fbpx

De lege spierbundels van Temptation Island

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 3 minuten

Twee spierbundels in het laatste seizoen van Temptation Island laten twee totaal verschillende, maar even trieste stereotypen ‘lege kleerkast’ zien. Van “macho zolang ik de grootste ben” tot “Ik ben gods gift aan vrouwen”.

Zeik alert

Het is alweer ruim een maand geleden dat ik een zeik-artikel heb geschreven. Maar niet gevreesd. De aanleiding voor mijn nieuwste tirade is vooral gebaseerd op iets wat ik eerder als lachwekkend dan ergerlijk ervaar. Geen hatelijke toon hier dus. Slechts hoofdschuddende verbazing. Al kan ik niets beloven.

Temptation Island 2017

Geen weldenkend mens zou natuurlijk naar een platte, ordinaire show kijken waarin alles wordt gedaan om koppels tot overspel aan te zetten.

Ik kijk al sinds het eerste seizoen, samen met mijn vrouw. Ter verdediging zou ik kunnen aanvoeren dat ik geïntrigeerd ben in de sociale dynamiek onder dergelijk extreme omstandigheden. ‘Relationeel ramp toerisme’ is echter de ware reden. Je klapstoel neerzetten in de berm om met een bak popcorn op schoot te kijken hoe de slachtoffers van een ongeval worden afgevoerd.

Na zoveel seizoenen kan je je eigenlijk niet meer verbazen over het gedrag van bepaalde deelnemers. Dit jaar echter heb ik een excuus om er hier over te schrijven. Het heeft namelijk met spieren te maken, joepie!

Temptation Muscle

Dit jaar heb ik tot nu toe het meest gelachen om, of ‘gepast gewalgd’ van, het gedrag van twee deelnemers met ‘meer-dan-gemiddelde’ spiermassa.

Ten eerste hebben we Niels die met zijn vriendin Rosanna als koppel meedoet. Niels zou je op het eerste gezicht zien als een stoere jongen. Al snel echter ontwikkelt zich het beeld van iemand die heel onzeker is. Het beeld van een jongetje dat vroeger gepest werd en toen heel hard is gaan trainen om zich een beetje mans te voelen. De bovenkant dan (never skip legday Niels).

Voor veel mensen kan dit een prima methode zijn om zelfvertrouwen op te bouwen. Zelfvertrouwen waar vervolgens op voort gebouwd kan worden op andere gebieden. Dat lijkt Niels niet gedaan te hebben. Zijn hele imago en zelfvertrouwen lijken gebaseerd te zijn op zijn fysiek. Het probleem daarmee is dat er altijd iemand is die groter is. There’s allways a bigger dog…

“Ik ben de hoofdprijs”

Daar kwam Niels pijnlijk achter toen hij Alex zag. De single Alex die er volledig op gericht is Niels’ vriendin af te pakken. Je ziet Niels voor je ogen kleiner worden. Weg is de stoere man. “Kut er is een grotere gast”. Best zielig als je eigenwaarde zo sterk afhankelijk is, van je fysiek en dat van anderen.

Alex is een tegenovergestelde geval van onuitstaanbaar. Alex vindt zichzelf de hoofdprijs voor iedere vrouw die zich gelukkig mag prijzen de eer te hebben in zijn aanwezigheid te zijn. Alex vindt zichzelf fantastisch, gods gift aan de vrouw. Hij heeft er ook geen probleem mee dit te verkondigen aan de wereld. Ik moet mezelf er soms aan herinneren dat ik kijk naar een echt persoon en niet een personage uit een komedie over Narcissus.

Alex is personal trainer. Zelf zou ik het niet prettig vinden als m’n klanten denken dat ik het als mijn missie zie om iedere vrouw op aarde te bevredigen. Aan de andere kant houdt hij nu misschien alleen nog maar de door hem gewenste klanten over. Vrouwen die juist op zoek zijn naar een seksspeeltje dat je stil krijgt door het voor een spiegel te plaatsen.

Ter verdediging van Alex: de ervaring met andere TV-programma’s leert dat mensen soms nogal vreemd gedrag kunnen vertonen wanneer ze door camera’s gevolgd worden. Misschien is hij in het echte leven wat minder vol van zichzelf.

“I lift things up and put them down”

Ter verdediging van gespierde mannen over de hele wereld: we zijn niet allemaal zelfverzekerd zolang we de grootste zijn. We vinden onszelf niet allemaal Casanova in het lichaam van Tarzan. Soms hebben we zelfs een beetje inhoud.

https://www.youtube.com/watch?v=q7gzmoqmL7g
girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen