fbpx
Kater bestrijden

Kater bestrijden

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wanneer je een iets te gezellige avond achter de rug hebt met veel bier, wijn en andere alcoholische dranken kun je de volgende dag wakker worden met een kater. Hoofdpijn, brak en geen energie zijn waarschijnlijk geen onbekende symptomen. Wat kun je doen om een kater te bestrijden zodat je weer snel fit wordt?

De kater

Hoofdpijn is een van de kenmerkende symptomen wanneer je een kater hebt. De hoofdpijn van de kater komt door een tekort aan vocht. Bij een kater gaat hoofdpijn vaak gepaard met misselijkheid. Deze misselijkheid komt vaak door de geur en smaakstoffen en de nevenproducten die bij de productie van de alcoholische dranken zijn toegevoegd. En de buikpijn is een fenomeen dat ontstaat vanwege de aantasting van de slijmvliezen van de maag en darmen door het alcohol.

Wellicht is het misschien verstandig om je alcohol consumptie te heroverwegen. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat de combinatie alcohol en spiergroei geen match made in heaven is.

De kater bestrijden

Natuurlijk is het beste wat je kunt doen, de avond ervoor niet of weinig drinken. Wanneer je wel wilt drinken doe dit met mate en neem tussen elk glas een glas water tussendoor. Alcohol droogt het lichaam uit en dat is een van de veroorzakers van de kater. Wanneer je je lichaam voorziet van veel water tussendoor, houd je je vochtbalans op pijl.

Daarnaast heeft je lichaam veel vitaminen nodig om de alcohol af te breken. Dus een extra dosis aan vitamine C en aan Vitamine B6 is erg aan te raden. Deze neem je dan niet alleen de dag ervoor, maar ook de dag en avond dat je gezellig op stap gaat. Zo kan je lichaam zich al voorbereiden op de slag die het zal moeten voeren die avond (en nacht).

Tot slot is een kort rondje hardlopen in de buitenlucht een aanrader. Wanneer je overmatig hoofdpijn hebt en misselijk bent is dit niet aan te bevelen, maar stel je hebt een milde kater en je wilt het alcohol uit je systeem, ga dan een stukje hardlopen. Dit verhelpt grotendeels de kater en doordat je gaat zweten verlaten de laatste alcoholresten je lichaam via het zweten.

Kater en koffie

Een ding wat je zeker niet moet doen wanneer je een kater hebt is koffie gaan drinken. De cafeine in de koffie heeft namelijk een uitdrogend effect. Aangezien dit de voornaamste reden is van de kater, is het niet slim om de kater met koffie te proberen te bestrijden.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Herstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen