fbpx
Weight Gainer

Weight Gainer

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 2 minuten

In de voedingssupplementen wereld zijn er verschillende soorten supplementen verkrijgbaar. Zo zijn er veel supplementen die kunnen bijdragen aan het verlies van gewicht. Andersom zijn er ook supplementen die kunnen bijdragen aan het aankomen in gewicht. Deze supplementen zijn bekend onder de naam: weightgainer. 

Dit is een supplement dat enige tijd aardig wat populariteit had onder mensen die moeilijk aan kunnen komen in gewicht, de zogenaamde hardgainers. Weightgainers zijn juist geschikt voor mensen die moeite hebben om aan te komen in gewicht door alleen het nuttigen van voldoende calorieën via de dagelijkse voeding. Omdat elk lichaam anders is kan een weightgainer een uitkomst zijn indien je wilt aankomen en het aankomen niet kunt realiseren middels het opvoeren van je dagelijkse calorie inname.

Weight gainer gebruiken

Feitelijk is een weightgainer een eenvoudig toepasbaar supplement waarmee je het lichaam van voldoende koolhydraten en eiwitten kunt voorzien. Waar een reguliere whey proteine supplement bestaat uit diverse soorten whey proteine, zie je dat een weightgainer vaak dezelfde samenstelling heeft, inclusief extra enkelvoudige en complexe koolhydraten die voor de nodige calorieën kunnen zorgen. Vaak worden er ook ingrediënten toegevoegd aan de weightgainer ter voorkoming van spierafbraak, zoals glutamine.

De mix van ingrediënten in de weightgainer zijn geen vervanging van de reguliere maaltijden. Immers, de naam “voedingssupplement” zegt het zelf al: het is aanvulling op je dagelijkse maaltijden. Vaak worden weightgainers in de ochtend en direct na het trainen gebruikt.

Werking weight gainer

Zoals hierboven aangegeven zijn weightgainers supplementen die een aanvulling kunnen zijn op je reguliere dagelijkse voeding, met als doel meer voedingsstoffen en calorieën binnen te krijgen. Een weightgainer meng je vaak met melk of met water en gebruik je in de ochtend of direct na je training. Indien je echt moeite hebt om gewicht aan te komen kun je dit supplement ook in de middag nemen, tussen je lunch en je avondeten.

Let wel op dat je goed meet hoeveel calorieën extra je door middel van de weightgainer per dag tot je neemt. Sommige weightgainers kunnen tot wel 800 – 1.000 extra calorieën leveren, zeker wanneer ze gemixt zijn in volle melk. Ideaal voor de hardgainer, maar minder ideaal voor iemand die in een bulk zit en niet teveel overtollig vet wil realiseren.

Voordelen

Samengevat nog eenmaal de voordelen van het gebruik van dit supplement:

  • Eenvoudig te nuttigen
  • Resulteert in extra calorieën per dag
  • Extra kracht en energie
  • Voorkomt spierafbraak door toevoeging van glutamine
  • Vervanging van je whey proteine shake
  • Geen hoge insuline pieken door aanwezigheid van koolhydraten met een lage glycemische waarde.
  • Vaak zijn ze erg lekker
girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen