fbpx
 • Home
 • >
 • Blog
 • >
 • Opinie
 • >
 • Is Temptation Island verleider Alex zijn bitch tits zat?

Is Temptation Island verleider Alex zijn bitch tits zat?

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 3 minuten

Temptation Island verleider Alex is zijn bitch tits zat. Tenminste dat vermoeden we. Waarom zou hij anders naar een plastisch chirurg gaan om aan zijn borsten te werken?

Gynaecomastie

Geen enkele man wilt man boobs. Die zie je normaal op jongetjes die als laatste worden gekozen bij gym. Ik snap dan ook wel dat Alex hier vanaf wilt. Alex is immers ‘een echte man’.

Gynaecomastie komt van het woord gynaecomastia (Griekse gyne ‘vrouw’ en mastos ‘borst’). Ook wel ‘gyno’ genoemd, of ‘schijven’. Deze mannelijke borstvorming is niet het gevolg van de maandag in de gym, maar meestal door een verstoorde hormoonspiegel. Visueel is het effect ook anders dan de getrainde borst. De term ‘schijven’ verwijst naar de klierschijven achter de tepels. Deze horen bij jongens in de kindertijd te verdwijnen, maar kunnen in sommigen opwellen tijdens de pubertijd.

Soms kan gynaecomastie verward worden met een ophoping van vet achter de tepel. Die ophoping van vet komt, zoals je zou verwachten, vooral voor in mannen met overgewicht [1]. In een klein aantal gevallen kan dit echter ook voorkomen bij een normaal of laag vetpercentage. De ophoping van vet is visueel vaak te onderscheiden van gynaecomastie omdat er geen sprake is van schijven maar een gelijkmatigere verdikking.

Voor sommige bodybuild organisaties kunnen zichtbare schijven bij deelnemers aan wedstrijden leiden tot aftrek van punten of verbod aan deelname. Gebruik van anabole steroïden is namelijk een veelvoorkomende reden van gynaecomastie. Voor organisaties van wedstrijden een lastig punt. Bij super droge, volwassen mannen op een bodybuild podium is de kans behoorlijk groot dat gebruik van anabole steroïden de oorzaak is. Andere oorzaken kunnen echter niet worden uitgesloten waardoor hier verschillend mee omgegaan wordt.

‘Alex wilt borstverkleining’

‘Wijven houden niet van schijven’, dacht alex waarschijnlijk. Dus zocht hij de huis chirurg van Temptation Island deelnemers Diana Gabriëls op. Volgende week komt het intake gesprek online. Daarin zou Alex vertellen “waarom hij een borstverkleining wilt”. Zo wordt het althans door diverse media beschreven. “Dat is toch gek, iemand die zoveel aan zijn borst traint en toch een borstverkleining wilt”.

Een gevalletje van het melk horen klotsen, maar de tepel niet weten te vinden. Wat in Alex zijn geval vrij moeilijk is want volgens mij dochter heeft hij ‘worsten tepels’.

Een chirugische ingreep voor het verwijderen van gyno is niet ongebruikelijk. Ook niet onder bodybuilders [2]. Strategieën om gyno tijdens en na een anabolenkuur te voorkomen zijn al decennia onderdeel van het bodybuilders handboek [3]. Strategieën om de omzetting van de grote hoeveelheden testosteron of gelijkende hormonen in vrouwelijk hormoon te remmen. Deze omzetting in estradiol (‘aromatase’) kan de klieren stimuleren en zo de bitch tits veroorzaken. Wat op zich best ironisch is.

Medisch gezien is de eerste oplossing het normaliseren van de hormoon balans. Maar als je die balans zelf bewust veroorzaakt om gespierder te worden dan is dat natuurlijk geen optie. Als zaken als aromatase-remmers niet succesvol blijken en je toch trots je borst vooruit wilt steken dan blijft het mes over.

Bitch tits

Maar je hoeft, zoals gezegd, geen gebruiker van anabolen te zijn (of dik, of puber) om man boobs te hebben.

Daarom vind ik het zo lullig voor Alex. Je bent een gespierde überverleider die keihard werkt om op natuurlijke wijze zo gespierd te worden. Je bent immers personal trainer dus je wilt mensen het goede voorbeeld geven. Klote als je dan toch nog bitch tits hebt. Soms is het leven gewoon niet eerlijk. Ik ben daarom benieuwd welke medische klachten Alex zal opgeven voor zijn wijfentietjes.

Echte mannen doen niet aan plastische chirurgie

Sommigen zullen de wenkbrauwen fronsen als je als zogenaamd stoere man naar een plastisch chirurg gaat. Daar kan ik me wat bij voorstellen. Dat is voor chick die wel een kont willen, maar niet willen squaten.

Aan de andere kant: Alex vertelt dat hij onzeker kon zijn over zijn uiterlijk en daar dan aan wilt werken. Als je het niet in de gym kunt veranderen waarom dan niet onder het mes? Dat is natuurlijk een persoonlijke afweging. Het is in ieder geval mooi om eens een kwetsbare kant te zien van Alex in plaats van de gebruikelijke ‘I’m gods gift to women’ quotes. Het was dan ook de eerste keer dat ik een beetje sympathie voor de verleider kon opbrengen.

Uiteindelijk zijn wij gym fanaten allemaal tere onzekere zieltjes die overcompenseren met heel veel machismo. Juist de meest gespierde mannen kunnen vaak het meest onzeker zijn. Als je aan iemand met anorexia vraagt of hij/zij nog meer is aangekomen dan snapt iedereen dat je stom bezig bent. Als je aan een bodybuilder vraag of hij is afgevallen dan kan dat een even grote impact hebben.

Laat daarom alsjeblieft niemand over de neus van Alex beginnen.

Referenties

 1. Venkata Ratnam B. How Important Is “Pseudogynecomastia”? Aesthetic Plastic Surgery. 2011;35(4):668-669. doi:10.1007/s00266-010-9629-0.
 2. Babigian A, Silverman RT. Management of gynecomastia due to use of anabolic steroids in bodybuilders. Plast Reconstr Surg. 2001 Jan;107(1):240-2. PubMed PMID: 11176630.
 3. Friedl KE, Yesalis CE. Self-Treatment of Gynecomastia in Bodybuilders Who Use Anabolic Steroids. Phys Sportsmed. 1989 Mar;17(3):67-79. doi:10.1080/00913847.1989.11709731. PubMed PMID: 27413851.
girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
 • Spiermassa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen