Kruidige linzensoep

Linzen zijn peulvruchten¬†met veel vitaminen en mineralen. Linzen bevatten weinig vetten en niet veel calorie√ęn. Ze zijn daarentegen wel rijk aan eiwitten, meervoudige koolhydraten, natrium,¬†calcium, fosfor, magnesium, ijzer, vezels en vitamine B.¬†En doordat ze rijk zijn aan¬†eiwitten en koolhydraten, is dit gerecht ideaal¬†voor¬†na het sporten¬†om het herstel van je spieren te¬†bevorderen.¬†Echt iedereen kan een gezonde soep maken! Toch hoor je vaak dat het te veel moeite zou kosten. In werkelijkheid valt dat¬†echt reuze¬†mee! Met de juiste ingredi√ęnten kost het weinig moeite om een gezonde (maaltijd)soep op tafel te zetten. En het is vaak nog veel lekkerder ook! Probeer eens deze goed gevulde linzensoep met verse groenten en komijn. Voeg er wat chilipoeder aan toe dan maak je hem lekker pittig. De komijnzaad geeft¬†de soep een Indiaas en exotisch tintje!

Ingredi√ęnten kruidige linzensoep

  • 1,5 liter groentenbouillion
  • 175 gram linzen
  • 2 bleekselderij stengels
  • 1 winterwortel
  • 80 gram champignons
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie
  • 1,5 tl komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder (naar wens)

Bereidingswijze kruidige linzensoep

  1. Maak 1,5 liter groenten bouillon warm op het vuur.
  2. Was de bleekselderie en schil de worstel. Snijd deze in plakjes. Zet even apart.
  3. Pel en snipper de ui, snij de champignons en hak of pers de knoflook fijn.
  4. Zet een¬†soep of hapjespan op het vuur en fruit deze ingredi√ęnten in wat kokosolie.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en verhit deze kort
  6. Breng verder op smaak met wat peper en zout
  7. Voeg de warme bouillon toe en meng het geheel door elkaar.
  8. Was nu de linzen en voeg deze, net als de wortel en de bleekselderij, bij de bouillon.
  9. Voeg de komijnzaad en de chilipoeder er ook aan toe. Even roeren.
  10. Laat de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur doorkoken.
  11. De soep is klaar als de linzen zacht zijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Tip! Week de linzen van te voren om de kooktijd te beperken en de verteerbaarheid te verhogen! (een uurtje is al voldoende)

Plaats een reactie

Beoordeling