fbpx
De voordelen van personal training

De voordelen van personal training

Geschreven door Mart Jansen
Geschatte leestijd: 3 minuten

Vind jij gezondheid belangrijk? Wil je ook strakker in je vel zitten. Wil je meer energie en een betere conditie hebben, maar je hebt de motivatie niet? Je wilt gezonder eten, maar je weet niet wat en hoe? Je bent mentaal niet sterk genoeg om je doelstellingen te halen. Je hebt altijd van die rare pijntjes. Je traint 3 keer per week in de sportschool maar het helpt allemaal niets? Dan is Personal Training iets voor jou.

Wat kan een personal trainer voor mij doen

Jouw personal trainer maakt een ‘trainingsplan’op maat. Dus niet alleen een fitness schema maar nog veel meer. Het is toch geweldig wanneer er iemand is die echt naar jou luistert. Iemand die je begrijpt, een luisterend oor heeft, weet wat je nodig hebt, je over je bol aait, je complimenteert en af en toe een schop onder je kont geeft. Dit is precies wat een personal trainer voor jou kan betekenen. 

De meeste personal trainers kunnen jou ook enorm helpen met het samenstellen van een voedingsschema. ‘Wat moet ik precies eten en waar kan ik beter minder van eten’.

Misschien denk jij ook zoals vele anderen: ‘ ik kan me toch nooit een personal trainer veroorloven, dat is toch veel te duur.’

Dat was inderdaad ook zo.

Tegenwoordig hebben vele mensen ervaring opgedaan met een personal trainer of een personal coach. Het uur tarief varieert tussen € 15,- en € 100,- per uur. De prijsverschillen hebben meerdere oorzaken. Zo zullen beginnende personal trainers, zzp‘er of personal trainers in loondienst vaak een lager tarief hebben dan zeer ervaren personal trainers. Een personal trainer met veel kennis, kunde en ervaring zal hoger in prijs zitten. Maar resultaat en je doelstellingen behalen, een gelukkiger mens te worden, is jou toch wel wat waard.

Waarin kun jij persoonlijk begeleid worden

Gewichtsbeheersing, lifestyle changing, revalidatie. Verbeteren van kracht, conditie en lenigheid. Mental coaching, rookverslaving, eetverslaving.
Sportspecifieke doelstellingen zoals voorbereiden op een marathon of de tenniscompetitie en nog veel meer.

Hoe gaat personal training precies in zijn werk
Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek, wordt gekeken naar:

 • Doelstelling
 • Gezondheid (klachten)
 • Blessures (aandoeningen)
 • Sportverleden
 • Woon- en leefsituatie
 • Eetgewoonte
 • Hulpvraag
 • Testen en metingen
 • Trainingsplan (incl voedingsplan)
 • Prijsafspraak
 • Afspraak voor de 1e Personal Training

De voordelen van personal training

Voordelen van Personal Training
1. Deskundigheid
2. Persoonlijke aandacht
3. Op maat gemaakt programma
4. Uitdagend
5. Gevarieerd
6. Helpt jou doelstelling(en) te halen
7. Helpt jou bij het kiezen van de juiste voeding
8. Helpt jou mentaal
9. Geeft sneller resultaat
10. Een goed gevoel

Nadelen van personal training

In mijn beleving is de enige nadeel dat iedereen zich personal trainer kan noemen. Kwaliteit en betrouwbaarheid van een personal trainer is niet altijd van te voren duidelijk. Zoek een personal trainer die bij je past, door o.a. referenties op te vragen. Als kracht, spiermassa en afzien je doelstelling is, blijf dan niet bij een personal trainer die jou op een bosu bal zet, omdat je zogenaamd eerst aan je core stabiliteit moet werken. Gebruik je gezond verstand en ga af op je gevoel. Er zijn hele goede personal trainers, maar er lopen ook koekenbakkers rond.

De kosten worden vaak als nadeel gezien. Wanneer er resultaat wordt geboekt dan is dat natuurlijk onbetaalbaar. Denk aan suikerpatienten die hun medicatie kunnen verlagen en zelfs ermee kunnen stoppen. Denk aan mensen met obesitas die op allerlei manieren beperkt worden door hun aandoening. Discriminatie bij sollicitaties, hart en vaatziekte, kortademigheid etc.

Denk aan het halen van de strenge fysieke toelatingseisen bij de politie, marine, etc
Fotomodellen die net niet slank genoeg zijn om Internationaal door te breken. Hoe bereik ik op een gezonde manier een heupomvang van 92 cm

Je moet je namelijk bedenken dat een Personal Trainer een specialist is op zijn/haar gebied. Een deskundige. Als je auto kapot is ga je naar de garage, als je iets aan je kapsel wilt doen ga je naar de kapper. Om je huis te schilderen, rechtsbijstand zoekt etc. ga je naar betreffende specialisten.

Dus als je iets aan je figuur wilt doen of aan je gezondheid, conditie wilt krijgen of verbeteren of je levensstijl wilt veranderen, kies dan voor personal training.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
 • Afvallen
 • Conditie opbouwen
 • Droog trainen
 • Herstellen
 • Spiermassa
 • Sterker worden
 • Vet verbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen