fbpx
Body Attack

Body Attack

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Naast de bekende lessen BodyPump, RPM en Bodycombat, biedt Les Mills ook het iets minder bekende Body Attack. Body Attack is een intensieve intervaltraining in groepsverband waarbij je conditie en kracht uitgedaagd worden door middel van een combinatie van aerobics oefeningen en krachttraining. Het uitgangspunt van deze les is net als de andere bekende lessen van Les Mills, de eenvoud. Wil jij in groepsverband in de sportschool werken aan je core, wil je conditie opbouwen en of werken aan spieropbouw? Dan is Body Attack wellicht iets voor jou.

body attack

Wat is Body Attack

Les Mills International, het bedrijf uit Nieuw Zeeland dat ook achter de groeplessen BodyPump, Bodycombat en RPM zit heeft Body Attack ontwikkeld uit de gedachte dat de les eenvoudig en toegankelijk moet zijn voor iedereen. Wanneer BodyPump of RPM net iets te zwaar voor je is dan is Body Attack een prima les om in te stappen. Verkijk je overigens niet; tijdens een les kun je makkelijk 500 calorieën verbranden. Afhankelijk van de intensiteit en inspanning kun je zelfs tot 750 calorieën verbranden tijdens een les Body Attack.

De les duurt 1 uur en wordt gegeven in groepsverband. De muziek tijdens de les is opzwepend en de oefeningen hebben veelal een impact op je conditie en kracht, voor het onder- en bovenlichaam. Je hebt geen hulpmiddelen nodig, behalve goede schoenen en je trainingsoutfit.

Vanwege de gedachte dat elke les Body Attack toegankelijk moet zijn, worden er geen ingewikkelde bewegingen uitgevoerd tijdens de les. Elke les is opgebouwd uit 10 nummers en de structuur van de les volgt een specifieke opbouw, waar elk laatste nummer bestemd is om de buikspieren te trainen.

De voordelen van Body Attack

  • Toegankelijk voor iedereen
  • Geen hulpmiddelen nodig
  • Conditie en krachttraining in groepsvorm
  • Coördinatie en lenigheid worden verbeterd
  • Je verbrandt 500 calorieën of meer
https://www.youtube.com/watch?v=nZnxX3iOQO8

Het verschil met aerobics

Een van de grootste associaties van een les Body Attack is met een les aerobics. Waar bij aerobics continu contact met de grond wordt gehouden is dat bij Body Attack niet het geval en komen er ook sprongen voor tijdens de les. Daarnaast ligt het tempo bij vaak aerobics lager, waardoor het minder opzwepend en intensief is. Ook de oefeningen kunnen vaak intensiever zijn. Op die manier kun je meer calorieën verbranden tijdens een les Body Attack dan tijdens een les aerobics. Tot slot worden alle instructeurs die een certificaat voor een Les Mills programma hebben elke 3 maanden opgeleid voor een nieuwe les. Op die manier is de variatie een stuk hoger, zodat je elke 3 maanden verrast wordt met een nieuwe les.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Les Mills

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen