fbpx
Creapure Tasty Tabs van Body en Fit review

Creapure Tasty Tabs van Body en Fit review

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Wanneer je een tijdje actief bent op het gebied van fitness, krachttraining of misschien op het gebied van andere sporten, dan is de kans groot dat je wel eens van het voedingssupplement creatine hebt gehoord. Creatine heeft door de jaren heen aan populariteit gewonnen, voornamelijk onder krachtsporters. Kort samengevat: door middel van creatine suppletie neemt de energie in spieren toe waardoor kracht en spieromvang kan toenemen.

Er zijn verschillende soorten en vormen van creatine beschikbaar. Zo is het beschikbaar in poedervorm, in vloeibare vorm en in tablet vorm. Body en Fitshop lanceerde onlangs hun eigen Creapure Tasty Tabs: creatine in snoepvorm, waarbij elke tab 1 gram pure CreaPure creatine bevat.

Werking creatine

De positieve werking van creatine vertaalt zich dus in meer energie in de spieren. Creatine is een lichaamseigen stof dat ook veel voorkomt in bijvoorbeeld vlees, weliswaar in een lagere hoeveelheid dan in veel supplementen. Een kilogram biefstuk bevat ongeveer tussen de 4 en 5 gram creatine. Creatine vormt een onderdeel van creatinefosfaat, de energierijke stof die verantwoordelijk is voor de vorming van ATP. Wanneer de creatine opgenomen  wordt door de spiercellen, kan het bij actieve krachtinspanningen de energievoorraad ATP vergroten. ATP staat voor Adenosine Triphosphate, in het Nederlands adenosinetrifosfaat. De energie die ATP levert, komt vrij wanneer één van de drie fosfaatgroepen van ATP wordt afgesplitst. Adenosinetrifosfaat verandert daarmee in adenosinedifosfaat (ADP) en één losse fosfaatgroep. De energie die hierbij vrij is gekomen, kan gebruikt worden voor het samentrekken van de spieren, maar slechts voor een paar seconden omdat de hoeveelheid ATP in de spieren beperkt is. Dus creatine als supplement zorgt ervoor dat er meer creatinefosfaat beschikbaar is om opnieuw ATP te maken en zorgt daardoor voor meer energie.

Creapure Creatine

In de inleiding beschreven we al dat de populariteit van creatine de laatste jaren enorm is toegenomen. Hierdoor zijn er ook diverse soorten en vormen van creatine op de markt gekomen. De producent van CreaPure, het in Duitsland gevestigde AlzChem Trostberg GmbH, garandeert dat zij de meest zuivere creatine ter wereld hebben. Zij menen verschillen te zien in de soorten creatine die aangeboden worden op de markt. Daarom stellen ze hun producten bloot aan zuiverheidstesten en alleen de zuiverheid boven 99,95% met minimale afvalstoffen (zoals creatinine) mogen de naam Creapure dragen. AlzChem is dan ook het enige bedrijf dat de naam CreaPure mag voeren aangezien zij deze naam gepatenteerd hebben.

Dosering

Over de dosering en inname van creatine hebben we meerdere artikelen geschreven. Zo hebben we al eerder eens geschreven over de noodzaak van een laadfase bij creatine. In onze conclusie konden we stellen dat een laadfase niet noodzakelijk is, maar je wel eerder zou kunnen leiden tot een maximale opslag. Zonder laadfase zou je hier langer over doen. De hoeveelheid creatine die je per dag dient te doseren is met zo’n 2 a 3 gram voldoende, blijkt uit ons zelfde artikel.

CreaPure Tasty Tabs

De CreaPure Tasty Tabs bevatten dus de meest pure vorm van creatine. Naast de creapure bestaat een tablet uit dextrose waardoor de opneembaarheid van dit supplement vergroot kan worden. Wanneer we kijken naar de onderzoeken uit ons eerder gepubliceerd artikel over de laadfase bij creatine, dan zouden we kunnen stellen dat je per dag aan 2 tabletten CreaPure Tasty Tabs voldoende zou moeten hebben. Body en Fitshop adviseren 3 per dag. De tabs zijn erg goed qua smaak: lekker fris en fruitig. De smaak van dextrose overheerst. Het is qua smaak overigens niet onaangenaam en de smaak van creatine valt nauwelijks op. Met een prijs van slechts 12,50 euro voor 180 tabs is dit supplement erg scherp geprijsd. Van de 180 tabs waren er een aantal helaas afgebrokkeld of door midden gebroken. Niet dat het heel erg is, omdat het slechts om een enkele tab ging, maar als we een nadeel mogen noemen dan is dit er 1.

Conclusie: CreaPure Tasty Tabs

Een van de meest effectieve supplementen voor kracht en meer uithoudingsvermogen had altijd een minder praktisch aspect: de inname. Om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid creatine te komen diende je de suppletie nauwkeurig te plannen en te doseren. Elke sporter die creatine gebruikt kent de fronsende wenkbrauw van zijn of haar collega bij het tevoorschijn halen van dit witte poedersupplement. Body en Fitshop lost dit op door hun CreaPure Tabs. Niet alleen qua dosering maar ook qua transport is dit gewoon een fijn supplement. Naast de kwalitatieve aspecten en de financiële aspecten, heeft B&F gekozen voor de meest pure vorm van creatine op de markt met dextrose als toevoeging om de opneembaarheid te bevorderen.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Herstellen
  • Spiermassa
  • Sterker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen