fbpx
David Beckham Workout

David Beckham Workout

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

David Beckham (Leytonstone, Londen, 2 mei 1975) is een Engels voetballer. Hij is een middenvelder die vooral bekend staat om zijn voorzetten, vrije trappen, spelvoortzettingen en kapsels.

david beckham
David Beckham is bekend vanwege zijn voorzetten, vrije trappen, spelvoortzettingen en kapsels.

David Beckam Biografie

Beckham tekende in 1991 een stage-contract bij Manchester United en maakte daar in 1995 zijn Premier League debuut. Het jaar daarop hielp hij Manchester, samen met onder meer Ryan Giggs aan de landstitel en de beker in Engeland. In het seizoen 1998/99 was hij een belangrijk onderdeel van het team dat de “treble” binnenhaalde: het landskampioenschap, de beker en de Champions League. In totaal speelde Beckham 397 wedstrijden voor Manchester United, waarin hij 86 maal scoorde.

Beckham en Real Madrid

Op 17 juni 2003 tekende Beckham bij Real Madrid dat hem voor bijna dertig miljoen euro van Manchester United kocht; datzelfde jaar kreeg hij van koningin Elizabeth de onderscheiding van de Orde van het Britse Rijk (Most Noble and Excellent Order of the British Empire) met name de graad van “Officer of the Order of the British Empire”. Niet alleen de voetballende kwaliteiten, maar ook het merk ‘David Beckham’ verhuisden daarmee naar Madrid. In het Verre Oosten is Beckham mateloos populair en niet geheel toevallig verhuisde Beckham naar Madrid, vlak voordat Real een tour had in het Verre Oosten. In de eerste seizoenen haalde David Beckham nooit het niveau bij Real Madrid dat iedereen van hem gewend was uit de tijd van Manchester United. Beckham droeg bij Real Madrid shirtnummer 23, wat een gebaar zou zijn naar Michael Jordan, die bij de Chicago Bulls altijd met nummer 23 speelde.

Beckham is sinds 1996 international voor Engeland. Anno 2008 heeft Beckham 107 wedstrijden voor Engeland gespeeld, waarvan 39 als aanvoerder. In deze wedstrijden heeft hij 17 doelpunten gemaakt. Na het WK 2006 in Duitsland heeft ‘The member of England’s 2006 World Cup squad’ de aanvoerdersband doorgegeven. Voor de eerste interland na het toernooi, een oefenduel tegen Griekenland, werd hij niet opgeroepen, zodat het erop leek dat zijn interlandcarrière voorbij was. Na bijna een jaar maakte Beckham toch zijn rentree in de Engelse ploeg in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië.

Beckham trouwde met Victoria Adams (een van de zangeressen van de Britse meidengroep de Spice Girls) op 4 juli 1999 in Luttrellstown Castle, nabij het Ierse Dublin. Hun huwelijk staat in het begin van de 21e eeuw volop in de belangstelling van de pers. Vooral nadat in 2004 bekend werd dat de voetballer een verhouding zou hebben gehad met de Nederlandse vrouw Rebecca Loos. Het echtpaar heeft drie zonen en een dochter.

David Beckham Workout

David Beckham is waarschijnlijk de beroemdste voetballer ter wereld. Hij is naast een fantastische voetballer eveneens een stijlicoon en een model voor mannelijke fitheid en fitness. Wat doet David Beckham om in shape te blijven en hoe ziet zijn workout en dieet eruit?

Een aantal jaren geleden maakten voetballers de overstap om van puur conditietraining ook krachttraining toe te passen in hun workout en trainingsschema. Naast conditie is een sterk lichaam eveneens belangrijk voor het voetbalspel op het veld.

Het gespierde lichaam van David Beckham is te wijten aan 3 essentiele componenten: krachttraining, cardiotraining en gezonde voeding. David Beckham heeft minimale lichaamsvet, is goed gespierd maar niet overdreven en heeft een slank en lenig uiterlijk.

De sleutel tot zijn sportieve en functioneel sterke lichaamsbouw zijn compound oefeningen. Deze zijn ook wel bekend als samengestelde oefeningen. Compound oefeningen helpen om kracht op te bouwen en zorgen voor spiergroei. De oefeningen bestaan uit: dead-lifts, squats, bankdrukken, cable rows, shoulder press en standing barbell curls.

Bij voetballers is het belangrijk dat ze met de uitvoering van de compound oefeningen niet zwaar gaan in gewicht, maar hoog gaan zitten in herhalingen. Op die manier train je het lichaam op functionele kracht en blijft het bovenlichaam in spierbalans met het onderlichaam.

Conditietraining David Beckham

Het grootste deel van zijn cardio workout komt waarschijnlijk van voetbal trainingen, aangevuld met hardlopen en wielrennen. De belangrijkste training voor voetballers is circuit training, zoals shuttle runs, touwtje springen, joggen samengesteld met buikspieren en core workouts.

Om goed te presteren op het veld is een goede conditie van belang samen met sterk ontwikkelde spieren. Daarnaast is het belangrijk om je gewrichten en pezen goed in conditie te houden. Hier komt voeding om de hoek kijken, zoals vitamninen, mineralen en glucosamine. Stretchen en flexibiliteit trainen na je workout mag ook zeker niet worden overgeslagen.

David Beckham Dieet

Om ervoor te zorgen dat vet absoluut tot een minimum wordt beperkt maar dat de spieren wel voldoende bouwstoffen krijgen om te groeien is het essentieel dat je een snelle stofwisseling hebt dat vet verbrandt. Om dit goed te doen is een evenwichtig en gezond dieet van belang, dat bestaat uit veel groente, mager vlees, vis en gevogelte. Zaken als suiker, brood, pasta, meel, suikers, gebak en junkfood dienen vermeden te worden om op die manier het metabolisme hoog te houden.

David Beckham Video

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Fit worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen