fbpx
Interview: Bikini Fitness model Maya Nassar

Interview: Bikini Fitness model Maya Nassar

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 3 minuten

Maya Nassar. Een Nederlands-Libanees bikini fitness model wonend in Beiroet. Daar wilden we natuurlijk meer van weten.

Maya Nassar

In een interview met MTV gaf je aan dat op een bepaald moment je niet meer weg kwam met je lifestyle van etentjes en uitgaan. Dit had zijn effect op je lichaam. Wat deed dit mentaal met je?

Ja dat klopt precies! Ik kwam letterlijk niet meer weg met mijn lifestyle. Het ging langzaam maar gestaag, de kilo’s kwamen erbij en ik paste heel veel kleding niet meer. Ik leefde echt ongezond en dacht nooit na of iets gezond was of niet. Ik kon zo een paar borden pasta eten bijvoorbeeld. Dat is nu wel anders!

Hoe ben je aan de slag gegaan?

Ik was zo onzeker door mijn lichaam dat dit ook effect op mijn hele persoon had. Ik was het gewoon zat en dacht dit MOET anders. Ik deed research online (ik was echt een leek) en stuitte op het boek van Tom Venuto, Burn the Fat Feed the Muscle. Dit boek heeft mijn leven veranderd en mij geïnspireerd de beste versie van mij zelf te worden. Venuto is zo inspirerend!

Wanneer zag je de eerste resultaten en hoe voelde dit?

Ik zag resultaten na 3 maanden van echt hard en intensief en gedisciplineerd werk. Ik sportte veel en was extreem gedisciplineerd in mijn voeding. Maar alles was wel zeer verantwoord. Ik zou nooit fad diets doen of mijn gezondheid compromitteren op wat voor manier dan ook. Sterker nog, ik eet veel! En nog steeds eet ik veel. Tuurlijk, wanneer ik prep cut ik wel met koolhydraten etc. Maar off season eet ik heel gezond lekker en beslist niet weinig.

Wanneer besloot je aan wedstrijden deel te nemen en hoe heb je dit opgepakt?

Toen ik na 3 maanden van mijn ‘lifechange’ zag hoe goed het ging en hoe fit ik werd, wilde ik een nog hoger doel. Geïnspireerd door Venuto en andere fitness modellen dacht ik, ik ga dit ook doen!

Wat zijn je ervaringen tot nu toe wat het wedstrijdpodium betreft

Wedstrijden zijn fantastisch! De sfeer die er hangt tussen deelnemers onderling. Iedereen is zo ondersteunend naar elkaar en je leert ook van elkaar. Ik houd er van!! Je werkt zo naar iets toe en om dan op zo’n moment op het podium te staan, is echt een hoogtepunt hard werken. Ik heb ook een aantal prijzen gewonnen bij Pure Elite fitness competition.

  • 1ste prijs bikini model Mei 2014
  • 2nd plaats model April 2015
  • 3rd plaats body transformation April 2015
  • Overall female winner publieksprijs (van de 200 deelnemers!) April 2015

“Burka vs Bikini”

Beiroet: Je zit momenteel in Libanon. Niet bepaald de eerste vakantiebestemming voor Nederlanders. Hoe kom je daar en wat doe je er?

Beirut is een fantastische stad geloof me. De media zijn altijd erg cliche over Libanon. Maar tussen Burka en Bikini in zit nog een heel spectrum van gewoon normale mensen. Libanezen zijn mediterraans, ze houden van gezelligheid en feesten. Het is hier echt goed vertoeven hoor. Natuurlijk, er zijn altijd spanningen, maar daar wen je gewoon aan als je hier woont. Ik ben opgegroeid in Nigeria, heb boarding school in London gedaan en toen ik naar highschool ging, verhuisden we naar het thuisland van mijn Libanese vader. Zo ben ik hier gekomen! Ik kom nog wel regelmatig in London waar we een huis hebben en ik heb de ambitie om vaker naar Nederland te komen!

Je bent regelmatig te zien op Arabische TV-zenders. Zijn er verschillen in de manier waarop er in Libanon tegen fitness en bodybuilding op wordt gekeken in het algemeen, maar ook in het bijzonder naar bikini-fitness modellen? Merk je in dit opzicht een verschil in het sociaal liberale Libanon ten opzichte van andere, conservatievere landen rondom Libanon?

Ja er is zeker wel verschil. Dit verschil uit zich in op wat voor manier photoshoots eruit zien. En eigenlijk verschilt het dan nog wel per news outlet. Ik heb op Egyptische covers gestaan in bikini, maar er waren er ook bijvoorbeeld ook magazines bij die conservatiever waren en dat bijvoorbeeld niet kon.

Wat zijn je persoonlijke ambities? Nog bepaalde competities in gedachten, modellenwerk of meer richting begeleiding van anderen?

Ik wil graag mijn eigen gym openen om zo daadwerkelijk LIVE mensen te helpen en te zien veranderen. Dat is mijn ultieme droom. Dit is een werk in uitvoering, maar geloof me dit wordt de beste gym ooit!

Hoe help je anderen in het behalen van hun doelstellingen?

Ik help anderen vooral online. Ik heb een website met heel veel gratis informatie en workout programma’s, maaltijd planners. Daarnaast heb ik een gratis fitness app die heel veel hulpvaardige tools heeft zoals een fat loss calculator en een geanimeerde fitness oefeningen laat zien. Mijn app heeft meerdere malen op nr 1 gestaan in de Apple store en is aangeprezen door de Libanese Minister van Jeugd en Sport. Naast deze bezigheden heb ik tweemaal per week een tv show waar ik mensen laat zien hoe ze thuis kunnen sporten!

Heb je nog plannen om naar NL te komen?

Wellicht in de zomer!

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen