fbpx
Kampioens Mindset: the champions mindset

Kampioens Mindset: the champions mindset

Geschreven door Koen Heijmans
Geschatte leestijd: 3 minuten

Iedereen kan een kampioens mindset ontwikkelen. Iedere sporter kan leren denken als een kampioen. Iedereen kan streven naar zijn persoonlijke beste zelf

Doelen

Wat is jouw grote doel? Wat is succes voor jou in de sport die jij beoefent?

Wat wil jij bereiken?

Wanneer jij weet wat je grote doel is, kun je dag na dag een stap zetten om je doel werkelijkheid te maken. Trainen, eten, rusten, tijd maken, door gaan ook al heb je geen zin, alles op je af stemmen, zorgen dat jij er alles aan doet om jouw grote doel te bereiken.

Wanneer jij je met volle passie aan je doel wijdt, beslist dat jij enkel nog doet wat in lijn ligt met je doelen en met hard werken, veel geduld en een ijzeren discipline door kunt gaan, kun je ver komen.

Maar wat doe je wanneer je motivatie het af laat weten? Wat doe je wanneer je geen zin, tijd of energie hebt? Op dat moment wordt het tijd om de kampioens mindset te ontwikkelen.

Motivatie

Een ware kampioen zijn zit in je. Het kampioens-niveau aan motivatie heb je in je en begint met het grote verlangen om de beste te worden in wat je doet. De beste te worden in je sport.

Het beste uit jezelf te halen en alles te geven dat je hebt.

We ervaren allemaal tegenslagen, uitdagingen, moeilijke momenten of tegenzin op onze weg richting ons doel, sportdoel of ander doel dat doet er niet toe. Om een ware kampioen te worden in je veld is goed zijn niet meer goed genoeg. Wat de ware winnaars onderscheidt van de rest is dat zij geen genoegen nemen met zilver, ze streven voor het beste, hoogst haalbare, ze streven naar goud. Een kampioen doet wat hij moet doen om daar te komen waar hij wil komen.

Kampioens Mindset

Natuurlijk heeft realistisch gezien niet iedereen het in zich om een kampioen te worden in zijn sport. Maar iedereen kan een kampioens mindset ontwikkelen.

Iedere sporter kan leren denken als een kampioen. Iedereen kan streven naar zijn persoonlijke beste zelf. Streven naar zijn hoogste potentie. Het is voor iedereen mogelijk om de kampioens mindset aan te nemen wanneer je geen zin hebt om te werken aan je doelen. Het is voor iedereen mogelijk om alles te geven dat je in je hebt. Het is voor iedereen mogelijk om tijd te maken als je doelen echt belangrijk voor je zijn. Je hoeft geen kampioen te zijn om zo’n sterke mindset te ontwikkelen als die van een kampioen.

Mentale kracht, een kampioens-mindset, betekent niet dat jij je tanden op elkaar bijt, harder probeert, meer motivational muziek luistert en iemand naast je moet hebben staan die in je oor schreeuwt ‘GA DOOR!!’ Mentale kracht, de kampioens-mindset, is de kracht om positief en proactief te blijven op de moeilijke momenten. Je doel niet uit het oog te verliezen als je een obstakel tegenkomt. De kampioens-mindset is gebouwd op het doen wat moeilijk is, keer op keer, vooral op de momenten dat je echt geen zin meer hebt om door te gaan en nergens nog motivatie kunt vinden. Ga door op je down-dagen wanneer je geen zin hebt, dat is hoe je de kampioen in jou naar boven haalt.

Uitmuntendheid is niet per-ongeluk bereikt of aangeboren. Het is ontwikkeld en bereikt door doelen te stellen, een innerlijke drive te ontwikkelen die opgeven niet meer toelaat, een lange termijn visie en een plan hoe je dag na dag dat doet wat je moet doen. Zin of geen zin, tijd of geen tijd.

Afleiding, geen tijd, geen zin en moeilijkheden zijn geen reden om te stoppen voor een kampioen. De kampioen wint alle gevechten in zijn hoofd en laat het niet toe verslagen te worden door zwakke momenten.

De kampioens-mindset zit in jou, bouw hem zo krachtig dat jij niet anders kunt dan jouw grote doelen bereiken.

The amazing things that world-class athletes are able to accomplish are usually chalked up to freak ability—and that certainly can be a factor. But a much bigger factor in those athletes reaching that level is their relentless ability to consistently win the fight-thrus.

Jason Selk
girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen