Geschatte leestijd: 2 minuten

Basic Fit kondigt de opening aan van een ‘No-Sweat Selfie-Zone’ in een van haar vestigingen in Amsterdam. Zeg me dat het niet zo is.

‘No Sweat Selfie Zone’

Really Basic-Fit? Een speciale zone in de sportschool waar mensen selfies kunnen maken? Met speciale belichting, windmachines en waterverstuivers? Zeg me dat het niet waar is.

Onbeschaamd inspringen op de ijdelheid van aandachtsgeile fitness fanaten die alles doen voor de like? Dat is potverdomme mijn taak! Het is pure broodroof ten koste van fotografen zoals ik, die zich specialiseren in fitness fotografie.

Is dit wraak op de artikelen die ik over Basic-Fit heb geschreven? Ik ben juist net weer terug bij Basic-Fit. Alleen maar omdat ik nu in gelegenheid ben de oranje dierentuin in de avond te vermijden door heel vroeg te trainen. Moet ik nou weer mijn abonnement opzeggen? Ik ben namelijk niet van plan om me weer iedere training te moeten irriteren. Nu aan potentiĆ«le klanten die ik zo’n selfie zone binnen zie stappen in plaats van mijn studio.

Schoenmaker blijf bij je leest. Blijven jullie lekker hokken vullen  met gewichten dan blijf ik me inzetten voor het mooiste plaatje op social media. Vergeet die Selfie Zone. Zet liever een extra kabelrek neer.

1 April grap?

Het enige lichtpuntje is de timing van het bericht. De collega die me hierop wees, wist mijn opkomende woedeaanval te voorkomen. “Het is waarschijnlijk een 1 april grap”.

Ik wel Basic-Fit natuurlijk niet belonen met deze mogelijke aanval op de fitness fotograaf door deze actie aandacht te geven onder onze lezers. De enige reden dat ik dit doe is om zo snel mogelijk bevestigd te krijgen dat het daadwerkelijk om een grap gaat. “Waarom vraag je dat niet aan Basic-Fit zelf?” vraag je misschien. Omdat ik het antwoord graag sneller dan ‘binnen 4 weken tot nooit’ heb. Dat is tenminste de reactietermijn die ik gewend ben van de klantenservice van Basic-Fit.

Mijn oproep is daarom aan mensen die trainen bij de Basic-Fit aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Vanaf vandaag zouden jullie als eerste terecht kunnen in de ‘Selfie Zone’. Zeg me dat het niet zo is. Please!