fbpx
Brad Pitt workout

Brad Pitt workout

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

De acteur die menig vrouwenhart sneller doet kloppen en door het blad People tot 2 keer toe tot “Sexiest Man Alive” is uitgeroepen: Brad Pitt.

brad pitt

Brad Pitt is opgegroeid in Springfield in de staat Missouri. Zijn ouders, Bill en Jane Pitt hadden 3 kinderen: Doug, Julie en Brad. Brad is de jongste van de 3 kinderen. Hij was op jonge leeftijd vrij sportief en was erg goed in tennis. In het jaar 1982 is hij begonnen aan de opleiding journalistiek.

Na zijn studie zocht hij zijn geluk in Los Angeles waar hij verschillende acteerlessen volgde. Zo had hij een paar kleine rolletjes in Dallas en de serie Growing Pains.

De doorbraak van Brad Pitt kwam pas in 1991. Hij speelde de rol van J.D. in de film Thelma en Louise. De rollen die hij hierna vertolkte zijn bekender bij het grote publiek. Zo was Pitt te zien in Fight Club, Oceans Eleven en later in World War Z.

Hij had bijna de rol van Neo in de Matrix, maar uiteindelijk ging deze hoofdrol naar Keanu Reeves.

Brad Pitt Trainingsschema

The first rule of Fight Club … Een van de bekendste zinnen uit de film, waarin Brad Pitt de rol vertolkte van Tyler Durden. Door zijn rol als Tyler Durden in Fight Club werd hij het symbool van hoe heel mannelijk Nederland eruit wilde komen te zien.

“The first rule of Fight Club…”

Tyler Durden

De film heeft een zware impact gehad op de fitness industrie, waar mensen het voornamelijk hadden over de Brad Pitt Workout.

Brad Pitt Workout

Brad Pitt gebruikte voor zijn rol in Fight Club een semi bodybuilding trainingsschema. Een schema waarmee hij in een zeer korte tijd ontzettend gespierd kon ogen. Dit kwam enerzijds ook omdat Brad van nature een laag vetpercentage heeft en al erg droog was voordat hij hieraan begon.

Tijdens de film Fight Club woog Pitt 75kg en had een vetpercentage van rond de 8%. Hierdoor leek hij een stuk groter en indrukwekkender.

Het trainingsschema van Brad Pitt was gebasseerd op het principe van 1 spiergroep per dag, met 3 sets en 15 herhalingen. Tussen de sets nam hij niet meer dan 1 minuut rust. Daarnaast was het gewicht dusdanig zwaar, dat hij de laatste rep net goed kon uitvoeren, dus trainen tot bijna muscle failure.

Na 4 dagen krachttraining, deed hij nog extra cardiotraining om zijn lage vetpercentage zeker te stellen.

Brad Pitt Fight Club

Brad Pitt in zijn rol als Tyler Durden in de film Fight Club

Maandag – Borst

Push-ups3 sets van 25 reps
Bench press25, 15 & 8 reps
Nautilus press15 reps
Incline press 15 reps
Pec deck15 reps

Dinsdag – Rug

25 pull ups3 sets
Seated rows3 sets
Lat pull downs3 sets
T-bar rows3 sets

Woensdag – Schouders

Arnold press3 sets
Laterals 3 sets
Front raises3 sets

Donderdag – Biceps en Triceps

Preacher curls 3 sets
EZ curls cable3 sets
Hammer curls3 sets
Push downs 3 sets

Vrijdag en Zaterdag – Cardio

Loopband – 1 uur

Zondag – Rust

Het trainingsschema van was erg effectief omdat Brad van zichzelf al vrij droog is. Zijn vetpercentage was al extreem laag en als je dan spieren aanzet, zijn deze eerder zichtbaar dan wanneer je hoger zit in je vet. Dus wil je eruit zien als Tyler Durden, zorg dan eerst dat je laag gaat in je vetpercentage om vervolgens spieren aan te zetten.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Droog trainen
  • Fit worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen