fbpx
Bloedgroep dieet

Bloedgroep dieet

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Een van de opmerkelijk dieten die enige populariteit heeft gehad is het bloedgroep dieet. Dit dieet gaat uit dat er een verband ligt tussen voeding en de verwerking van bepaalde voeding afhankelijk van jouw bloedgroep. Zo gaat het uit van de gedachte dat je specifieke voeding die jouw bloedgroep minder goet kan verwerken zou moeten mijden en je juist zou moeten richten op voeding die betere bij jouw bloedgroep past. Of dit een dieet is dat daadwerkelijk werkt lees je in dit artikel. Verder gaan we in op de diverse bloedroepen en welke voedingsstoffen hierbij zouden moeten horen volgens het dieet en welke hier niet bij zouden moeten passen.

Werking bloedgroep dieet

In het bloedgroep dieet wordt er uitgegaan dat elk bloedgroep een aantal voedingsmiddelen goed kan verdragen, een aantal voedingsmiddelen neutraal kan verdragen en een aantal voedingsmiddelen slecht kan verdragen. Wanneer je, volgens dit dieet, voedingsmiddelen consumeert die niet bij jouw type bloed passen, zou dit tot een afweermechanisme leiden, dat weer zijn effect kan hebben op je algehele gezondheid, maar ook op je lichaamssamenstelling en vetmassa. Andersom gaat dit dieet uit dat de goede en neutrale voedingsmiddelen jouw lichaam sterker zouden maken en je immuunssysteem zouden opvijzelen. Daarbij resultaat dit in gewichtsverlies. Dat betekent dat je je voeding moet afstemmen op jouw bloedgroep. In dit dieet wordt er onderscheid gemaakt in 4 verschillende bloedgroepen: Zo zijn er de bloedgroepen O, A, B en AB. De grote vraag is alleen: kent iedereen zijn of haar bloedgroep?

Bloedgroep O

De oudste en meest voorkomende bloedgroep is O. Deze mensen kunnen vanuit de geschiedenis van de mens beter tegen vlees. Dat betekent dat biefstuk, runderlapjes, lamsvlees, varkensvlees maar ook kip het erg goed doen op het menu van de O mensen. Daarbij dient opgemerkt te worden dat vis ook aan te bevelen is. Deze type bloedgroep kan minder goed tegen koolhydraten, dus zaken als tarwe, witte bonen, bloemkool moeten ze mijden.

Bloedgroep A

In tegenstelling tot de O groep, dienen mensen met een bloedgroep A juist zoveel mogelijk vlees te vermijden. Dit betekent dat ze vaak beter functioneren wanneer ze vegetarier worden. Dit geldt overigens niet voor vis, want dat kan weer geen kwaad evenals koolhydraten. Zo zou het menu voornamelijk moeten bestaan uit zalm, makreel, brocolli, bloemkool en diverse vleesverangende producten zoals soja.

Bloedgroep B

De 3rde bloedgroep kan het beste de combinatie maken van de A en O groep. Deze bloedgroep kan goed tegen groente en vlees en graan. Daarbij zou dit de enige bloedgroep zijn die geen hinder zou ondervinden aan zuivel en melk. Wat ze minder goed kunnen verdragen zijn voornamelijk koolhydraten uit mais, verschillende soorten pinda’s en ook tarwe. Dus brood dienen ze voornamelijk te vermijden.

Bloedgroep AB

De laatste bloedgroep heeft weer moeite met de combinatie brood en vlees en zou dit moeten vermijden wanneer ze willen afvallen. De AB groep kan weer wel tegen lamsvlees, vis, zuivel, verschillende soorten pinda’s, rijst en groenten.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen