De term fitness is feitelijk een term voor meerdere lichamelijke activiteiten die zorgen dat het lichaam in een totale staat van “fitheid”¬†komt. Dat maakt fitness een verzamelterm aangezien meerdere activiteiten dit doel kunnen bewerkstelligen. Zo kun je met behulp van specifieke¬†fitness oefeningen¬†meer¬†spiermassa opbouwen¬†of kracht, wat we dan ook¬†krachttraining¬†of “neuromusculaire training” noemen. Indien je met behulp van andere specifieke oefeningen¬†conditie opbouwt,¬†uithoudingsvermogen vergroot of het¬†vetpercentage¬†verbetert noemen we dat weer cardiovasculaire training.

Fit-ness

Het uitgangspunt van fitness is het lichaam in een betere staat brengen, wat dus qua spiermassa, vetmassa of uithoudingsvermogen kan zijn. Dit wordt gedaan door het lichaam te prikkelen en uit te dagen waardoor de belastbaarheid toeneemt. Voordat je¬†begint met fitness¬†is het van belang om in te lezen hoe het menselijk lichaam werkt en hoe je lichaam reageert op specifieke prikkels maar ook wat je moet doen bij¬†spierpijn. Dit lees je in de “Basisregels Fitness”. Vaak is dan de volgende stap het maken van een eigen persoonlijk¬†fitness schema, afgestemd op jouw doelstellingen. Met deze informatie en met je eigen schema kun je vervelende¬†blessures¬†voorkomen.

Met onze redactie schrijven we verder over de laatste¬†fitness trends¬†zoals de laatste¬†fitness apps¬†en¬†wearables. Tot slot vind je hier onze¬†interviews¬†en een selectie¬†fitness modellen¬†en¬†fitness video’s.

Wat is fitness

Fitness staat feitelijk voor de vorm van lichamelijke activiteiten die gezamenlijk het menselijk lichaam, de conditie en de spieren in een algehele staat van fitness brengen. Hierdoor is Fitness dus een verzamelterm voor meerdere activiteiten. Zo kunnen er fitness oefeningen gedaan worden om voornamelijk de spieren te trainen en kunnen er cardio oefeningen gedaan worden wanneer me wil conditie opbouwen of wil afvallen of vetverbranden. Specifieke oefeningen met zware gewichten kunnen worden ondergebracht onder te term Bodybuilding, waarbij het aankomen in spiermassa voorop staat. Fitness is in de wereld de sport die het meest beoefend wordt, in diverse sportscholen, hardcore gyms, health clubs en in de buitenlucht.