fbpx
Pre Workout voeding

Pre Workout voeding

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wanneer je gaat trainen is het belangrijk dat je je lichaam voorziet van de juiste soort en hoeveelheid brandstof. Door de juiste voeding te eten kun je het maximale uit je training halen en heb je genoeg energie voor de sets en reps. De voeding die je tot je neemt spelen hier een zeer belangrijke rol in. Lees hier wat de beste pre workout voeding is voordat je gaat trainen.

Koolhydraten

Neem 2 tot 5 uur voordat je aan een training begint een maaltijd die voornamelijk bestaat uit samengestelde koolhydraten. Koolhydraten bevatten glucose, dat als primaire energiebron voor je spieren dient tijdens je training. Eenvoudige koolhydraten, ook wel, snelle koolhydraten genoemd, zijn eenvoudig te verteren en bieden daarom je lichaam niet voldoende energie voor de hele training. De kans is groot dat je lichaam dan vetreserves gaat gebruiken als energiebron. Samengestelde koolhydraten, zoals granen, bruine rijst, pasta, couscous, quinoa en bulgur bieden meer energie voor de gehele training.

Neem 1 tot 2 uur voor de training een snack dat hoog in eenvoudige koolhydraten zit, zoals fruit of crackers. Voorkom dat je koolhydraten eet die uit veel vezels bestaan zoals broccoli. Deze kunnen tot problemen leiden zoals verstopping en productie van gassen in je spijsvertering.

Proteine en vet

De voornaamste bron van energie haalt je lichaam uit koolhydraten, maar de rollen van proteïne en vetten moet niet onderbelicht worden. Proteine en vetten spelen een rol bij de verzadiging en vetten kunnen voor meer energie zorgen dan koolhydraten wat weer goed is voor duursporters, zoals hardlopen en fietsen.

Probeer magere eiwitten toe te voegen aan je maaltijd die je 3 tot 5 uur voordat je gaat trainen neemt, zoals kipfilet, zalm of tonijn. Voeg daar ook gezonde vetten aantoe, zoals walnoten, olijfolie en lijnzaad olie.

Wil je extra proteine toevoegen aan je pre-workout maaltijd, doe dat dan met kaas, yoghurt, kwark, pindakaas of magere melk.

Zware maaltijden die veel vet bevatten kunnen zwaar op de maag liggen, waardoor je je slap voelt en waar je maag van slag kan raken tijdens het trainen. Als je te weinig eet dan kan het weer leiden tot te weinig energie en uithoudingsvermogen. Neem de juiste voeding en haal daarmee het beste resultaat.

Water

Het voorzien van voldoende vocht voor je lichaam wanneer je gaat trainen is even belangrijk als het nemen van de juiste voeding. Uitdroging kan leiden tot vermoeidheid en gevoel van zwakte. Drink daarom 0,3 – 0,5 liter water voordat je gaat trainen en drink om de 15 minuten 0,2 liter water tijdens je training.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Aankomen
  • Afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen