fbpx
Interview met Jonah Rohi

Interview met Jonah Rohi

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Naam: Jonah Rohi
Leeftijd: 26
Woonplaats: Brunssum
Specialismen: Spiermassa, Droogtrainen, Afvallen, Voeding.

Wanneer en hoe is jouw interesse voor fitness ontstaan?

Toen ik op 17-jarige leeftijd voor de Koninklijke Marine ging werken is ook mijn fitnessverslaving ontstaan. Tijdens DCP “ Defensie Conditie Proef “ kwam ik erachter dat ik van een lichting van 100+ man het hoogste had gescoord op de krachttest (push ups/pull ups/sit ups). Daarbij moet ik wel zeggen dat ik ook één van de kleinste en smalste jongens was. Toen besloot ik de knop om te zetten en heb ik in de loop van mijn diensttijd veel ervaring opgedaan in de fitness. Ik woog toentertijd ongeveer 60kg en weeg inmiddels 79kg.

Heb je hiernaast nog een andere sportieve achtergrond?

Buiten fitness ben ik in mijn vrije tijd nog actief als voetballer en leef ik me wel eens uit in de Calisthenics work-out parkjes.

Waarom speelt fitness een belangrijke rol in jouw leven?

Als coach ben ik erachter gekomen dat alleen discipline niet genoeg is om je doelstellingen te behalen. Ik zie sporten als recreatie en niet als een verplichting. Ik kijk daarom ook weer iedere dag uit naar mijn dagelijkse gymsessie. In welke richting van fitness je ook gaat, je zult nooit uitgeleerd zijn. Plateaus bestaan niet in deze wereld, je kan jezelf altijd overtreffen! Ik oriënteer en interesseer mij ook in veel subcategorieën (Bodybuilding, Crossfit, Weightlifting, Calisthenics) binnen de fitness. Dit is ook één van de redenen waarom ik het interessant blijf vinden.

Wanneer en waarom ben je begonnen met coaching en hoe heb jezelf hiervoor ontwikkeld?

Na het volgen van heel veel methodes en het tegenkomen van veel valkuilen, heb ik voor mijzelf een ritme ontwikkeld die voor mij werkt. Dit werden al gauw ook methodes voor vrienden, kennissen en collega’s. Ik houd ervan om informatie en ervaring te delen met mensen. In mijn dienstcontract begon ik met studeren en tegelijkertijd mijn eigen coaching business op te starten. Met een klein aantal klanten werd elk project uiteindelijk een succes. Vandaar dat ik uiteindelijk de stap heb genomen om het groter aan te pakken. Ik wil zoveel mogelijk mensen begeleiden richting hun doelstelling, alhoewel kwaliteit hoog in het vaandel staat, houd ik mijn klandizie beperkt en heel persoonlijk. Als Personal Trainer én Online Coach wil ik een goede relatie met de klant.

Vaak merk ik ook dat er een stereotype beeld wordt gecreëerd van fitness/bodybuilding. Mensen zien bijvoorbeeld eetschema’s als een dieet en moeten heel veel discipline opbrengen om zich hier aan toe te zetten. Vandaar dat dit dan ook vaker gepaard gaat met pieken en dalen waardoor dit bijna nooit iets consistents blijft. Inmiddels weten de meeste “fitnessproffesionals” wel dat dit een taboe is en dat je ook een “ normale “ lifestyle kunt behouden en toch resultaat boeken. Echter zijn de meeste mensen hier niet bewust van en voel ik mij verantwoordelijk om deze lifestyle aan te leren bij cliënten.

Afgeronde opleidingen:

  • Personal Trainer OVERLOAD T.O.P. A
  • Preciscion Nutrition Level 1
  • Perfect Performance Sport Clinics The essentials Dogan Tekin & Guy Droog
  • Perfect Performance Sport Clinics Glute & Rompstijfheid clinic.
  • Dutch Strength
  • EMS Fitness Instructeur
  • Crossfit Fundamentals

Wat is je specialisme en waarom heb je daarvoor gekozen.

Droogtrainen & Afvallen :

Omdat ik dit traject al zo vaak heb belopen ken ik de ups & downs en do’s and dont’s van het vak. Simpelweg omdat ik met de juiste effort en toewijding van klant altijd 100% resultaat boek.

Spiertoename/hypertrofie:

Het geeft mij een enorme voldoening als ik zie dat cliënten onder begeleiding van mij voeding en trainingsprogramma’s resultaat boeken. Ik ben van mening dat dit een grotere uitdaging is maar dit maakt het vak juist nog mooier.

Wat zijn voor jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching?

Op de eerste plaats komt bij mij resultaat. Als iemand een “product” van mij wil, dan wil ik dat het product goed wordt geleverd. Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke relatie met een klant. Ikzelf ben daarom ook geen fan van grote onpersoonlijke online coaching bedrijven. Overigens wil ik niet zeggen dat deze per definitie goed of slecht zijn, maar ik houd er zelf niet van om als nummertje behandeld te worden. Ik heb gemerkt dat je  als coach soms hard moet zijn, ondanks ik een goede band heb met mijn klanten, zijn we dit traject niet aangegaan om vriendjes te worden.
Het belangrijkste is om eerst samen de doelstelling te behalen, dat daar bij een leuke relatie tussen coach en klant kan ontstaan is bijzaak.

Vanwaar de samenwerking met FITsociety?

FITsociety is een professioneel coaching systeem dat ook heel overzichtelijk en klantvriendelijk is. Samen met mijn eigen kennis en de tools van FITsociety heb ik het ultieme coaching systeem om mijn klanten optimaal te begeleiden.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen