fbpx

Berry de Mey “The Flexing Dutchman”

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Als je een rubriek richt op succesvolle bodybuilders dan mag daaraan niet ontbreken een van Nederlands meest succesvolle mannelijke bodybuilders ooit: Berry de Mey. Europees Kampioen, Wereldkampioen en brons op de Mr. Olympia. Om alleen al op te mogen treden tijdens de Mr. Olympia is een enorme prestatie. Om vervolgens 3e te worden, moet je van zeer goed huize komen.

Biografie Berry de Mey

Berry de Mey’s (23-2-1962) eerste ervaring met krachttraining was via taekwondo. Hij herinnert zich nog steeds de dag dat hij tijdens een training een halter zag liggen, ermee ging trainen en meer wilde. De volgende dag liep hij een sportschool binnen en ging aan de slag. Daar kijkend naar de posters van bekende bodybuilders besloot hij binnen een week dat hij wereldkampioen bodybuilden wilde worden.

Berry was geen massa-monster, maar scoorde vooral door symmetrie en definitie. Dat hij aanleg had, bleek uit het feit dat de instructeur in de sportschool die eerste dag niet snapte dat Berry zoveel vragen stelde. Zijn fysiek leek er toen al op te wijzen dat hij ervaring had met krachttraining.

Mr. Olympia

Het hoogtepunt van Berry’s carrière was het behalen van de derde plaats op de Mr. Olympia van ’88 (achter Lee Haney en Rich Gaspari). Hierna was hij vastbesloten in 1989 deze prestatie te verbeteren.

Het liep echter anders toen het noodlot toesloeg en hij tijdens een borsttraining zijn borstspier scheurde bij het bankdrukken. Hij kwam nog wel op het podium toen hij door Vince McMahon (bekend van de worstelfederatie WWF) werd uitgenodigd deel te nemen in de door hem nieuw opgezette bodybuildbond de WBC.

Tegen een riant salaris van 300.000 dollar per jaar ging Berry aan de slag. Hij werd 3e bij de eerste wedstrijd, maar zag in dat hij nooit meer zijn oude niveau zou bereiken. Laat staan het plaatje van perfectie dat hij zichzelf al die tijd had voorgespiegeld. Hij nam dan ook afscheid van bodybuilding in wedstrijdverband.

Tegenwoordig houdt Berry zich bezig met zijn andere passie, fotografie. Binnen bodybuilding is hij echter ook nog steeds actief met zijn eigen supplementenlijn.

Stats tijdens hoogtepunt Bodybuild-carrière

(helaas alleen lengte en gewicht kunnen vinden):
Lengte: 185
Gewicht:102

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen