6/10 sterren

Pita kip kurkuma

Deze gevulde pita¬†broodjes zijn¬†ideaal¬†als¬†gezonde snack!¬†Wil je na een drukke dag niet steeds op de ongezonde tour en heb je geen zin om uitgebreid¬†te koken? Dan is dit je antwoord. De pitabroodjes zijn gevuld met gebakken¬†kip, verse groenten en salade. Bovendien kan er¬†knoflooksaus bij gegeten worden. Deze variant is zelfs gezond want de saus is op basis van magere kwark, knoflook en verse kruiden. De kip wordt bereid met Kurkuma.¬†Kurkuma wordt vaak in de¬†Oosterse¬†keuken¬†gebruikt¬†en is behalve lekker ook een opkikker voor je immuunsysteem! Kurkuma wordt ook ‚ÄúHet heilige kruid‚ÄĚ genoemd, omdat het bekend staat om zijn reinigende werking van het lichaam. Kurkuma hoort bij de gemberfamilie en wordt veel gebruikt in Indiase curry‚Äôs.

Ingredi√ęnten Pita kip kurkuma

  • 4 pitabroodjes (liefst volkoren bij de natuurwinkel. Merk; Florentin)
  • 2 kipfilets (liefst biologisch)
  • 1 eetlepel kurkuma kruiden (te koop in de supermarkt)
  • gemengde sla, komkommer, tomaten
  • (optioneel: bosuitjes, peterselie, champignons om het net iets specialer te maken)
  • kokosolie op in te bakken

Ingredi√ęnten zelfgemaakte¬†knoflooksaus

  1. magere kwark (4 grote eetlepels voor 4 pita broodjes)
  2. teentje knoflook (geperst)
  3. peterselie of bieslook (liefst vers)
  4. optioneel: halve avocado en verse citroensap
  5. peper en zeezout naar wens

Bereidingswijze Pita kip kurkuma

Snij de kipfilet in kleine smalle stukjes. Zet de koekenpan op het vuur. Snij de sla in smalle stukken en de komkommer en tomaatjes in plakjes zodat je ze later tussen je pitabroodje kunt doen en snijd nu ook eventueel de bosuitjes, peterselie en bijvoorbeeld de champignons.

Bak je kip mooi gaar (en voeg eventueel later de champignons toe) en breng deze op smaak met de kruiden, peper en zout. De kip krijgt nu een mooie gele kleur. Let op dat je de kip precies goed gaar bakt als je hem door bakt dan kan de kip taai worden. De smaak van de kurkuma is absoluut niet overheersend dus voor iedereen doable.

Doe 4 eetlepels kwark in een kommetje. Voeg de knoflook (geperst),  fijngehakte peterselie, peper, zout en eventueel de halve avocado erbij toe. Meng het geheel tot een saus (en voeg er naar wens een halve theelepel citroensap en bosuitjes aan toe). Is de saus nog te dik? Dan kun je er een beetje water of melk bij doen totdat je de gewenste textuur krijgt. De pitabroodjes kun je kort in de oven opwarmen zoals op de beschrijving. Vul de pitabroodjes met het kipmengsel, gemengde sla, tomaat en komkommer

Tip! Vervang de kip eens met¬†gepelde gamba’s¬†of mager rundergehakt.

1 reviews

6/10 sterren
  1. Kevin

    6/10 sterren

    Een makkelijk en goed gerechtje om even snel op tafel te zetten na een dag werken voor de traing. 3 sterren geef ik deze, niet omdat het niet lekker is, maar omdat het een “gewoon”gerecht is dat je snel maakt en niet iets hoog culinairs hoeft te verwachten. Op naar het volgende recept. Dat word de portobello!

    Beoordeling

Plaats een reactie

Beoordeling