fbpx
  • Home
  • >
  • Blog
  • >
  • Opinie
  • >
  • Bodybuilders demonstreren tegen Temptation Island 2018

Bodybuilders demonstreren tegen Temptation Island 2018

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 4 minuten

Een groep van ongeveer 40 bodybuilders demonstreerde vanmiddag tegen de uitzending van de eerste afleveringen van Temptation Island 2018. Het aanvankelijk vreedzame protest eindigde in schermutselingen met de Mobiele Eenheid.

Bodybuilders demonstreren tegen Temptation Island 2018

Vanmiddag verzamelde zich rond 12:30 een groep van ongeveer 40 bodybuilders voor de studio van RTL Nederland op het mediapark in Hilversum. De demonstranten eisten dat RTL5 niet zou doorgaan met de uitzending van de eerste twee afleveringen van Temptation Island 2018. Deze afleveringen lekten vorige week uit en zijn al door een groot aantal fans gezien.

In eerste instantie leek de demonstratie vreedzaam te verlopen. Toegesnelde beveiliging en politie-agenten voelden zich, waarschijnlijk door het het uiterlijk van de demonstranten, niet in staat de veiligheid te garanderen. Het duurde dan ook niet lang voordat de ME ter plaatse was.

De aanwezigheid van de ME leek te zorgen voor een grimmigere sfeer en de spanningen liepen voelbaar op. Toen vervolgens een dumbell rakelings langs een agent en door de vooruit van het pand vloog, besloot de ME in actie te komen.

Het leidde tot harde schermutselingen waarbij schilden, tanktops, knuppels en gewichthef-riemen door de lucht vlogen als een scène uit Asterix en Obelix. “De mate van bruut geweld was angstaanjagend”, vertelt een geschrokken receptioniste van RTL. “Ik zag een beer van een kerel twee agenten optillen en naar het kordon van de ME smijten alsof het bowlingballen waren. Twee mannen van de ME kregen een halterstang met minstens 300 kilo erop op hun borst gesmeten. De man die de stang gooide, lachte en riep:’Dat was pas mijn warm up setje'”.

Zeven bodybuilders werden aangehouden. Een bodybuilder die werd aangehouden op verdenking van bezit van verdovende middelen werd weer vrijgelaten. De witte poeder op zijn snor bleek eiwitpoeder te zijn.

Stigma bodybuilding

Toen het protest nog vreedzaam verliep, hadden wij de gelegenheid te vragen waarom de bodybuilders zich op het mediapark verzameld hadden. We spraken een grote man aan in een klein shirt die een spandoek tussen zijn handen in de lucht hield. Hierbij had hij opvallend veel spanning op zijn biceps voor een doek dat misschien 2 kilo woog. “Temptation Island is discriminatie!”, stond in grote letters op het doek geschreven.

“Waarom zijn jullie zo boos op de makers van Temptation Island”, vroeg ik hem. Alvorens te antwoorden, legde hij zijn spandoek neer om even te drinken uit een fles water van 6 liter. “We zijn het zat. Iedere keer dat stigma van de hersenloze, op sex beluste bodybuilder. Kijk, ik ben personal trainer en ben dankzij Alex in seizoen 2017 de helft van mijn vrouwelijke klanten kwijt. Hun partners zijn bang dat ik vieze dingen met hun meissie ga doen”.

Hij krijgt grommend bijval van een man die iets buiten het gedrang op een muurtje zit. Uit een tupperware bakje eet hij een maaltijd die lijkt te bestaan uit zoete aardappel, brocolli en gegrilde kip. Op de vraag of hij niet moet meedoen met zijn protesterende maten lacht hij een beetje schaapachtig. “Prioriteiten he”, zegt hij met volle mond terwijl hij met zijn vork naar het bakje wijst.

“Dat is een mooi voorbeeld”, zegt de personal trainer naast me. “Wij worden vaak genoeg gediscrimineerd, bijvoorbeeld bij het solliciteren. Dan wordt me regelmatig gevraagd of ik dan ook vijf keer per dag pauze neem om te eten. Dan wordt ik altijd boos. ‘Dus ik mag wel vijf keer per dag naar buiten om me dood te roken, maar ik mag niet vijf keer per dag een gezonde maaltijd eten?'”.

“Ik heb een hoog libido”

Dan vraag ik op welke wijze Temptation Island 2018 bijdraagt aan dit stigma. Ik krijg antwoord van een man die even breed is als dat hij lang is. Hij lijkt zichzelf nog een beetje op te blazen en doet een stapje naar achteren. Mogelijk zodat ik met mijn toch bescheiden 1,83 meter niet zo duidelijk boven hem uit toren. Net wanneer mijn gedachten afdrijven naar de werking van een Napoleon complex, weet ik mezelf te concentreren op zijn woorden.

“Kijk, sinds Alex vorig jaar, hoopten we allemaal dat er dit jaar geen gespierde gasten tussen de verleiders zouden zitten, of dat deze tenminste iets zinnigs zouden kunnen zeggen. Toen de meest gespierde verleider van dit jaar echter de confrontatie aanging met één van ‘de vriendjes’ was het al duidelijk. We konden alle hoop laten varen dat dit seizoen een beeld zou tonen van gespierde mannen mèt inhoud.”

Hij is zichtbaar geïrriteerd wanneer een mede-demonstrant luid over hem heen praat. “Dus de verleiders kunnen de hele dag bedenken wat ze gaan zeggen tegen de partners van de dames op hun eiland. En wat bedenkt deze idioot? ‘Ik ben bloedje geil. Ik heb een hoog libido'”.

Napoleon neemt het gesprek weer luidruchtig over:”Het deed me verdomme denken aan die reclame van Planet Fitness met die hersendode bodybuilder die alleen kan zeggen:’I lift things up and put them down’. Snappen dit soort gasten dan niet dat hun gedrag gevolgen heeft voor de hele groep?”

https://www.youtube.com/watch?v=eOSeOieLh7s

“Traditie”

Een woordvoerder van RTL zegt via een reactie op de website de verontwaardiging niet te begrijpen. “We begrijpen het niet. De hersenloze spierbundel is een jaren oude traditie in Temptation Island. Daar heeft nog nooit eerder iemand over geklaagd. Wij zien dan ook geen enkele reden om dit protest van een gevoelige minderheid serieus te nemen”.

Het bericht wordt al snel opgepikt door de demonstranten. “Ha, dat is ironisch, ‘gevoelig'”, zegt een zwaargebouwde man gekleed in t-shirt met de tekst ‘light weight baby!'”Dat is de eerste keer dat ze erkennen dat ook wij bodybuilders gevoelig kunnen zijn. Wij kunnen ook gitaar spelen en romantische liedjes zingen zoals Ken uit seizoen 2017″. Op de vraag of hij gitaar kan spelen, antwoord hij snel dat hij dit figuurlijk bedoelde.

Op dat moment horen wij het geluid van een dumbell die glas raakt en volgde wat inmiddels al door sommig toeschouwers wordt omschreven als  ‘De slag om Temptation’.

Alternative Island

Bovenstaande alternatieve feiten zijn gebaseerd op waargebeurde fictie. Er is gekozen de identiteit van de verzonnen personen in dit artikel anoniem te houden.

RTL heeft bij verschijnen van dit artikel nog niet gereageerd op de vragen die wij hen niet gesteld hebben.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen