mr olympia 2017 winnaar

Mr Olympia 2017 winnaar: Phil Heath wint Mr. Olympia 2017, William Bonac wordt 3e

Phil Heath heeft vannacht de Mr. Olympia 2017 gewonnen en daarmee zijn zevende titel gewonnen. William Bonac eindigde op de derde plaats.

Phil Heath Mr. Olympia 2017

Voor het eerst in jaren kon ik niet live kijken, niet in Las Vegas, niet op de bank. Straks rij ik naar Almere voor een lange photoshoot voor de online coaching app dus de hele nacht opblijven, leek me niet verstandig. Dan maar vroeg op en snel alles terugkijken.

Geen schocking nieuws vanuit Las Vegas deze ochtend bij het opstaan echter. Zoals verwacht heeft Phil Heath zijn zevende Mr. Olympia titel gewonnen.  Hiermee evenaart hij de grootste naam in bodybuilding, Arnold Schwarzenegger. Toch lijken de eerste barstjes zich te tonen in deze schijnbaar onverslaanbare kampioen.

Zoals in de voorbeschouwing beschreven, was er vorig jaar geen twijfel wie de titel zou winnen. Dit jaar echter werd er zowaar getwijfeld aan zijn dominantie. Aan de hand van de call outs werd duidelijk dat de jury nog de nodige moeite had te beslissen tussen Phil Heath, Big Ramy en William Bonac.

Uiteindelijk bleek het toch genoeg voor Phil om opnieuw de titel te pakken, maar de boodschap was duidelijk; de tijd dat we automatisch kunnen aannemen dat Phil zal winnen, is voorbij.

Tweede plaats Big Ramy

No denying, this is the best version of Big Ramy we have ever seen

Het fenomeen Mamdouh Elssbiay, beter bekend als Big Ramy, behaalde gisteravond zijn beste resultaat ooit. Big Ramy staat bekend om zijn enorme massa. Geen twijfel over wie de grootste is. De vraag is echter in hoeverre Ramy de beste balans weet te vinden tussen massa, condtioning en symmetrie.

Het viel me op dat Phil een stuk meer gespannen leek dit jaar toen hij nog alleen met Big Ramy op het podium stond in afwachting van de verlossende woorden, ook dit jaar weer uitgesproken door The Rock, Dwayne Johnson. Toen die eenmaal werden uitgesproken, was de ontlading bij Phil dan ook groot waarmee duidelijk is dat hij de nodige twijfels had over zijn prestatie dit jaar.

Eerlijk is eerlijk, de emotie die Phil toonde bij ontvangst van de prijs was wel mooi om te zien. We zeggen vaak dat Phil geen personality heeft. Misschien moeten we deze Phil vaker zien.

Derde plaats William Bonac

William Bonac is here and he has arrived

Dat is niet overdreven door de verslaggevers. Vannacht zagen we de beste versie van William.

Het mooiste moment voor mij was dan ook toen William Bonac die bronzen medaille om zijn nek kreeg. Tijdens het hele evenement hoor ik de verslaggevers vooral over Phil en Big Ramy praten. Daarom vind ik het prachtig om te zien hoe daartussen de relatief kleine William Bonac staat te chillen terwijl één voor één grote namen als Dexter Jackson en Shawn Rhoden afvallen.

De Ghanese Nederlander was vannacht de nr. 3 bodybuilder van de wereld, geen geringe prestatie. Met deze prestatie plaatst William zich bovendien in de top drie van de best presterende Nederlandse Bodybuilders ooit naast Juliette Berman en Berry de Meij. Onder de mannen is er geen enkele Nederlander die beter gepresteerd heeft (Berry zijn beste resultaat was ook een derde plaats in 1988).

William gefeliciteerd en bedankt voor die prachtige routine!

Uitslag Mr Olympia 2017:

1e Phil Heath ‚Äď 7X Mr. Olympia!

2e Mamdouh Elssbiay (Big Ramy)

3e William Bonac

4e Dexter Jackson

5e Shawn Rhoden

6e Roelly Winklaar

7e Nathan DeAsha

8e Brandon Curry

9e Josh Lenartowicz

10e Cedric McMillan

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie