fbpx
Interview Ronnie Coleman

Interview Ronnie Coleman

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Een van de meest succesvolle bodybuilders aller tijden is zonder twijfel Ronnie Coleman. Met zijn 8 voudige Mr. Olympia titles is hij recordhouder in aantallen, samen met Lee Haney. Maar Ronnie is zonder twijfel een stuk spraakmakender en een echte persoonlijkheid.

FITsociety kreeg de kans om Ronnie Coleman exclusief te interviewen. Daarvoor moesten wij naar het hoge noorden, namelijk naar het nieuwe pand van Body en Fitshop in Heerenveen. Een kleine moeite om de levende legende te ontmoeten en hem een paar vragen te stellen over zijn leven na bodybuilding en wat hem nu zoal bezighoudt nu hij officieel gestopt is.

Aankomst in Heerenveen

We hadden de afspraak met Ronnie Coleman 0m 09:30 uur omdat hij vanaf 10:00 uur de meet and greets zou hebben met de fans van hem. De fans konden zich opgeven voor de Meet and Greet die Body en Fitshop had georganiseerd en een aantal had zich al verzameld bij het pand en trotseerden de kou. Rond 09:30 aangekomen was er nog geen Ronnie te zien. Na wat vragen bleek dat Ronnie nog wat wilde eten dus dat was hij gaan doen samen met zijn reisgezelschap. Rond 09:50 uur kwam hij dan aan, voorzien van zijn maaltijd en konden we beginnen met het interview.

Interview Ronnie Coleman

FS: Dag Ronnie, dank je wel voor de tijd voor het interview. En eet smakelijk.
Ronnie: Dank je wel. Ik ben blij om hier te zijn.

FS: Is dit je eerste keer in Nederland?
Ronnie: Nee, ik kom hier vaker. Voorheen waren er hier de PRO wedstrijden waar ik regelmatig voor naar Nederland kwam.

FS: Heb je het naar je zin
Ronnie: Ja, ik kom altijd graag naar Nederland. Maar deze keer is het kouder. Normaal ben ik dit niet gewend, want ik woon in Texas. Ik houd meer van de warmte.

FS: Daar zijn jij en de rest van Nederland het met elkaar eens. Hoe breng je je tijd door nu je officieel gestopt bent?
Ronnie: Ik reis de hele wereld over. We zijn met mijn producten inmiddels in 100 landen verkrijgbaar, dus zo was 2 weken geleden in Australie.

FS: Vind je het leuk om zoveel te reizen?
Ronnie: Oh, dat is echt niet erg. Ik doe het graag. Light Weight!

FS: Houd je de huidige Olympia nog in de gaten? En wat vind je van de top 5?
Ronnie: Zeker! Ik volg het nog. En ik vind de jongens die nu op het podium staan minder groot. Ik weet niet hoe ze trainen, maar ze zijn niet massief. Volgens mij hebben ze een andere mentaliteit dan de generatie van mij.

FS: Wat is de tip die jij zou geven aan mensen die jou zouden willen opvolgen.
Ronnie: Verdiep je in kennis. Veel mensen denken dat bodybuilding draait om veel trainen of veel eten. Maar bodybuilding draait juist om kennis. Ik omringde me altijd met mensen die veel kennis hadden over bodybuilding. Dus zoek iemand die veel van de sport weet en waar je van kunt leren.

FS: Iedereen heeft van die dagen dat je niet de kracht of de motivatie kunt opbrengen of het niet meer ziet zitten. Wat was jouw bron van inspiratie of motivatie om je dooor die dagen heen te slepen.
Ronnie: Die dagen had ik niet. Ik wil altijd trainen. Bodybuilding is een hobby voor me en ik doe het al vanaf mijn 13de of 14de. Dus ik heb nooit met tegenzin hoeven trainen en ik geniet ervan. Ik geniet hoe ik eruit zie en hoe ik me voel.

FS: Laten we het hebben over de titels die je in de wacht hebt gesleept. Deze vraag heb je waarschijnlijk vaker gehoord, maar welke van de prijzen was voor jou het meest speciaal?
Ronnie: De eerste! Er is voor mij geen enkele Olympia zo belangrijk geweest als de eerste. En dat komt door mijn verwachtingen. Ik hoopte toen om goed te presteren en heel stiekem op een top 5. En toen won ik. Dat was voor mij het onmogelijke. Er is niets zo speciaal aan de eerste Olympia voor mij, omdat ik het onmogelijke heb gedaan.

FS: Met dat gezegd hebbende, was het niet moeilijk om te stoppen?
Ronnie: Nadat je veel hebt gewonnen en veel records hebt verbroken is er verder niet veel meer te winnen. Ik zou dan hetzelfde moeten gaan doen en dat zou voor mij geen uitdaging meer zijn en dat zou ik saai gaan vinden.

FS: Dus besloot je wat meer van de wereld te gaan zien?
Ronnie: Inderdaad, dus dat doe ik nu.

FS: Dank je wel voor het interview.
Ronnie: Graag gedaan.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen