Geschatte leestijd: 3 minuten

Een populaire groepsles van Les Mills is Body Combat, wat een combinatie is van vechtsport, krachttraining en cardiotraining in groepsverband. De lessen Body Combat zijn gebasseerd op Oosterse Vechtsporten zoals taekwondo, karate en thai boksen maar er zitten ook elementen in van het reguliere boksen en zelfs tai chi.

De groepsles duurt 55 minuten en wordt ondersteund door opzwepende muziek en een instructeur is er voor de begeleiding en motivatie. De les kenmerkt zich verder door niet alleen explosieve bewegingen uit te voeren, maar ook ontspannende oefeningen komen aan bod.

Wat is Body Combat

Een veel gemaakte vergelijking tussen Body Combat is Tae Bo. De oorsprong van Body Combat bevind zich in het Verre Oosten. Veel elementen uit karate, kung fu, taekwando, kickboksen, muay thai en tai chi komen voor in de 55 minuten durende les. De lessen worden dus gezegd ondersteund door 10 muziektracks om de motivatie en spirit te vergroten. Zoals bij alle andere lessen van Les Mills wordt ook bij de Body Combat lessen elk kwartaal een nieuwe choreografie gegeven. Op die manier blijft de variatie in de trainingen. Tijdens de lessen kun je verwachten dat je in een hoog tempo veel zult stompen, schoppen, springen, schreeuwen en natuurlijk zweten. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de les je hele lichaam traint qua spierkracht maar ook qua conditie. Tot slot is de drempel erg laag. Iedereen kan meedoen, zolang je maar een goede basis conditie hebt. Omdat de oefeningen niet erg complex en moeilijk zijn is er ook niet veel lenigheid of ritme gevoel nodig.

Body Combat voordelen

  • Train alle spiergroepen in je lichaam
  • Conditie verbetering door hoge intensiteit training
  • Verbrand tijdens een les 600 kcal
  • Verbeter je lenigheid
  • Train je buikspieren en core

Afvallen met BodyCombat

Er is door Les Mills onderzoek gedaan naar het aantal calorieen dat men verbruikt tijdens de lessen van hun. Uit dit onderzoek blijkt dat je tijdens BodyCombat aardig wat calorieen verbrandt, voor vrouwen ruim 400 en mannen zelfs gemiddeld ruim 600. Dit maakt afvallen met bodycombat erg leuk!

LesCalorieverbruik vrouwCalorieverbuik man
BodyPump438589
BodyCombat417605
BodyAttack695740
BodyStep575605
RPM685619
BodyJam377413
BodyBalance267305

Video Body Combat

https://www.youtube.com/watch?v=hVw5s8G0Jww

Voor wie is Body Combat

Omdat de oefeningen tijdens de lessen niet heel ingewikkeld zijn en je met een basis conditie in feite al mee kunt doen, is Body Combat een les die door bijna iedereen gedaan kan worden. Dat zie je ook vaak als je een les gegeven ziet worden. De samenstelling van de groepen verschilt erg en is elke keer weer anders. En omdat de instructeurs getraind zijn in het coachen en begeleiden van nieuwe deelnemers, is de drempel om mee te doen erg laag. Indien je al gevorderd bent en je wilt meedoen, dan kun je de uitdaging voor jezelf vergroten door de oefeningen zo correct mogelijk uit te voeren.  De groepslessen worden altijd volgens een bepaalde structuur gegeven, de 3 maandelijkse choreografie. Deze wordt elke 3 maanden veranderd. Een veel gemaakte fout is dat veel mensen denken dat Body Combat gelijk staat aan een les karate of andere zelfverdediging sporten. Dat is helaas niet waar. Met deze lessen leer je niet hoe je jezelf verdedigt, maar je komt wel in vorm.

Verschil Body Combat en Tae Bo

De overeenkomsten tussen Body Combat en Tae Bo zijn erg groot op het eerste gezicht. Maar toch is er een wezenlijk verschil tussen de twee. Tae Bo is in de jaren tachtig erg populair geweest. De lessen kenmerken zich door veel tellen en vaak dezelfde oefeningen. Tae Bo werd ook via telemarketing aangeboden en kon je thuis met video’s en DVD’s volgen. Waar je bij de lessen van Les Mills een gediplomeerde instructeur krijgt die gecertificeerd dient te zijn om de lessen te mogen geven in de sportschool en waar veel meer variatie aan bod komt. Daarnaast zijn de lessen, kleding en muziek meer met de tijd mee gegaan.