fbpx
Interview Rick Geenen

Interview Rick Geenen

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Naam: Rick Geenen
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Geleen
Specialismen: Gedragsverandering

Wanneer en hoe is jouw interesse voor fitness ontstaan?

Het is niet zo zeer dat mijn interesse meteen uitgegaan is voor “fitness” op zichzelf. Mijn persoonlijke interesse ligt meer in de persoonlijke begeleiding van mensen op het gebied van afvallen of een gezondere leefstijl. Daarnaast ligt mijn focus vooral de gedragsverandering die dat met zich meebrengt. Ik zie “fitness” hierin als een uitstekend middel om dat doel te bereiken.

Heb je hiernaast nog een andere sportieve achtergrond?

In het verleden heb ik 8 jaar betaald voetbal gespeeld bij o.a. Fortuna Sittard en MVV Maastricht. Momenteel ben ik in de 3e divisie actief als amateur bij E.V.V. in Echt. Daarnaast doe minimaal 3 keer per week aan krachttraining en in de zomer hardlopen of wielrennen.

Waarom speelt fitness een belangrijke rol in jouw leven?

Fitness op zichzelf zie ik als een ideaal middel om mijn doelen te bereiken. Door alle voordelen die “fitness” met zich meebrengt, ben ik gaan ervaren dat dit een onmisbare schakel is. Ik zet de term “fitness” tussen aanhalingstekens, omdat dit woord in mijn ogen niet het geheel dekt. Ik denk dan eerder aan krachttraining of bewegingseducatie.

Wanneer en waarom ben je begonnen met coaching en hoe heb jezelf hiervoor ontwikkeld?

In mijn tijd als profvoetballer heb ik ervaren hoe belangrijk dat het is dat je een goede coach in je leven nodig hebt. Ik denk namelijk dat iedereen op een bepaald gebied/periode in zijn leven een coach nodig heeft. Persoonlijk heb ik dit echter altijd gemist in mijn tijd als voetballer. Je kunt als coach / trainer vaak enorm veel progressie boeken als iemand gemotiveerd is. Vaak ontbreken bij die persoon de juiste handvatten om het optimale resultaat te behalen. Vandaar dat ik me ben gaan specialiseren in het motiveren van mensen, en dan vooral op het gebied van voeding, training en gedrag. Na mijn voetbalverleden heb ik mijn opleiding aan de Fontys Sporthogeschool afgerond met als specialisatie gedragsverandering. Hierna ben ik bij een sportschool aan de slag gegaan en heb ik vooral gewerkt met mensen die obesitas hadden. Ik wilde al snel onafhankelijk zijn en mensen begeleiden zoals ik dat graag wil. Dat is eigenlijk de start geweest van Fitnet. Mensen komen bij ons met verschillende doelstellingen en aan de hand van een persoonlijk plan wordt gekeken naar de optimale begeleiding voor die persoon. De mensen die we begeleiden gaan aan de slag met hun gedrag, voeding en training. Gedrag noem ik als eerst, omdat wij kijken naar de lange termijn en dit de belangrijkste schakel is binnen Fitnet.  Wij coachen de mensen “online”, maar ook op onze locatie in Geleen.

Waarom de keuze voor gedragsverandering als specialisme?

Mijn specialisatie voor gedragsverandering is gekomen, omdat ik dit als de basis van succes zie op de lange termijn. Hoe vaak zie je niet dat mensen voor de snelle, makkelijk oplossing kiezen als ze bijvoorbeeld willen afvallen of fitter willen worden. Je kunt in mijn ogen alleen iets veranderen/volhouden als de klant hierin zo gemotiveerd is om dit ook te gaan volhouden. Als coach kun je mensen helpen om te veranderen.

Wat zijn voor jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching?

Een goede coach is als een gids die de klant op een verantwoorde manier door alle bergen/obstakels leidt, die je in het proces van gedragsverandering tegen komt.

Wanneer ben jij als coach tevreden?

Je kunt alleen maar tevreden zijn als de klant het optimale uit zijn/haar situatie heeft gehaald. Dit moet in mijn ogen zo persoonlijk en klantgericht mogelijk. Ik als coach zal hierbij per persoon de juiste handvatten moeten geven, maar de klant zal het in praktijk moeten brengen.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Afvallen
  • Sterker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen