fbpx
Suiker afkickkliniek geopend in Amsterdam

Suiker afkickkliniek geopend in Amsterdam

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het Diabetes Fonds heeft maandag in de Amsterdamse Leidsestraat een informatiecentrum over suiker geopend. Het fonds “Een tijdelijke suiker afkickkliniek”.

Het vreselijke suiker

Eerst even een waarschuwing. Ik schrijf dit artikel met een enorme kater. Het is woensdagochtend 9 november en de uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen stromen binnen. Cynisme is het gevoel dat nu even overheerst en dan zal zijn sporen nalaten op onderstaande artikel.

Nadat men het populair vond om suiker te vergelijken met cocaïne gaat het Diabetes Fonds een stapje verder door een “tijdelijke suiker afkickkliniek te openen”. Een promotionele actie om mensen bewust te maken van de gevaren van (verstopte) suikers, aldus het Diabetes Fonds.

“Zo’n 80 procent van de Nederlanders krijgt te veel suiker binnen, ruim anderhalf tot twee keer te veel. Het zit in zoveel producten verstopt en we worden bovendien continu verleid tot ongezonde keuzes”

https://www.youtube.com/watch?v=WSmnIKSC8cU

Verstopte suikers

Ik moet dan altijd even moeite doen om me te verplaatsen in de niet-verwijtbare-suikerjunkies die blijkbaar gebukt gaan onder deze verslaving. Een verslaving die hun “gewoon overkomen is” door verstopte suikers in zuiveldranken, ontbijtgranen en tomatensauzen.

Deels snap ik het wel. Helemaal als dit soort voorbeelden worden genoemd. Het beeld dat hier geschetst wordt is er één van kwaadaardige fabrikanten die in donkere hoekjes nieuwe manieren bedenken om sneaky suiker in je bloed te pompen. Een beeld van onwetende slachtoffers die geen idee hebben en niet kunnen weten wat ze binnen krijgen en zo verslaafd gemaakt worden.

If it doesn’t fit your macro’s

Nu is er een selectieve groep lezers die dezelfde moeite zal hebben zich te verplaatsen in deze “slachtoffers”. Deze groep bestaat uit mensen die je opvallend vaak in een sportschool zult aantreffen en die gemiddeld 3 kledingstukken minder dragen en zes packs meer hebben dan andere Nederlanders op foto’s op social media. De Homo Rippedicus. Ik zag onlangs op tv dat vele Nederlanders zich in hun sexualiteit aangevallen voelen wanneer ze homo sapiens genoemd worden dus velen zullen die woordspeling wel niet snappen (zei toch, cynisch).

De Homo Rippedicus is de meest recente stap in de evolutie van de mens. Waar de Homo Sapiens nog alles eet dat lekker ruikt en er lekker uitziet, daar gebruikt de Homo Rippedicus handige apps zoals de FITsociety App, om voedingswaarden te tellen. Verborgen suikers bestaan niet voor de Homo Rippedicus, verborgen vetten en proteïne overigens ook niet. De Homo Rippedicus is namelijk een mutant met een heel speciale gave. De Homo Rippedicus weet wat hij in zijn mond stopt.

Eigen verantwoordelijkheid?

Hoe meer suiker er wordt gegeten, hoe groter de kans dat je diabetes type II krijgt. In Nederland zijn er een miljoen mensen met diabetes type II en daar komen er iedere dag 1.100 bij.

Prof. dr. Hanno Pijl

Waar gaat het mis? Op hetzelfde punt als het vannacht mis ging in de Verenigde Staten:

Mensen die moeten besluiten over zaken waarvan ze geen verstand hebben omdat ze er nooit interesse voor getoond hebben. In dit geval mensen die nooit de moeite hebben genomen zich te verdiepen in gezonde voeding en voedingswaarden.Mensen die primair handelen vanuit emotie. Mensen die graag anderen de schuld geven van wat hen overkomt. Dat is immers veel makkelijker dan eigen verantwoordelijkheid te nemen. “Die slechte fabrikanten die suikers verstoppen en die corrupte politici die dat toelaten”. En natuurlijk die stomme Mexicanen.

Ja de wereld is slecht en iedereen probeert je te naaien. De voedingsmiddelen industrie is een bond van drugsdealers die de wereld verslaafd wil maken aan carbs. Wees dus kritisch en vooral cynisch:

Grab ‘m by the protein.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen