fbpx
Drie Fitness Quotes en Hun Betekenis

Drie Fitness Quotes en Hun Betekenis

Geschreven door Mart Jansen
Geschatte leestijd: 3 minuten

Iedereen kent wel de fitness quotes die je regelmatig op social media voorbij ziet komen. De tekst met een bijbehorend plaatje zien we ook veel binnen Fitsociety maar ook onze Whatsapp inbox zit er goed vol mee. Een dergelijke quote kan je in een kort tijdsbestek een passend inzicht geven waardoor je gemotiveerd of geïnspireerd raakt. Zodoende worden ze veel gedeeld en verstuurd naar iemand die het op dat moment goed kan gebruiken.

Veel van de bekende quotes hebben echter wat meer uitleg nodig. De onderstaande 3 bijvoorbeeld geven een korte krachtige boodschap maar de kans bestaat dat je er niet 100% uit haalt wat er in zit.

Bij dezen worden ze verder toegelicht!

fitness quotes

1: “Fitness is not about being better then someone else. It’s about being better then you used to be”

Maar al te vaak vergelijk je jezelf met iemand anders. Die meid die de hip thrust uitvoert met 130 kilo of de fitte chick met wel erg ronde billen die langs komt lopen.

De kans dat je gedemotiveerd raakt is groot wanneer je zo’n ultiem sterke of mooie meid ziet lopen. Immers, zo zal je er zelf waarschijnlijk wel nooit uit komen te zien…

Realiseer je dat er altijd iemand zal zijn die strakker of sterker is en dat je genoeg meiden tegenkomt die niet zo hard hoeven werken voor hun droomlichaam als jij.

Dat jij niet op dat niveau bent, wil echter niet zeggen dat je niet het beste uit jezelf kunt halen. Iedereen heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten en voor sommige zaken moet je iets harder werken dan iemand anders.

Wanneer je je richt op elke dag een stukje beter te worden dan ga je voor maximaal resultaat en mag je elke dag vol trots en voldoening terugkijken naar jezelf.

Je zal snel merken dat je zelfvertrouwen toeneemt doordat de focus ligt op wat je telkens bereikt in plaats van hoe lang je nog hebt te gaan.

2: “I’m doing this for ME”

Het is belangrijk dat de doelen die je stelt gericht zijn op je eigen geluk en ambities.

Je moet vaak hard werken en zult regelmatig moeilijke momenten krijgen waarop de beslissing te kiezen voor lange termijn succes lastiger is dan gaan voor korte termijn bevrediging. Op die momenten is het belangrijk dat je sterke doelen hebt die van JOU zijn en niet van je partner of de maatschappij.

De INTRINSIEKE motivatie is nodig om dag in dag uit maximaal te kunnen presteren en mooie resultaten te behalen.

Bovendien: Leef je je eigen leven of word je geleefd door anderen? Om gelukkig te willen zijn, moet je doen wat JIJ leuk vindt of waar JIJ je prettig bij voelt. Je hele leven in het teken stellen van andermans wensen of doelen zal je niet gelukkig maken.

3: “Believe you can and you’re halfway there”

Laten we deze quote eens omdraaien.

Stel dat je iets gaat doen waarvan je eigenlijk denkt dat het je niet gaat lukken. Met hoeveel toewijding zal je dan te werk gaan? Hoe groot is de kans dat je daadwerkelijk naar de sportschool zult gaan als je daarvoor door de regen moet fietsen? Ga je dan echt je maaltijden voorbereiden terwijl je op het station op weg naar je werk ook een broodje kroket kunt halen? Als je geen overtuiging hebt dat je iets gaat bereiken dan zullen de acties die je dagelijks neemt je ook niet de goede kant op helpen.

Wanneer je echter overtuigd bent van het kunnen bereiken van die platte buik en strakke billen doe je wat er nodig is om er te komen. Het is in dat geval geen kwestie meer óf je je doelen gaat bereiken, het is hoogstens nog een vraag wanneer precies. Je onderbewustzijn speelt een grote rol in je mindset en het is erg belangrijk om deze te trainen om succesvol te zijn!

De genoemde fitness quotes zijn er natuurlijk slechts een paar van de vele honderden die je voorbij ziet komen. Ze kunnen een leuk steuntje in de rug zijn of ter inspiratie dienen, maar vergeet niet dat je er niks mee bereikt als je geen actie onderneemt!

Welke fitness quote vind jij erg toepasselijk op je leven?

En met welke quote ben je ooit het meeste geholpen, op een moment dat je het nodig had?

Deel het in de reacties!

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen