Vers gevulde Springrolls

Ik ben fan van Aziatisch eten en deze loempia’s¬†stonden al lang op¬†mijn recepten lijstje en wat zijn ze lekker en ook nog eens¬†gezond! Deze springrolls¬†worden namelijk niet gefrituurd of gebakken,¬†dus¬†absoluut een gezonder alternatief!¬†De¬†springrolls¬†van rijstpapier¬†worden veel gebruikt in de Aziatische keuken en dan met name in de¬†Vietnamese keuken. Ze¬†zijn gemaakt van rijstzetmeel en zijn¬†dan ook glutenvrij. Je kunt ze vullen met vis, vlees of kip in combinatie met verschillende groentes. Ik koos voor een variatie met kip en rauwe zalm. Je kunt ze dus vullen met wat je zelf lekker vindt. Het is een licht gerecht¬†en kan dus¬†ook prima als voorgerecht geserveerd kan worden. Het maken van deze springrolls is zeer eenvoudig. Het meeste werk zit hem in het klaarleggen van de ingredi√ęnten, that’s it! Deze loempia’s moet je dus zeker een keer geprobeerd hebben! Vooral lekker met een dipsaus; sojasaus of Hoisin saus.

Ingredi√ęnten

  • rijstpapier (rond, 22 cm¬†bij toko of online bestellen)
  • romeinse sla of een kleine slakrop
  • naar wens; kip¬†(gerookt, gebakken)¬†zalm (rauw, gerookt, gebakken)
  • wat spitskool, taug√© en wortel
  • muntblaadjes
  • rijpe avocado
  • optioneel; rijstvermicelli¬†(supermarkt of toko)
  • voor de dip kies uit; soyasaus,¬†chillisaus of¬†hoisin saus¬†(supermarkt of toko)
  • optioneel ter decoratie: sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Leg alle ingredi√ęnten klaar voor gebruik.
  2. Snij alle ingredi√ęnten in smalle strookjes.
  3. Bereid de rijstvermicelli volgens beschrijving.
  4. Bak de kip gaar en kruid deze met knoflook, peper en zeezout. Snij deze ook in smalle strookjes.
  5. Week de rijstpapier kort (per vel) in lauwwarm water (op een bord) totdat ze zachter is geworden.
  6. Leg het rijstpapier voor je¬†op¬†een droog¬†werkblad of op een snijplank¬†en vul deze met de ingredi√ęnten ongeveer 4 cm van je af, dus op het onderste gedeelte van het rijstpapier. Houd aan beide zijkanten 2 cm¬†vrij.
  7. Begin met de sla en leg dan de overige ingredi√ęnten bij elkaar en bovenop de sla.
  8. Sla de zijkantjes naar binnen en Rol de loempia dicht (Van je af rollen.)
  9. Rol de loempia voorzichtig, rustig maar wel stevig op tot een compact geheel.
  10. Snij de loempia door twee√ęn en serveer op een mooi bord met¬†dipsaus.

Tip! Heb je toch moeite met het rollen van de loempia’s? Bekijk dan dit filmpje:

Plaats een reactie

Beoordeling