fbpx
Krijg een strak zomerlichaam in 5 stappen

Krijg een strak zomerlichaam in 5 stappen

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

De meeste vrouwen hebben als doel een ‘strak’ lichaam te krijgen, met een slanke taille en mooie, ronde billen. Hoewel je natuurlijk het beste in de winter had kunnen beginnen met je lichaam ‘zomerklaar’ krijgen is het gelukkig nooit te laat om te beginnen.

Magische supplementen die je wonderen beloven kun je links laten leggen en vriendinnen die je aanraden een eiwitdieet van 500 kcal te doen mag je rechtsomkeert laten maken. Waar je de focus op mag leggen zijn de volgende 5 punten. Het zijn geen wondermiddelen, maar de enige zaken die je zullen helpen vetmassa kwijt te raken en sterke, strakke spieren terug te krijgen.

Let op je calorieën, maar maak het geen obsessie!

Door de populariteit van superfoods, paleo en ‘clean eating’ zouden we het bijna vergeten, maar calorieën zijn wel degelijk van belang. Eet je teveel, dan zal je nooit en te nimmer vetmassa verbranden en heb je komende zomer nog steeds geen strakke buik.
Om een goede richtlijn te geven: zorg er voor dat je dagelijks zo’n 20% minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Hiermee kun je snel vetmassa verliezen maar is het wel vol te houden zonder dat je honger hebt of dat je sportprestaties eronder hoeven te lijden.

Elke dag de héle dag calorieën tellen is niet nodig, en kan je zelf veel stress opleveren. Door een tijdje bij te houden wat je eet krijg je vanzelf inzicht in hoeveel energie bepaalde producten bevatten. Er zijn genoeg apps beschikbaar die het makkelijk voor je maken om inzicht te krijgen in hoeveel je binnenkrijgt.

Wil je weten hoeveel calorieen je nodig hebt? Gebruik dan deze tool om je caloriebehoefte te berekenen.

Eet meer eiwitten en groenten.

Door een hoger percentage van je calorieën uit proteïne ofwel eiwit te halen verlies je meer lichaamsvet, heb je minder honger en bouw je meer spieren op, bijvoorbeeld in je billen. Als je je calorie inname verlaagt, zoals bij punt #1 aangegeven, maar je verhoogt niet de inname van eiwitten die je eet, dan heb je grote kans dat je spiermassa verliest. Dit is absoluut niet wat je wilt wanneer je een strak strandlichaam nastreeft.

Veel vrouwen denken onterecht dat ze genoeg eiwit binnenkrijgen door de yoghurt en nootjes die ze eten. Dit bevat helaas maar weinig eiwit, richt je liever op het eten van wat meer eitjes, vlees, gevogelte en vis om echt een verschil te maken.
Het eten van voldoende groenten helpt tevens bij meer verzadiging en geeft je een mooie huid. Richt je bij voorkeur op donkergroene groenten, deze stimuleren de aanmaak van collageen het meest.

Zorg voor voldoende nachtrust.

Een goede nachtrust doet wonderen voor je vetverbranding en prestaties in de sportschool. Bovendien zal je door goed uitgerust te zijn betere voedingskeuzes maken en je beter aan je voorgenomen dagelijkse doelstellingen houden.
Meditatie, buikademhaling en een ontspannende wandeling helpen je om stressvolle situaties te verwerken en zorgen voor beter herstel. Plan regelmatig tijd in voor activiteiten die je rust en ontspanning geven zoals naar je favoriete muziek luisteren of een massage nemen.

Stop met cardio en start met sprinten

Hardlopen zoals de meeste mensen het doen is traag, saai en weinig resultaatgericht. Je lichaam adapteert snel aan de belasting en het levert je slechts calorieverbruik op tijdens de duur van je rondje door het park. Langdurige cardiotraining zonder aan krachttraining te doen staat bijna garant voor een mager, maar vormloos lichaam.
Sprinten, hill sprints in het bijzonder, leveren je daarentegen niet alleen veel calorieverbruik op, het geeft je een flinke metabole trainingsprikkel en versterkt je spieren.
Doe naast je krachttraining een of tweemaal per week een high intensity interval training, bij voorkeur hill sprints.

Vier je succes!

Stel regelmatig doelen voor jezelf, en schrijf ze op of deel ze met anderen. Immers, wie zonder doel te werk gaat blijft vaak dromen en bereikt geen resultaat. Wanneer je de gestelde doelen bereikt hebt, vier ze dan. Erken je behaalde resultaten en ben trots op jezelf. De volgende keer dat je met een doel aan de slag gaat herinner je je hoe gelukkig je je voelde na je vorige resultaat. Dat helpt je te focussen en geeft je acties nieuwe stimulans.

Alsjeblieft, met het volgen van deze 5 stappen ben jij verzekerd van mooie resultaten de komende 3 maanden! De basis is het belangrijkste, en allerlei magische supplementen en urenlang cardio training of buikspieroefeningen kun je gerust achterwege laten.

Focus je op datgene wat de meeste ‘bang for your buck’ geeft en je zult versteld staan van de resultaten.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Afvallen
  • Vet verbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen