fbpx
Sportschool beginnen? Lees deze tips

Sportschool beginnen? Lees deze tips

Geschreven door Redactie FITsociety

Geschatte leestijd: 2 minutenSteeds meer mensen hechten waarde aan een gezonde leefstijl, inclusief sporten. En dat is een goede ontwikkeling. En gelukkig zijn er ook steeds meer mogelijkheden om te sporten. Er zijn inmiddels meer dan 3900 fitnesscentra in Nederland. Dat is top, maar ook een extra uitdaging als je je eigen sportschool wilt beginnen. Hoe onderscheid je je van de andere sportscholen? We helpen je op weg met de tips in dit artikel. 

Kijk naar mogelijkheden voor virtuele training

Er zijn steeds meer mensen die genoeg ruimte hebben en een sportschool thuis beginnen. En in coronatijd hebben veel mensen ontdekt dat het ook heel fijn kan zijn om thuis te sporten. Daarom is het goed om ook te kijken of er mogelijkheden zijn om de trainingen virtueel aan te bieden. Denk aan virtuele coaching of groepslessen waarbij je ook vanuit huis kunt meedoen. 

Zorg voor meer naamsbekendheid

Je moet ervoor zorgen dat mensen weten dat jouw sportschool eraan komt! Denk aan slimme manieren om te zorgen voor meer naamsbekendheid. Je kunt bijvoorbeeld flyers in de buurt verspreiden of uitdelen op plekken waar jouw doelgroep komt. Laat sportgoodies bedrukken met je brand, zoals bidons. Als mensen met deze bidons rondlopen, maken ze automatisch reclame voor jouw sportschool. 

Ga voor een niche aanpak

In Nederland zijn inmiddels veel sportscholen die zich op de brede doelgroep richten. Een sportabonnement voor een bepaalde prijs per maand, inclusief of exclusief groepslessen. Als je een sportschool wilt beginnen, is het een tip om te kijken hoe je kunt kiezen voor een niche aanpak. Denk bijvoorbeeld aan een sportschool voor vrouwen of senioren. Maar denk ook aan een luxere sportschool met extra faciliteiten. Op die manier kun je ook een hele specifieke doelgroep aanspreken. Win-win! 

Bedenk een leuke tell-a-friend actie

Mond-tot-mond reclame is een hele effectieve manier om te zorgen voor meer bekendheid. Bedenk daarom een leuke actie waarbij mensen vrienden, familie en kennissen uitnodigen om een keer mee te gaan sporten. Geef ze bijvoorbeeld een mooie korting of een aantal gratis kennismakingslessen cadeau. Of stel een leuke goodiebag samen met sportieve producten als cadeau voor het aanbrengen van een nieuw lid. Genoeg mogelijkheden om iets leuks te bedenken.

Evalueer en verbeter

Geloof ons, het kan nooit allemaal in één keer goed gaan wanneer je start met een sportschool. Zorg er daarom voor dat je voldoende evaluatiemomenten hebt en de punten meeneemt om verbeteringen door te voeren. Evalueer niet alleen met je eigen personeel, maar maak ook gebruik van de input van de leden. Stel ze een aantal vragen met behulp van een korte enquête. Verloot bijvoorbeeld een waardebon om de kans te vergroten dat ze de enquête invullen.

Maak gebruik van de bovenstaande tips voor een vliegende start van jouw sportschool. Let’s go!

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen