fbpx
TomTom Spark Cardio GPS Fitness sporthorloge review

TomTom Spark Cardio GPS Fitness sporthorloge review

Geschreven door Anne Haakmeester
Geschatte leestijd: 3 minuten

Het sporthorloge van TomTom dat ik onlangs mocht testen (Spark Cardio) ontving al de ISPO Award voor product van het jaar 2016/2017, dus who am I om er dan nog heel veel woorden aan vuil te maken. Nou, ik ben dus Fannetiek. En maakte alsnog een review.

Het horloge

TomTom kende je voorheen waarschijnlijk alleen van het tromgeroffel in je auto als je Tommie aanzette wanneer je de weg weer eens niet kon vinden (zet iemand nog meer de muziek dan ook direct zachter? Ik dus wel). Maar TomTom maakt ook sporthorloges, en ik had de pleasure om meteen de meest luxe versie te proberen tijdens mijn morning trapsessies op de spinningbike. Believe me, TomTom Spark Cardio + Music volgt iedere stap die je zet en houdt je hartslag nauwlettend in de gaten. Ook op de fiets.

Eén horloge voor heul veel sporten

Ik zeg nu wel spinningbike, maar Spark kan meer. Zo kun je het sporthorloge dragen (inclusief up to 500 muziektracks!) tijdens het hardlopen, zwemmen, lopen, fitness, wielrennen, (indoor)cycling en in principe wanneer jij wil. TomTom Spark + Cardio meet en weet wat je doet. De hele dag. En ’s nachts ook. Super creepy eigenlijk.

Zoals gezegd meet het sporthorloge niet alleen je gelopen kilometers en calorieën. Hij heeft ook een geïntegreerde muziekspeler waar je tot 3 GB aan favoriete nummers op bewaart. Je hoeft alleen nog maar de meegeleverde Bluetooth oordoppen in je oren te doen en op play te drukken. Terwijl je op volle snelheid een ronde start, meet de geïntegreerde hartslagsensor of je in de juiste hartslagzone zit. Ondertussen luister jij verder naar jouw (liefst hardstyle – daar gaat het horloge het beste op) favo playlist.

Wat ik heel tof vind

Is het design. Dat valt op. Een best heel groot en robuust ding om om je pols maakt misschien minder fashionable foto’s dan je dertien-in-een-dozijn MK Watch, maar deze weet in ieder geval hoe lang je er over moet doen om je cappuccino te verbranden.

Daarnaast is de watch heel gevoelig qua het volgen van je hartslag. Ik droeg het horloge zelfs naast een andere sportwatch die door mij als heel goed wordt gezien (tijdens een review-cardio-sessie – sh*t just got real yo) en ze liepen aardig gelijk op. De TomTom won het van nauwkeurigheid en de snelheid waarmee veranderingen in hartslag werden geconstateerd.

Nog een plus is dat je hartslagdoelen kunt instellen. Wil je werken aan je conditie? Kan. Wil je in een vetverbrandende state of mind (of heart dus) verkeren? Kan ook. Kan allemaal. Handig.

MySports

In MySports – de online omgeving waar je je eigen account aan moet maken en apps kunt exporteren zoals MyFitnessPal zodat deze ook syncen met je watch – is (na even zoeken en een paar keer heel hard ‘huh’ roepen) duidelijk. Je moet dus eerst online een account aanmaken. Dan kun je kiezen uit een boel apps die je exporteert, zodat deze ook weer kunnen syncen met je horloge.

Je kunt MySports bekijken via een webbrowser of via de app voor Android en iOS om zo al je activiteiten snel en tot in veel details terug te zien, eventueel doelen (bij) te stellen of je voortgang bekijken.

Zhe Conclusie

De TomTom Spark + Cardio is naar mijn mening een heel fijn sporthorloge, ietwat groot (de bandjes zijn wel in verschillende maten (en kleuren!) te bestellen), maar zeer nauwkeurig als het aankomt op het meten van je activiteiten en hartslag.

Heel goed te gebruiken bij verschillende sporten, maar ook handig als je gewoon graag loopt (zoals ik) en dit wil bijhouden. Voor alle cardio-noobs en duursporters onder ons is dit horloge een uitkomst. Voor de macro- en calorie-noobs (zoals ik) ook handig omdat de app tevens koppelt aan MyFitnessPal.

De TomTom Spark + Cardio (en z’n broertjes en zusjes) zijn o.s. verkrijgbaar bij CoolBlue.

Nu ben ik benieuwd, gebruik jij een sportwatch? En zo ja, welke?

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Conditie opbouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen