behalen.
Dat wilde ik verder uitbouwen. Na gewerkt te hebben als fitness instructeur en sportmasseur wilde ik nog meer. Meer, meer, meer. Mensen meer persoonlijke begeleiding geven en ze zo helpen betere resultaten te krijgen. Door middel van het volgen van vooraanstaande opleidingen en een jarenlange zelfstudie kwalificeerde ik mezelf tot personal trainer. En van die titel ga ik nog steeds glunderen.
Voor mij beperkt zelfontwikkeling zich niet tot het krijgen van zichtbare buikspieren of een mooie lichaamshouding. Ik hou ervan mezelf te blijven ontwikkelen in zowel fysieke als mentale en spirituele vlakken oftewel body, mind

Specialismes & Opleidingen

Specialismes

 • Afvallen

 • Blessures

 • Core strength

 • Gedragsverandering

 • Gewichtstoename

 • Krachttraining

 • Overgewicht

 • Voeding en dieet

Opleiding

 • Fitnesstrainer A

 • Functioneel Coachen

 • Mylogenics

 • NGS Sportmasseur

 • NLP Practitioner

 • Personal hormonal profiling

 • TOP Trainer A

Reviews & Referenties

MJ

Mart Jansen

Communicatie

Expertise

Prijs

Resultaat

Ozgur Yasar

Communicatie

Expertise

Prijs

Resultaat

Cassandra kenter

Helaas is het voor mij niet gelopen zoals ik had gehoopt en verwacht. Communicatie is matig via deze app. Was best een hoop geld en er is weinig resultaat. Jammer. Zou het niet nog een keer doen.

Communicatie

Expertise

Prijs

Resultaat

 1. Ingrid

  Update: Ingrid is inmiddels 45 kilo afgevallen! "In januari 2014 was voor mij het omslagpunt om hopelijk definitief af te rekenen met de vele extra kilo’s. Door het gewicht van een kleine 120 kg mee te nemen iedere dag, had ik geen energie, weinig zelfvertrouwen en kregen mijn knieën ook een hoop te verduren. Traplopen en werken in de zorg ging ook steeds moeizamer. En het maken van boswandelingen werd ook steeds minder. En dat al op een leeftijd van 41… Na herhaaldelijke keren pogingen gedaan te hebben om af te vallen en op letten met eten, die iedere keer op niets uitliepen, heb ik contact opgenomen met Mart. Mart kende ik al van de sportschool waar ik bij zit. Ik zag hem op respectvolle wijze omgaan met zijn klanten en dacht dat hij mij ook wel zou kunnen helpen. In februari 2014 zijn we samen aan de slag gegaan. We hebben eerst een aantal doelen opgesteld, zodat we na 3 maanden konden zien of er vooruitgang in zat. Daarna hebben we een sportsessie gedaan, zodat Mart kon zien wat mijn conditie was op dat moment. Hierop heeft hij de eerste trainingsschema’s gemaakt. En konden we deze gaan gebruiken om mijn doelstellingen te gaan behalen. Binnen 3 maanden was er al een mooi resultaat te zien, mijn gewicht begon te zakken en mijn conditie begon te verbeteren. En wat ik erg fijn vond, dat ik meer energie begon te krijgen om boswandelingen te maken en de trap op te kunnen lopen zonder gehijg. We hebben een grote verandering in mijn eetpatroon aangebracht: minder koolhydraten maar wel veel eiwitten. Ik was verbaasd met dit nieuwe eetpatroon haast geen honger te hebben. Wat mij nog meer verbaasde was dat korte intensieve krachttrainingen mij meer positief resultaat opleveren dan cardiotrainingen van bijna 2 uur per keer.. Mart en ik hebben in totaal 9 maanden samen gewerkt wat resulteerde in een gewichtsverlies van maar liefst 30 kg. Het afgelopen jaar is de begeleiding van Mart, op mijn verzoek, wat minder geworden. En is mijn gewicht met nog eens 10 kg afgenomen. Dus een totaalgewichtsverlies van 40 kg. (De begeleiding van Mart bestaat nu uit een gesprek eens in de 3 a 4 maanden en nieuwe trainingsschema’s die ik zelfstandig uitvoer.) Nu (december 2015) kan ik weer doen wat ik wil; werken, sporten, wandelen enz.. zonder snel moe te worden. Ik ben heel blij met het resultaat en wat ook erg fijn is, maar wat ik nog niet benoemd heb: Kleding kunnen kopen bij normale winkels en dan niet eens hun grootste maat aan te hoeven. Het was een hele reis, maar erg mooi om te maken. En ik ben nog lang niet klaar. Graag wil ik dit gewicht blijven behouden en misschien toch nog een paar kilo’s extra afvallen. Ik ben me ervan bewust geworden dat het sporten en letten op voeding een nieuwe leefstijl is geworden. En dat ik dit de rest van mijn leven mag blijven doen om me goed te voelen."

 2. Wil

  "Van kankerpatiënt naar fitte vent. Ik kwam bij voor het eerst bij Mart in januari en had als doelstelling mijn manier van fitnessen naar een hoger niveau te tillen. Sporten (voetbal

 3. Kelly

  "Voordat ik bij Fitsmart begon deed ik alleen maar cardio en at ik slecht. Dit had als gevolg dat ik vaak moe was. Mijn doel was om zo dun mogelijk te zijn! Ik was wel dun, had maatje 34, maar die kipfilet onder mijn armen en het vet rond de bovenbenen zat er nog steeds! En mijn kont die zag je amper, bovendien had ik ook altijd last van mijn nek! Ben hier vaak mee naar de fysio gegaan waardoor t een paar dagen minder was maar daarna ook weer terug kwam. Sinds ik bezig ben bij Fitsmart voel ik me goed, eet gezond en ik heb geen last meer van mijn nek!:) En dat dun zijn is nu ook veranderd in strak zijn! Die kipfilets zijn weg en in mijn bovenbenen zitten nu ook veel meer spieren dan vet. En mijn kont wordt mooi vol zonder vet! Ik ga zelfs van maatje 34 naar 36/38 en daar ben ik trots op!( ik had er voor die tijd niet aan moeten denken) Ik vind het heerlijk om krachttraining te doen en mis cardio geen minuut! Natuurlijk heeft Mart mij ook in mijn voeding begeleid en daar heb ik ook veel van geleerd. Zonder mijn voeding aan te passen had ik ook niet dit resultaat!"