fbpx
Waarom een smartwatch voor sporters onmisbaar is!

Waarom een smartwatch voor sporters onmisbaar is!

Geschreven door Redactie FITsociety

Geschatte leestijd: 3 minutenEen groot deel van de Nederlanders vindt het lastig om iedere week genoeg te sporten en te bewegen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat ruim 4 op de 10 volwassenen in Nederland voldoende beweging krijgt. Dat betekent dat 6 op de 10 volwassen mensen dat dus niet krijgt, en dat terwijl sport en bewegen zo gezond voor je is.

Een van de meest revolutionaire ontwikkelingen van de laatste jaren om onder andere meer mensen aan het bewegen te krijgen, is de ontwikkeling van de smartwatch. Vandaag de dag zijn er allerlei handige slimme horloges te koop, zoals de Apple Watch 9, waarmee je met gemak je activiteiten kunt bijhouden en vast kunt leggen. Waarom zo’n smartwatch tegenwoordig onmisbaar is voor zowel beginnende als meer ervaren sporters lees je in dit artikel.

Smartwatch biedt motivatie om iedere dag te gaan bewegen

De smartwatch zoals de Apple Watch 9 is bijvoorbeeld de ideale gadget om mensen meer aan het bewegen te krijgen. Zo’n slim apparaat biedt namelijk de nodige motivatie om dit te doen. De Apple Watch herinnert degene die het horloge draagt er bijvoorbeeld aan om ieder uur even te gaan staan om te gaan bewegen. Ook kun je bepaalde doelen instellen, waaraan je vervolgens herinnerd wordt om ze te halen.

Hierdoor raak je toch gemotiveerd om nog even die wandeling te maken of om de fiets te pakken naar werk in plaats van de auto. Dat is met name voor mensen die nu nog te weinig bewegen een handige manier om gemotiveerd te raken en te blijven. De interface op de Apple Watch 9 is zo ingesteld dat het bijna een spelletje lijkt om de bewegingsdoelen te halen.

Bijhouden van persoonlijke trainingsgegevens en -doelen

Wanneer je al even sport heb je misschien niet meer die herinneringen nodig om daadwerkelijk te gaan bewegen. Maar: ook dan is een smartwatch nog steeds een heel handige gadget om te gebruiken tijdens het sporten. Het grootste voordeel voor sporters is namelijk dat je via het apparaatje om je pols al je trainingsgegevens bij kunt houden. Denk aan de hartslag, je snelheid, de afstand, de calorieverbranding et cetera.

Deze gegevens worden bijgehouden en aangepast aan de specifieke persoonlijke doelen van de sporter. Na de training zie je precies hoe de training gegaan is; het maakt niet uit of het krachttraining of een hardloopsessie betreft. Met die gegevens kun je eenvoudig een trainingsplan maken of je volgende trainingen aanpassen om zo je prestaties op te krikken. Zo kan een smartwatch dus invloed hebben op je uiteindelijke resultaten. Hoe tof is dat?

Smartwatch als middel voor continue gezondheidsbewaking

De meeste sporters vinden een smartwatch vooral handig om te gebruiken tijdens en na de trainingen. De mogelijkheid tot personalisatie en prestatieverbetering kan enorm veel bieden voor betere prestaties. Daarnaast dient een smartwatch ook als een bewaker van je gezondheid. Het horloge meet namelijk niet alleen van alles tijdens een training, maar houdt de boel ook in de gaten wanneer je niet sport. Denk aan vitale parameters zoals je hartslag en hoe je nachtrust is.

Een smartwatch merkt bijvoorbeeld heel snel of wanneer je slaappatroon anders dan anders is of wanneer je hartslag afwijkt van je gemiddelde. Hierbij geldt natuurlijk: des te langer je het slimme horloge draagt, des te beter de watch aangepast is op jouw lichaam. Wordt er een afwijking ontdekt, dan krijg je een melding met de nodige informatie. Daarmee kun jij vervolgens aan de slag gaan om bijvoorbeeld te herstellen en wat aan je nachtrust of stress levels te doen.

Slim horloge is multifunctioneel in te zetten tijdens het sporten

Tot slot is een smartwatch nog veel handiger dan je misschien dacht. Hoewel de basis ligt in het registreren van je beweging, gezondheid, hartslag en ademhaling, kun je de gadget ook gebruiken als manier om bereikbaar te blijven tijdens het sporten. Sinds de pandemie werkt een deel van de Nederlanders nog steeds vanuit huis. Zij kunnen tijdens een pauze gemakkelijk even een wandeling maken of een rondje hardlopen.

Maar: in die gevallen is het vaak nog wel een must om bereikbaar te blijven voor je baas of je collega’s. Via je smartwatch ontvang je inkomende oproepen, berichten en mails als je dat wil. Ook voor je dagelijkse leven is dat erg handig. Daarnaast kun je de muziek die je luistert tijdens het sporten met gemak bedienen zonder dat je je smartphone hoeft te pakken en is het mogelijk om andere apps te gebruiken via je smartwatch. Nieuwsgierig geworden? Misschien is de nieuwe Apple Watch 9 iets voor jou.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen