fbpx
Jean Claude van Damme workout in 2019

Jean Claude van Damme workout in 2019

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

De van origine Belgische acteur Jean Claude Van Damme, werd geboren op 18 oktober 1960 met als echte naam Jean-Claude Camille François Van Varenberg. Vanwege zijn gespierd lichaam en zijn Belgische roots werd zijn bijnaam al snel: The Muscles from Brussles.

Jean Claude van Damme was al vroeg in zijn leven actief in karate. Zo beoefende hij de vechtsport al vanaf de leeftijd van 11 jaar. In 1982 verliet hij Belgie en emigreerde naar Amerika om zijn succes te zoeken in de filmindustrie.

Zijn eerste rol kreeg hij al snel, in 1985, in de film No Retreat, No Surrender. In deze film speelde hij de slechterik Ivan Krushensky. Zijn grote doorbraak kwam 3 jaar later, waar hij de hoofrol kreeg in de vorm van Frank Dux in de film Bloodsport.

Het grote succes van Bloodsport werd al snel opgevolgd door een nog groter succes, toen hij een jaar later in de huid kroop van Kurt Sloane in de kaskraker:

Kickboxer

Van Damme werd door Bloodsport en Kickboxer een fenomeen en kon zich aansluiten bij de gevestigde actiehelden als Stallone en Schwarzenegger.

Later speelde hij nog in meer films zoals Double Impact, waar hij 2 maal de hoofdrol speelde in de vorm van de tweelingen Alex Wagner en Chad Wagner, Universal Soldier, Hard Target en Timecop.

Aan zijn successen kwam aan het einde van de jaren 90 een eind en Van Damme kwam in de herfst van zijn carriere vaak in het nieuws vanwege zijn alcohol- en drugsproblemen.

In 2010 kwam het nieuws naar buiten dat Van Damme een hartaanval heeft gehad. Dit was gelukkig geen grote en hij overleefde dit, maar de Belgische acteur heeft betere tijden gekend.

In 2012 kwam hij nog in beeld in Sylvester Stallone’s Expandables 2, waar hij de slechterik Jean Vilain speelde. Maar echt grote titels bleven uit.

Van Damme heeft in zijn carriere ruim 70 miljoen dollar verdiend en heeft in zijn prive leven maar liefst 4 huwelijken achter zijn naam gezet.

Jean Claude van Damme workout

Van Damme begon met martial arts en karate op de leeftijd van 11 jaar om zijn zelfvertrouwen op te bouwen. Van Damme behaalde zijn zwarte band karate op de leeftijd van 18 jaar en was succesvol in veel martial arts toernooien, vanwege zijn snelheid, behendigheid en kracht in zijn benen.

Zijn fysieke kracht bracht hem zover dat hij internationaal succes kreeg als filmster.

Het trainingsschema van Van Damme bevat veel oefeningen met zware gewichten. Hij geeft de voorkeur om zijn oefeningen langzaam uit te voeren zodat hij echt de spieren voelt werken, zegt ie zelf.

De oefeningen die hij uitvoert zorgen ervoor dat zijn spieren sterk en compact worden. Dit verhindert hem overigens niet om zijn lenigheid te behouden.

Zijn wereldberoemde en bijna legendarische 360 graden gesprongen split kicks bewijzen dit. Evenals zijn beroemde split. Dit komt omdat hij zijn hamstrings, liezen, quadriceps en de bilspieren consequent rekt. De split, zijn trademark, weet hij commercieel ook uit te buiten in 2013, waar hij voor Volvo figureert in de commercial voor Volvo Trucks.

Voedinsschema Jean Claude van Damme

In de loop der jaren heeft Van Damme goed geluisterd naar zijn lichaam. Hij leerde al vroeg om zijn lichaam aan te vullen met supplementen, vitaminen en mineralen, zoals calcium en vitamine B. Veel van zijn voeding bestaat uit groente en plantaardige voedsel.

Het dieet wat Jean Claude van Damme volgt bestaat uit rijst, brood, groenten en soja bonen. Van Damme gelooft niet in iets te eten “met een ziel erin”. Hij eet alleen vlees bij bepaalde gelegenheden en als hij dat doet dan zorgt hij ervoor dat er absoluut geen vet op zit. Om te stellen of hij vegetarisch is, gaat iets te ver.

Jean Claude van Damme Training

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Fit worden
  • Spiermassa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen