fbpx
Wolverine dieet

Wolverine dieet

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 3 minuten

Hugh Jackman stapte voor het laatst in de rol van Wolverine. Puzzelstukjes van het Wolverine dieet vinden we in zijn optredens in diverse talkshows.

wolverine dieet

Acteur Hugh Jackman als Wolverine

Mensen van mijn generatie kennen Wolverine al uit de comics en cartoons. Voor Hugh Jackman was Wolverine de eerste rol in een Amerikaanse film. Als superhero moet je natuurlijk een beetje indrukwekkend overkomen en Hugh heeft dan ook altijd een ripped Wolverine neergezet.

Momenteel draait in de Nederlandse bioscopen de film Logan. Het is de laatste keer dat Hugh Jackman in de rol van de Wolverine zal stappen.

Wolverine dieet

Begin deze week zat ik toevallig naar Graham Norton te kijken toen Wolverine en Professor X binnen kwamen lopen. Althans, de acteurs Hugh Jackman en Patrick Stewart (waaraan de nerd toevoegt: “Professor X kan niet lopen”). In optredens in programma’s als dat van Graham Norton en de Late Show met Stephen Colbert, licht Hugh het tipje van de sluier wat betreft zijn ‘shirtless-Wolverine-shape’. Het tipje slechts. Het is dan ook belangrijk dit in de juiste context te plaatsen. Bovendien zullen er geen messen van adamantium uit je knokkels schieten als je het dieet succesvol volgt. Je kunt je overigens voorstellen wat een skelet bedekt met deze metaalsoort voor je BMI doet:

‘Komt een Wolverine bij een diëtist…’

Voor het eerste deel van X-Men dacht Hugh aan 3 weken genoeg te hebben om in shape te komen voor de scenes met ontbloot bovenlijf. Toen de regisseur zijn lichaam op de set zag, besloot deze echter de scenes toch maar vier maanden op te schuiven. Inmiddels weet de acteur dat hij hier 3 maanden voor nodig heeft.

Dehydratie

Drie maanden is natuurlijk ook niet voldoende om een indrukwekkend fysiek op te bouwen als je met een achterstand begint of nog aan de startlijn staat.

Het vervelende voor fans van mutanten is dat Hugh slechts het laatste deel van de voorbereiding uitlegt. De volledige methode in het kort is normaal bouwen-verbranden-uitdrogen, het systeem zoals bodybuilders dan hanteren. Hugh slaat in zijn uitleg helaas de eerste twee, grootste,  stappen over en praat vooral over het uitdrogen in de laatste dagen.

Vanaf een week voor dé scene verhoogt hij zijn vochtinname tot 10 liter per dag zodat hij veel begint te plassen. Dertig uur voor de opnamen stopt hij geheel met drinken terwijl het lichaam doorgaat met water afvoeren via het plassen. Hierdoor trek je het onderhuidse vocht weg om zo droog mogelijk te ogen.

Dit heeft echter geen zin als daaronder nog een dikke laag vet zit. Bij Stephen Colbert vertelt hij dan ook dat je aan het begin van de drie maanden al “in pretty good shape” moet zijn.

Dehydratie is het eindpunt. Hij wijst er gelukkig wel op dat dit gevaarlijk is. Terecht, uitdroging heeft in het verleden sommige bodybuilders het leven gekost.

Lees hier waarom je voldoende water moet drinken en waarom dat belangrijk is.

Wolverine dieet en bulk

Zoals gezegd zijn er twee eerdere fases. Je wilt voor zo’n rol geen hoog vetpercentage. Wel wil je de nodige spiermassa hebben opgebouwd. Hierover kunnen we Hugh horen vertellen dat hij 6500 kcal per dag at.

“Steamed chicken and steamed brocoli”

Dat zou voor de Wolverine echter geen probleem moeten zijn. De Nederlandse naam voor dat dier is immers veelvraat.

Ik neem aan dat dit in de periode voorafgaand aan de laatste drie maanden was, want dat lijkt op een bulkfase voor iemand van zijn formaat. Van de door hem genoemde drie maanden beschrijft hij alleen de laatste week. Ik ga er daarom ook vanuit dat de rest van die periode gebruikt werd om te cutten, om vet te verbranden en zoveel mogelijk spiermassa te behouden. Zijn calorie-inname, vooral die uit koolhydraten, zal daarbij flink verlaagd zijn.

Vitamine Hollywood

Als je in het rijtje van gespierde A-list acteurs met sixpack behoort, komt je naam automatisch op de naam van veronderstelde gebruikers van anabolen. Van Hugh circuleert vooral het gerucht dat hij groeihormoon zou gebruiken. Daar is net zoveel bewijs voor als voor het afluisteren van Trump door Obama. Vraag me echter niet hoe groot ik de kans persoonlijk inschat dat Wolverine aan de HGH of anabole steroïden is want daar houdt de vergelijking op.

Weer een celeb dieet

Nu zou de trouwe lezer mij van hypocrisie kunnen beschuldigen. Deels terecht. Hoe durf uitgerekend ik immers de voeding van een bekend figuur onder de aandacht brengen? Ging ik twee maanden geleden niet los op acteurs die in de rol van dieetgoeroe kruipen?

Ja, ook the Wolverine vertelt niets nieuws over voeding. Hij vertelt slechts over zijn voorbereiding nadat hem hierover gevraagd wordt. Hij verkoopt geen dieetboeken, al zouden die waarschijnlijk als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Mijn belangrijkste excuus echter is dat X-men gewoon veel toffer is dan GTST.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Spiermassa
  • Sterker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen