fbpx
De 5 beste borst oefeningen

De 5 beste borst oefeningen

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

De beste borst oefeningen?  Bij het trainen van je borstspieren ontwikkel je de Musculus Pectoralis. Deze bestaat uit 2 delen: musculus pectoralis major en minor.

Net als alle andere spieren hebben de borstspieren ook een benaming uit het Latijn, wetende de musculus pectoralis major. Dit wordt daarom ook vaak afgekort tot “de Pecs”. De grote borstspier bestaat uit 3 delen, namelijk de pars clavicularis, pars sternocostalis en pars abdominalis. We hebben de 5 beste borst oefeningen onder elkaar gezet waarmee je  de Musculus Pectoralis het beste kunt trainen.

Bankdrukken

Het bankdrukken is misschien wel de bekendste oefeningen uit het bodybuilding. bankdrukken, in het engels “Bench pressing” of “Benching”, is een oefening waarbij een bepaalde weerstand, een gewicht, moet worden overwonnen, liggende op een speciale bank. Dit is de basis oefening om je borst te trainen. Met deze oefening belast je het middelste gedeelte van de borst spier (de Musculus Pectoralis) en tevens de triceps, de voorkant schouders en de rug. Dus houdt daar goed rekening mee.

Dumbbell Flyes

De dumbell flyes, dumbell fly, is een oefening voor het bovenlichaam. Om je ellebogen achter tot achter je lichaam te kunnen bewegen is het noodzakelijk om een fitness bankje te gebruiken voor deze oefening. De primaire spiergroep die je aanspreekt met de dumbell flyes zijn de borstspieren en de schouderspieren. Op zich worden je spieren in je rug en armen ook gebruikt, maar dit zijn de secundaire spiergroepen die je bij deze oefening gebruikt.

Machine Chest Press

De Machine Chest Press is een manier om je borstspieren vanuit een zittende positie te trainen. De Machine Chest Press wordt uitgevoerd op een Chest Press Machine. Bij het uitvoeren van deze oefening worden voornamelijk je pectoralis major spieren aangesproken samen met de anterior deltoids en de triceps brachii. Met deze oefening kun je spierdefinitie trainen of je kunt hier kracht mee ontwikkelen.

Cable Crossover

De cable crossover is een mooie variatie om je borst te trainen met behulp van de kabelmachine. Met deze oefening train je naast je borst, je schouders, je triceps en een groot deel van je buikspieren. De cable crossover kun je op verschillende manieren uitvoeren zodat je de focus kunt leggen op de bovenkant van je borst, de onderkant van je borst of het midden van je borst. Een belangrijk punt bij deze oefening is dat de cable crossover een isolatie oefening is, dus voer deze uit nadat je de zwaardere sets voor je borstspieren hebt gedaan.

Opdrukken

Push ups, of ook wel opdrukken, is een van de oudste en bekendste oefeningen om kracht en spieren op te bouwen. Het enige dat je nodig hebt om push ups te kunnen doen is je eigen lichaamsgewicht. Dit maakt het ideaal om thuis uit te voeren of onderweg, maar vaak zijn de push ups ook onderdeel van een fitness schema, omdat het een groot deel van het bovenlichaam aanspreekt. Met de push ups train je namelijk de pectoralis, oftewel de borstspieren.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Spiermassa
  • Sterker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen