fbpx
Een ode aan spierpijn

Een ode aan spierpijn

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ik heb een date met spierpijn, hoop ik. Of ze morgen komt of overmorgen, de hele week blijft of helemaal niet komt, dat weet ik niet. Ze heeft me wel vaker laten zitten.

Steeds harder werken en origineel blijven

Hoewel ze alleen komt als ik er hard genoeg voor heb gewerkt, is mijn inzet nooit een garantie voor haar komst. Toen ik haar voor het eerst leerde kennen, hoefde ik weinig te doen voor haar aandacht. Tegenwoordig echter, verwacht spierpijn steeds meer van mij.

Ik moet harder werken, meer doen en origineel blijven, wil zij langs blijven komen. Iedere keer als ik denk: “Meer dan dit kan ik niet”, moet ik mezelf motiveren om toch dat ene schepje er bovenop te doen. Ik moet altijd waken dat we niet in de dagelijkse sleur belanden en de relatie spannend houden door steeds weer iets nieuws te proberen.

Maar ook dan verlaat ze me soms voor iemand die haar juist lange tijd geen aandacht heeft gegeven en pas net weer aan de slag is gegaan om haar het hof te maken. Een gegarandeerde methode om de nieuwe minaar te doen denken dat ze makkelijk te verleiden is en zo zijn inspanningen te laten vergroten.

De vele gezichten van spierpijn

Als ze er dan toch voor mij is dan blijkt het iedere keer weer een haat-liefde verhouding.

Spierpijn kan een jonge god in een oude man veranderen. Overdag in de sportschool kreunend als de Griekse god Atlas: De hele wereld op je schouders dragend tijdens het squaten. ’s Avonds kreunend als een oude man, alleen al in een poging waardig op de bank te gaan zitten en niet neer te ploffen.

Spierpijn kan je ook nieuwe inzichten bieden. Zo wist je waarschijnlijk niet eerder dat je je linker borstspier gebruikt als je linkshandig naar rechts stuurt in een auto. Of juist je linkerschouder als je naar links zou sturen. Opeens wordt een automaat dan wel erg aantrekkelijk om beide armen beschikbaar te houden. Helemaal wanneer die rechter borstspier iedere keer protesteert wanneer je naar je eerste, derde of vijfde versnelling moet schakelen.

Spierpijn kan ook verassend zijn. Mocht je even vergeten zijn dat ze bij je was dan herinnert ze je daar fijntjes aan. Bijvoorbeeld door een duw in je knieholten te geven wanneer je een trap afloopt, alsof je kuiten het spontaan begeven hebben. En om het er nog even in te peperen, springt ze bij de eerst volgende trap omhoog op je rug waardoor iedere trede voelt als de beklimming van Mount Everest.

“Spierpijn is SM”

Bovenal echter, kan spierpijn je vervullen met trots. Wanneer je van de trap afrolt in plaats van er af te lopen. Wanneer je de trap opkruipt in plaats van deze op te lopen. Zelfs wanneer iedere poging om te gaan zitten voor een ander eruit ziet alsof ze de vorige avond een voorbind-dildo gebruikt heeft.

Het zijn van die fysiek pijnlijke momenten die je dag helemaal goed maken omdat jij weet dat je gedaan hebt wat je moest doen. Je hebt er keihard voor gewerkt en je lichaam laat je weten dat je de vruchten aan het plukken bent. Het zijn overigens wel mijn enige sadomasochistische gevoelens. Het is immers zonde om een met hard werk opgebouwde gluteus maximus te bekladden met striemen van een zweep.

Vandaag heb ik weer een date gepland met spierpijn. Ik heb net benen getraind en mijn hamstrings sturen net een whatsappje dat ze ernaar uitkijkt. Nu nog maar zien of ze echt komt opdagen.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Herstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen