fbpx
Flirten in de sportschool

Flirten in de sportschool

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 5 minuten

Flirten in de sportschool. Ideale locatie of juist de laatste plek om je op te dringen aan iemand die rustig wilt trainen? Ik vroeg het aan Jelmer en aan José om dit zowel vanuit een mannelijk als vrouwelijk perspectief te benaderen. Ik kan me echter voorstellen dat er wat dit betreft evenveel meningen zijn als sporters. Schroom dan ook niet om je mening met ons te delen!

Flirten in de sportschool volgens José

Flirten in de sportschool, onder de sportievelingen onder ons vast geen onbekend terrein. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Hoe spreek je die knappe dame of heer aan die zich vlakbij jou in het zweet zit te werken en jou nog niet heeft opgemerkt?

Vrouwelijk perspectief

Ik kreeg het verzoek om vanuit vrouwelijk perspectief eens een stukje te schrijven over flirten in de sportschool. Natuurlijk een boeiend onderwerp en voor mij ook leuk om eens mijn gedachten over te laten gaan. Ik heb besloten me vooral te richten op de dingen die wij vrouwen – en dan spreek ik vanuit mijn ervaring, maar ik ga er vanuit dat meerdere dames dit delen – ervaren als echte afknappers.

Zo heb ik zelf een keer mogen ervaren dat ik vooral onder de indruk was van iemands snor waar ik naar staarde (geen gekheid, het was echt een hele dikke snor). Hij dacht echter dat ik onder de indruk was van het totaalplaatje. Nou allesbehalve, maar helaas stond snorremans binnen luttele seconden op de crosstrainer naast mij. Tsja, en dan een gesprekje aanknopen in zijn afgetrapte gymkloffie. “Kom je hier wel eens vaker”? Ik heb uiteindelijk het gesprekje kort gehouden en wist niet hoe snel ik de oordopjes weer in mijn oren moest doen om verder muziek te luisteren. Muziek luisteren en praten gaat natuurlijk niet samen hè 😉

Hieronder een top 3 van wat mij betreft echte no go’s!

Flirten in de sportschool: Drie No go’s:

Hoewel men altijd beweert dat echte schoonheid van binnen zit, wil het oog ook wat en heb je natuurlijk maar 1 kans voor een flitsende eerste indruk. Dus heren, als jullie de dames willen imponeren, zorg voor een eigentijdse, stylish en zeker niet onbelangrijk: bij elkaar passende, sportoutfit. Wij lopen niet warm voor uitgezakte, te grote slobberbroeken, waar menige drol goed in zou worden opgevangen.

Te strak daarentegen is ook een no go: ook al heb je een mooie body, dat te strakke, haast doorschijnende shirtje van een glimmend spandex stofje schrikt eerder af dan dat wij onder de indruk zijn.  Leuke sportschoenen met hippe kleurtjes word ik altijd wel heel blij van in plaats van die afgetrapte gympies waarbij je haast een gesprek met de zolen kan voeren. Ook niet te vergeten: zorg voor frisse kleding en doe een lekker geurtje op voordat je de deur uitgaat! 

De stoere bink uithangen voor de spiegel

Ja, wij vrouwen houden van sterke mannen. Mooie dikke bicepsen, brede schouders, noem het maar op: mooi mooi mooi! Het krachthonk staat vol met van die brede, gespierde mannen. Wat ik dan vooral jammer vind is dat zij zichzelf vooral ook heel mooi vinden in de spiegel. En dan heb ik het er niet over dat je niet trots je behaalde resultaten mag showen aan de wereld.

Zelfvertrouwen uitstralen is niets mis mee. Maar het wordt wat mij betreft een ander verhaal als er sprake is van extra stoer doen als er een leuke chick voorbij loopt. Er zijn vast wel dames die de volgende situatie herkennen: je loopt voorbij en plots wordt er nog harder met het ijzer rondgeslingerd en zal menig tennisspeelster jaloers worden op de geluiden die gemaakt worden. Nee… dat is dus NIET stoer en zal ook geen bijdrage leveren aan het versieren van de dames.

Dus doe maar gewoon “normaal” en dan zien we je ook wel hoor!

Gladde praatjes & foute versier-zinnen

Eigenlijk zijn gladde praatjes en foute versier-zinnen in iedere setting en situatie not done en dit heeft dan ook zeker zijn plek verdiend in de top 3 no go’s.  Vooral de “hé schatje” en “psshhhht” vind ik persoonlijk zeer respectloos. We zijn niet je huisdier!

En de vooraf ingestudeerde versier-zinnen – die dan op iedere aantrekkelijke vrouw worden afgevuurd – mogen wat mij betreft door de w.c. gespoeld worden. Heel cliché, maar wat ik vooral kan waarderen is als iemand lekker zichzelf is, zich niet opblaast of op allerhande vreemde manieren aandacht probeert te trekken.

Oprechte complimentjes doen het altijd goed: “je ziet er leuk/mooi uit!” of “ik kan zien dat je hier wel eens vaker komt”. Try it! En dan kan het maar zomaar eens gebeuren dat de knappe dame onder de indruk is, misschien zelfs wel wat gaat blozen en zonder wikken en wegen haar telefoonnummer geeft!

Flirten in de sportschool volgens Jelmer

Ik sport altijd met een zonnebril, fopsnor en pet op, en dan nog bespringen gemiddeld 30 vrouwen me tijdens m’n training. Omdat ik zo’n extreem knappe vent ben. En ik ben bekend. En ik ben super hilarisch. En slim.

Not really, maar het is wel een situatie die vrouwen graag beschrijven en er vervolgens over gaan klagen.

‘Al dat gestaar van die mannen en al die aandacht tijdens m’n training.
Bah!’

Ja, dat is toch wel een grappig, tegenstrijdig gegeven. 99% van de mensen sport omdat ze er knap uit willen zien, voor henzelf en voor anderen, maar vindt het zogenaamd akelig om aandacht te krijgen in de sportschool. Mensen die hun beklag doen bij hun vriendinnen omdat ze worden aangestaard, aangesproken of op een andere manier worden benaderd.

Een tegengestelde manier om te zeggen hoe goed ze in de markt liggen. En dan net doen alsof het zo vreselijk is. Dames, ik heb u door.

Mij hou je niet voor de gek. In de grote jungle die de grotemensenwereld heet, kun je misschien in de gym iets geconcentreerder bezig zijn met je workout dan met voortplantingsdrang, maar het blijft een jungle. En daar gelden regels van de jungle. Daar lopen bronstige mannetjes rond die voor de spiegel elkaars biceps stilzwijgend vergelijken, terwijl ze door een testosteronboost hun partnerkeuze drastisch vergroten van één mogelijke partner, naar alle chicks in de gym.

En die chicks zijn zich daar bewust van.

“Opvallende en nauwsluitende kleding”

Het is niet voor niets dat grote sportmerken handig inspelen op dit feit door fluorescerende en anderszins opvallende en nauwsluitende kleding te ontwerpen én deze op sexy manieren te promoten. Pauwen, haantjes en paradijsvogels. De hele gym staat er vol mee.

Als we echt geen contact wilden maken met andere mensen trainden we wel thuis. In wijde comfortabele kleding. In een afgesloten ruimte. Met de gordijnen dicht. En postten we geen gymselfies op Instagram.

Maar flirten in de sportschool is, net zoals flirten in de bus en op straat en in de kroeg en bij Starbucks, een hele normale manier van communiceren. Alomtegenwoordig, belangrijk en onontkoombaar.

Dát het gebeurt is niet te veranderen, maar dat je er over klaagt wel. Dus of je geeft toe dat je het helemaal niet erg vindt en je er zelf aan mee doet, of je neemt het flirten voor lief en beseft je dat je een lekkere vent dan wel vrouw bent.

Klagen over flirtgedrag is hetzelfde als klagen over het weer.
Blijf dan thuis.
Onder de dekens.
In je eentje.

Jelmer de Boer

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
Kevin Schneider says:

Dag, Ik ben een man hier. Ik heb vandaag maandag 11 maart 2024 in de ochtend gesport thuis bij mij waar ik woon in een woonruimte zonder veel mensen erin. Met een jongere vrouwelijke begeleidster van 28 jaar (die mij leuk vind, in mij interesse heeft maar het mag niet dat een begeleiding en cliënt met elkaar liefdesrelatie mogen hebben) heeft mij daarin geholpen. Ik ben 31. Door haar tips gaf zij mij aan om snel en langszaam naar beneden om zo mij biceps en andere buikspieroefeningen wat heel anders om meer gespierde sexy six pack te hebben. En vertelde ook dat vaak in de sportscholen mensen heel snel oefeningen dat niet goed is. Is dit goed of normaal? Maar, is het ook normaal dat ik normaal doet om aan haar mij spieren te laten zien met sportkleding aan dat zij dat juist flirt tegen mij daarin? Zij heeft niet of doet niet eens aan sport en heeft gesport en in de sportschool. Met vriendelijke groeten, Kevin Schneider

Reactie op: 2024-03-11 21:25:41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen