fbpx
Predator 2018: Komt Arnold Schwarzenegger terug?

Predator 2018: Komt Arnold Schwarzenegger terug?

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 4 minuten

Een paar dingen over de Predator filmreeks die je waarschijnlijk nog niet wist. Hoe zag bijvoorbeeld de Predator Bulk eruit? En belangrijker: Komt Arnold dit jaar echt terug?

Predator hitte

Er schijnen jagers te zijn die vooral in jaren van tropische hitte naar aarde komen om te jagen. De hitte van de laatste dagen is echter nog niet voldoende om over de Predator filmreeks te schrijven op een fitness blog. De enige relevantie van die film voor fitness- en bodybuildfans is natuurlijk het feit dat Arnold in de eerste film uit 1987 de hoofdrol speelde. Maar ook dat is niet de aanleiding voor dit artikel.

De reeks van Predator films is de afgelopen dagen uitgezonden op tv. Bij het (opnieuw) zien van Alien vs. Predator viel het me op dat Predator eigenlijk wel een mooie x-frame heeft. Een smalle taille die naar boven uitloopt naar een wijde rug en beneden naar een stel dikke quads. Predator had wel iets weg van een bodybuilder, ook qua loopje. Hoewel dat natuurlijk volledig te danken kan zijn aan het pak, vroeg ik me toch af wie er in zat. Was Predator eigenlijk een bodybuilder, zoals Darth Vader?

Op naar IMDB en sites voor nerds als ik dus waar ik een paar andere leuke weetjes vond over de film.

Jean Claude van Damme als Predator?

Wist je bijvoorbeeld dat oorspronkelijk de rol van Predator vervuld zou worden door Jean Claude van Damme? De muscles from Brussels werden echter te klein bevonden. De Predator moest een angstaanjagende en intimiderende jager zijn. Dat wordt wat visueel wat moeilijker als de jager kleiner is dan zijn prooi. Arnold was niet zo lang, maar had ’s wereld meest bekroonde fysiek als 7-voudig Mr. Olympia. Daarnaast moest Predator het opnemen tegen de man die Rocky had verslagen als Apollo Creed. Alleen de wereldberoemde ‘Predator shake’ was al genoeg om deze mannen neer te zetten als serieuze testosteron-bommen.

Daarnaast had je in het team van soldaten in de jungle ook nog Bill Duke die twee jaar eerder nog met Schwarzenegger zelf had gevochten in Commando als groene baret (die dingen die je voor je ontbijt eet). De WWF ster Jesse Ventura was ook niet echt iemand die je in een donkere steeg tegen wilde komen.

In zo’n cast zou Jean Claude verstopt in een pak niet zoveel indruk maken, zo vreesde men. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Bovendien past een split tussen twee bomen niet bij het beeld van de Predator zoals we die inmiddels kennen. Van Damme dacht zijn moves te kunnen laten zien aan de wereld, maar de regisseur wilde helemaal geen kunfu Predator.

Jean Claude zelf was ook niet erg happy in de Mexicaanse jungle. Hij werd in een achterlijk rood kostuum gezet waarvan hij dacht dat dit de Predator voor moest stellen. Niemand had hem verteld dat dit pak gebruikt zou worden in de nabewerking voor de delen in de film waarin Predator onzichtbaar is. Dat maakte hem alleen maar bozer. Sta je daar in de Mexicaanse jungle voor je grote doorbraak (die kwam een jaar later), blijk je een stuntman in de rol van een alien, wanneer die onzichtbaar is!

Get to the chopper!

Het ontwerp van de Predator werd aangepast. Men ging voor een hele andere look en ging op zoek naar een grotere acteur die bovendien duidelijk wist wat zijn rol zou zijn.

Dus ging men, net als in het geval van Darth Vader op zoek naar een lange acteur. Spiermassa was minder belangrijk want dat plakte je gewoon op het pak. Zo kwam men terecht bij de 2,18 meter lange acteur en oud basketballer Kevin Peter Hall. Kevin was al bekend met het acteren in een pak als alien of monster. Je krijgt Kevin zelf ook nog even te zien in de eerste Predator film, helemaal aan het einde. Kevin speelt namelijk de piloot die Arnold aan het einde van de film oppikt in dé helicopter.

Predator got gains!

Kevin speelde ook de rol van de Predator in deel II die uitkwam in 1990. Ik weet nog hoe pissed ik was, toen Danny Glover de hoofdrol bleek te spelen. Niet bepaald een action hero vergeleken met Arnold. Maar terugkijkend met een nostalgische blik was het toch een aardige film. Daarna ging het echter flink bergafwaarts met misschien ergens een kleine uitzondering.

Kevin zou dat echter niet meer meemaken. Triest genoeg kwam hij een jaar later te overlijden aan de gevolgen van AIDS, verkregen door een bloedtransfusie.

In 2004 kwam het derde deel in de reeks uit:”Alien vs. Predator”. Zoals gezegd, viel het me op dat ‘de’ Predator nogal ‘bufffed’ was. Blijkbaar had hij flink gebulkt de afgelopen 14 jaar. Eigenlijk moet ik zeggen Predators, want er zijn er drie in de film. Het personage werd in dit deel door andere ontwerpers gemaakt dan in de eerste twee delen. De regisseur wilde grotere, gespierdere predators met een zwaardere bepantsering tegen het zuur van de aliens.

De nieuwe acteur in deze rol, Ian Whyte, had nogal wat moeite om in het nieuwe pak te bewegen. Whyte is net als Kevin Hall een lange oud basketbalspeler. Als oplossing ging hij een paar weken lang hardlopen met een vest gevuld met stenen. Daarna ging het makkelijker.

Arnold zou overigens in de film verschijnen als zijn oude personage in een kleine cameo aan het einde van de film. Dat ging echter niet door omdat hij intussen de verkiezingen voor Gouverneur van California had gewonnen.

Predator 2018: Is Arnold back?

Na “Alien vs. Predator” kwamen nog twee delen in de serie uit: Aliens vs. Predator: Requiem uit 2007 en Predators in 2010. De film uit 2007 had wat mij betreft nooit uitgebracht hoeven te worden. Predators uit 2010 gaf echter weer een beetje het gevoel terug van de eerste film uit 1987. Een stel badasses in de jungle die moeten zien te overleven. Nu ben ik geen filmkenner, maar de critici zijn het blijkbaar met me eens als het om deze twee films gaat.

Op 3 september dit jaar komt echter het nieuwste deel uit in de serie: The Predator. Vorig jaar werd er nog gesproken over de terugkomst van Schwarzenegger in de rol van Dutch. Na het lezen van het script besloot hij echter niet deel te nemen.

They asked me, and I read it, and I didn’t like it — whatever they offered. So I’m not going to do that, no. Except if there’s a chance that they rewrite it, or make it a more significant role. But the way it is now, no, I won’t do that.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen