fbpx
Seattle Wireless van Urbanista review

Seattle Wireless van Urbanista review

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 3 minuten

De afgelopen twee weken kon ik de Urbanista Seattle Wireless uitproberen. Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben een fan!

Seattle wireless

Urbanista Seattle Wireless

De Urbanista Seattle Wireless had niet meer kunnen verschillen van de Aftershokz Sportz Titanium waarover ik eerder schreef.

De Seattle Wireless is een bluetooth koptelefoon in de klasse DJ-headsets. Dat betekent dat je gewoon weer een paar oorwarmers op hebt. Vooral niet als ze een mooi design hebben zoals dat van de Seattle Wireless van Urbanista.

Bij het uitpakken heb je al direct het idee dat je een stukje kwaliteit in handen hebt. Zowel de verpakking als het design van de koptelefoon stralen dit uit. In de doos zit ook nog een kabel om de Urbanista ook te kunnen gebruiken wanneer de accu leeg is.

Geluidskwaliteit

De Aftershokz Sportz die ik gisteren beschreef zorgt ervoor dat je je omgeving kunt blijven horen. Zelf echter wil ik me kunnen verliezen in de muziek die ik hoor. Mede doordat ik voornamelijk thuis werk en geen rekening hoef te houden met collega’s. Als fitness fan wil ik de in de sportschool gedraaide muziek kunnen uitbannen.

Goede muziek met een goede kwaliteit gebracht is als een warm bad. Het opzetten van de Urbanista Seatle Wireless is alsof je je tenen in het water laat zakken. Zodra je deze opzet, merk je al dat het omgevingsgeluid aanzienlijk wordt gedempt. Wanneer je dan de muziek opzet, is het alsof je je verder in bad laat zakken en wegdrijft op de muziek.

OK, een beetje overdreven poëtisch beschreven misschien, maar zoals gezegd, ik ben fan. Een goed geluid, met een heerlijke bas. Ook bij hogere volumes geen vervorming.

Gym proof?

Ik had dus extra veel zin om naar de sportschool te gaan om de Urbanista daar uit te proberen. Eergisteren was niet de eerste keer dat ik klaagde over de muziek in de sportschool. De Urbanista sluit dit heerlijk af. Hierdoor hoefde het volume ook minder hoog om de muziek in de gym te overstemmen dan met andere koptelefoons die ik in de sportschool gedragen heb.

Thuis had ik m’n gym-playlist op Spotify al bijgewerkt. Als eerste nummer om de Urbanista Seattle Wireless uit te proberen in de sportschool koos ik voor “Front to back” van Buku. Een dubstep nummer waarbij de beat tergend langzaam opgebouwd wordt.

Maar als die beat eenmaal breekt heb je zin om barbells te breken.

De Urbanista is niet specifiek ontwikkeld voor het sporten. Toch kwam deze in de sportschool prima uit de verf. Feit dat deze draadloos gebruikt kan worden is natuurlijk handig. Bij wildere bewegingen zal deze sneller afglijden dan bijvoorbeeld de Aftershokz Sportz Titanium die ik gisteren beschreef. Mijn trainingsregime is echter niet zo wild. De benchpress test is voor mij altijd belangrijk. Blijft de koptelefoon op m’n hoofd als ik horizontaal lig? Altijd een uitdaging voor DJ-headsets. Het lukte de Urbanista net.

Wel had ik het voordeel de Urbanista Seattle Wireless in de winter te testen. Bij het trainen van de benen echter kreeg ik toch wat last van het gebruikelijke “zweet-en-glijdt-probleem” van een DJ-headset. Zoals gebruikelijk loste ik dit op door de Urbanista Seattle Wireless bovenop m’n capuchon te dragen. Mocht je dus zo iemand zijn die zich ergert aan gymthugs die in de sportschool een hoodie dragen, weet dan dat daar een praktische reden voor kan zijn. Nu draag ik zelf ook midden in de zomer een hoodie, maar dit zal bij hoge temperaturen niet voor iedereen een optie zijn.

Comfort

De Urbanista zit comfortabel. Met een DJ-headset is het altijd zoeken naar de juiste balans. Wanneer deze veel ‘klemkracht’ heeft, zal hij minder snel afglijden, beter afsluiten, maar ook eerder ongemakkelijk op de oren aanvoelen.

Na langere tijd dragen begon ik wel wat irritatie te voelen achter de oren, maar dat kwam met name doordat ik een brildrager ben en het montuur van de bril tussen oor en hoofd geklemd wordt. Na een paar dagen dragen echter had ik hier al minder last van.

Swipen

Navigeren doe je door middel van swipen. Door aan de rechterkant over ‘het oor’ te swipen kan je skippen tussen nummers, pauzeren en afspelen, Siri activeren, volume aanpassen en gesprekken aannemen. Als ik deze review twee dagen eerder had gepubliceerd, had ik dit als negatief ervaren. Tot gisteren namelijk ging het navigeren in het grootste deel van de gevallen namelijk mis. Pauzeren in plaats van skippen, Siri in plaats van volume te verhogen etc. Gisteren kwam ik er echter achter dat je niet met de vingertop, maar de gehele vinger moet swipen.

Sindsdien gaat het prima.

Prijs

De Urbanista Seattle Wireless wordt momenteel verkocht voor 99 euro.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen