fbpx
Megan Fox workout

Megan Fox workout

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 4 minuten

Megan Fox was één van de meest sexy vrouwen van 2007 toen ze verscheen in de eerste ‘Transformers’-film samen met Shia LaBeouf, Josh Duhamel en Tyrese Gibson.

Megan Fox, tegenwoordig Megan Denise Green, is de dochter van Darlene Tonachio en Franklin Foxx, die bij Megans geboorte een ‘x’ heeft weggehaald van haar achternaam. Ze is van Ierse, Franse en Indiaanse afkomst en heeft een 12 jaar oudere zus.

Haar ouders scheidden toen Fox nog jong was en Tonachio hertrouwde met een andere man. Fox en haar zus werden opgevoed door hun moeder en stiefvader. Ze vertelde een ongelukkige jeugd te hebben gehad, omdat haar ouders erg streng waren.

Naar eigen zeggen had ze haar gehele jeugd huisarrest, meestal om kleine zaken. De oorzaak daarvan lag volgens de actrice bij het feit dat ze niet graag luisterde naar autoritaire personen.

Megan Fox Biografie

Fox zocht haar toevlucht in het theater en gaf vanaf haar vijfde jaar regelmatig dansoptredens.Ze was dol op het lezen van stripboeken en bracht haar tijd graag door met tekenen. Al vanaf jongs af aan zag ze Marilyn Monroe als haar grote voorbeeld en hoopte ze ooit net zo’n stijlicoon als haar te worden.

Fox was als kind een tomboy en kon op school niet goed overweg met haar klasgenoten. Vrienden vertelden dat men dacht dat ze verwaand was en dat klasgenoten jaloers op haar waren.

Op tienjarige leeftijd verhuisde de familie naar Saint Petersburg in Florida. Daar werd ze ingeschreven bij de christelijke school Morningside Academy.

Op deze school werd ze naar eigen zeggen gepest door vrouwelijke klasgenoten, omdat ze goed overweg kon met jongens. Ze vertelde dat ze als kind redelijk braaf was, maar daar kwam verandering in toen ze tegen haar zin naar een bijbelkamp werd gestuurd. Later bezocht Fox de St. Lucie West Centennial High School. Ze vertelde dat ook daar de klasgenoten een hekel aan haar hadden en dat ze in deze periode slechts één vriendin had.

Toen ze de tienerleeftijd had bereikt, begon Fox te rebelleren tegen het gezag van haar ouders. Ze stal op veertienjarige leeftijd regelmatig de auto van haar moeder en kreeg daarom geen toestemming om op zestienjarige leeftijd examen af te leggen voor een autorijbewijs. Op school stal ze de auto’s van klasgenoten om ze vervolgens te verstoppen. Ze gaf toe dat ze zelfs uit een winkelcentrum werd verbannen voor het stelen van lippenstift.

Naar geruchten werkte ze als tiener in stripclubs en genoot ze van alle aandacht van mannen. Haar moeders reactie hierop was dat ze twijfelde of ze dat deed toen ze nog bij haar ouders woonde. Ze nam haar opleiding niet serieus, omdat ze vastberaden was om actrice te worden en school zag als een obstakel. De actrice vertelde dat ze zich voor eigen plezier rebels opstelde.

Megan Fox Workout

Het goede nieuws is dat ondanks het feit dat Megan Fox bestempeld is als “Hottest Woman on the Planet” en dat ze het model is geweest voor Emporio Armani, dat Megan niet bepaald een fanatieke sporter is. Ze weet wel wat ze moet doen om in shape te blijven en dat is het belangrijkste. Het workout programma van Megan voor haar rol in Transformers 2 was een combinatie van cardio, oefeningen met haar eigen lichaamsgewicht en veel buikspier oefeningen.

Om in goede shape te blijven heeft Megan een personal trainer ingehuurd. Het schema dat haar personal trainer voor Megan Fox maakte is ook gebruikt voor de andere Hottest Women van Hollywoord en is niet gericht op het aanzetten van spieren. Het schema lijkt veel op de Spartacus Workout en bestaat uit de volgende oefeningen:

 • Dumbbell Squat to Alternating Shoulder Press & Twist
 • Mountain Climber & Pushup
 • Dumbbell Side Lunge & Curl
 • Plank Walkup with Dumbbell Drag
 • Dumbbell Stepover
 • Dumbbell Single-Arm Alternating Clean
 • Pushup-Position Row & Squat Thrust
 • Goblet Squat and Alternating Reverse Lunge
 • Dumbbell Russian Twist
 • Dumbbell Straight-Leg Deadlift & Row

Na deze oefeningen gaat ze over op haar buikspierprogramma. Dit bestaat uit 2 componenten. Het eerste component is planken. De plank is een statische houding, waarbij je je torso volledig aangespannen houdt. Neem een push-up-houding aan, met als enig verschil dat je je met je onderarmen en ellebogen ondersteunt, in plaats van met je handen. Span je buikspieren aan, terwijl je hem licht inhoudt. Houd dit zo’n 20 tot 30 seconden vast en laat los.

Een variatie op de plank is de zijwaartse plank. Hierbij lig je met je lichaam zijwaarts op de grond, terwijl je jezelf ondersteund met 1 arm.

Na het planken gaat ze over op een korte Ab Circuit. Dit bestaat uit de Captain Chair leg ups, V-Ups en de Swiss Ball Leg Raises. Door dit in de vorm van een superset te doen blijft haar hartslag hoog en haar conditie dus op peil.

Megan Fox dieet

Feitelijk is het trainingsschema van Megan Fox vrij eenvoudig. De personal trainer gebruikte deze workout in samenwerking met het Paleo Dieet, ook wel het Caveman Dieet.

Door het elimineren van geraffineerde suikers en granen uit je dieet zal je lichaam blijven vetvebranden en je insuline niveau effectief reguleren. Naast Megan Fox gebruiken Matthew McConaughey en Paul Walker ook het caveman dieet.

Het Paleo Dieet richt zich in de basis op groenten en magere eiwitten. Het dieet houdt verder in dat toegevoegde suikers en geraffineerde voedingsmiddelen uit het voedingspatroon worden gehaald. De dingen die Megan regelmatig eet zijn eieren bij het ontbijt, amandelen en noten om haar honger onder controle te houden. Naast de antioxiderende werking van amandelen zitten hier ook veel vitamine E stoffen in.

Dus naast een vrij eenvoudig trainingsschema heeft Megan Fox ook een eenvoudig dieet en voedingsschema.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
 • Afvallen
 • Fit worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen