fbpx
Gerard Butler workout

Gerard Butler workout

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Gerard Butler verwierf veel bekendheid na zijn rol als de afgetrainde King Leonidas in zijn rol in de film 300. Maar de van oorsprong Schotse acteur heeft meerdere rollen vertolkt in zijn carriere.

Butler werd geboren in 1969, op 13 november te Glasgow, Schotland. Hier doet hij zijn studie Rechten aan de Universiteit en start tijdens deze studie aan zijn carriere als acteur. In deze tijd speelt Butler voornamelijkkleine rollen in theaters. Zo heeft hij in zijn vroege carriere op het toneel gestaan in de theater versie van Trainspotting.

Pas veel later, in 1997 is Gerard Butler op het witte doek te zien in de film Archie Brown. Later dat jaar speelt hij in de James Bond klassieker Tomorrow Never Dies samen met Pierce Brosnan. Na zijn rol in deze kaskraker werd hij niet direct beroemd en speelde hij in veel tv series, waaronder in The Jury. In 2000 speelt hij voor het eerst een hoofdrol en wel in de film Dracula van Wes Craven. Na deze rol ging het een stuk sneller met Butlers’ carriere en nog geen 2 jaar later staat hij tegenover Angelina Jolie in de film Tomb Raider 2.

Na zijn rol in 2007 als Leonidas in de film 300 werd hij gelanceerd en speelde hij achtereenvolgens in: PS I love you, RocknRolla en The Ugly Truth.

Gerard Butler Trainingsschema

Voor de film 300 moest Butler er compleet afgetraind uitzien voor zijn rol als King Leonidas. Dit deed Butler volgens het 300 Spartan Workout trainingsschema, het schema dat gebasseerd is op de gelijknamige film. De 300 Spartan Workout is een circuit training, bestaande uit een aantal fitness oefeningen die je uitvoert zonder rust tussen de oefeningen door.

Het 300 Spartans workout trainingsschema

Madness, this is SPARTA! Het is de bekendste scene uit de film 300. Maar nog bekender zijn wellicht de afgetrainde torso’s van de krijgers in deze film. De film 300 maakte indruk door de donkere sfeer, special effects en zwaar afgetrainde lichamen van de hoofdrolspelers. De acteurs moesten voor deze film in een zeer korte tijd een droog en afgetraind fysiek krijgen en dit realiseerden ze met name door de 300 Spartans Workout. Het schema van deze workout bestond uit de volgende oefeningen zonder rust tussen de sets:

• Pullups – 25 reps
• Barbell Deadlift with 135 lbs. – 50 reps
• Pushups – 50 reps
• 24-inch Box Jumps – 50 reps
• Floor Wipers – 50 reps
• Single-Arm Clean-and-Press with 36 lbs Kettlebell – 50 reps
• Pullups – 25 reps

Het 300 Spartans voedingsschema

Naast een intensief trainingsschema is het voor de een acteurs ook van belang geweest om goed te eten. Veel bodybuilders kennen het belang van voldoende proteine in hun dieet. Voor de film 300 moesten de acteurs eveneens meer eiwitten eten om de spiergroei te bevorderen. Veel van de eiwitten kun je halen uit voedingsmiddelen zoals vis, kip, biefstuk, eieren en proteine shakes. Deze shakes zijn een aanvulling voor diegene die dagelijks niet op hun aanbevolen hoeveelheid eiwitten kunnen komen door middel van hun voeding.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Spiermassa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen