fbpx

Brace is een vet fitte baas

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 3 minuten

Na het zien van de eerste twee afleveringen van Vet Fit heb ik een hernieuwde waardering voor Brace. Al is het maar omdat het zo leuk is om te zien als bij iemand het fitness vlammetje wordt aangewakkerd.

Brace in Vet Fit

De laatste keer dat ik een BN-er zijn shirt op tv uit zag trekken om progressie te tonen, was toen Filemon aanschoof bij De Wereld Draait Door. Filemon speelde een paar maanden bodybuilder en daar hoorde ‘natuurlijk’ ook anabolen bij. In zijn geval was het resultaat een lichaam vergelijkbaar met de gemiddelde 15-jarige. Niet bepaald de beste promotie dus voor bodybuilding.

Filemon’s doel was om ook eens ripped te zijn en in een fitness magazine te staan. Iets waar anderen met meer aanleg en inzet jaren voor werken. Maar gelukkig voor Filemon ligt de lat voor BN-ers natuurlijk een stuk lager. Ik struikelde dan ook zowat over mijn eigen voeten in een sprint naar de Macbook om mijn irritatie van me af te schrijven in een artikel.

Hoe anders was dat toen een andere BN-er deze week trots zijn shirt uittrok na zijn eerste kennismaking met fitness.

Zanger Brace doet mee met het programma Vet Vit. Anders dan bij Filemon is zijn doel niet om een keer als fitness model op de cover van een magazine te staan. Brace wilt gewoon gezonder worden. Zorgen dat zijn zoontje ook later een vitale en gezonde vader heeft.

‘Obracitas’

Vorige week in de eerste aflevering konden wij zijn fit-test en de resultaten zien. Het was een tamelijk harde eye-opener voor de meeste deelnemers, waaronder René Froger en de zusjes van O’g3n3. Voor Brace was de schok misschien nog het grootst. Hij wist wel dat hij te zwaar was, maar dacht daar waarschijnlijk nog iets te licht over (no pun intended).

Zijn BMI was 34, vallend in de categorie ‘ernstig overgewicht’. Zijn zogenaamde ‘hartleeftijd’ schatte hem 11 jaar ouder in dan zijn 31 jaar. “Meen je dit serieus?” was zijn eerste reactie. “Dit is niet eerlijk man”. Met ‘een beetje confronterend’ drukte hij de situatie nog zacht uit. Hij moest er dan ook even van bijkomen.

Confronterend of motiverend?

“Jij zegt confronterend, ik zeg motiverend”, aldus presentatrice Irene Moors. Het is nog vroeg, maar vooralsnog lijkt Brace het vooral als motivatie op te pakken. Dat is mooi, want het kan ook behoorlijk deprimerend zijn als je het hoogste BMI in de groep hebt (op de voet gevolgd door Froger). Ontmoedigend zelfs.

Een dag later zoeken de programmamakers Brace thuis op. Hij vertelt daar een van zijn vrienden dat hij op tv voor schut is gezet. “Ik voel me dik, ik voel me obese, ik voel me een beetje zielig”. Hij voelt zich gebroken en heeft echt geen zin om te trainen. Je zou bijna bang worden dat hij het al opgegeven heeft, nog voordat hij daadwerkelijk begonnen is.

Dus zetten zijn vrienden hem aan het werk en laten hem wakker worden met pushups. Dan zegt Brace nog een maagd te zijn. Hij heeft een lichaam dat nooit echt bewogen heeft en heeft dus geen idee hoe een training eruit hoort te zien qua duur en intensiteit.

Broscience & no bitching

Vriend en rapper Raskulz neemt hem mee naar de sportschool. Daar is goed te zien dat we hier te maken hebben met twee brada’s. Geen gezeik over gevoeligheden dus. “Kom hier walvis” zijn dan ook de gebruikte woorden om Brace op een halterbankje te krijgen om te bankdrukken. Fat shaming staat niet in het woordenboek van rappers.

De training lijkt niet bepaalde nauwkeurig opgezet, maar Brace ploetert zich er doorheen. De bekende beelden van een bankzitter die weer voor het eerst in lange tijden gaat bewegen. Niets bijzonders daar dus.

Wat ik echter hartverwarmend vond, waren de volgende beelden waaruit bleek dat het fitness fakkeltje was aangewakkerd. Toen Irene bij Brace thuis op bezoek kwam, trof zij een enthousiaste en gemotiveerde Brace. Hij had een kamertje verbouwd tot ‘gym’, inclusief bijbehorende zweetgeur. Trots trok hij zijn shirt uit om Irene zijn gains te tonen. Zooo schattig.

Helemaal toppie Brace, nog 90 dagen te gaan. Dus hou dat beginners enthousiasme nog even vol. Van obese naar oh beest

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen