fbpx
Bodybuildster worden

Bodybuildster worden

Geschreven door Matthijs Wessels

Geschatte leestijd: 2 minutenWanneer je als vrouw gaat starten met bodybuilding en je wilt bodybuildster worden zijn er een paar grote verschillen met de mannelijke collega’s. Vrouwen hebben van nature minder testosteron om grote spieren te ontwikkelen. Bij mannen ligt het niveau testosteron veel hoger. Testosteron is een vereiste om spiergroei te realiseren. Daarom vergt het meer toewijding om als vrouw zijnde succesvol te worden in bodybuilding. Hieronder vind je 5 stappen hoe je succesvol bodybuildster kunt worden.

Stap 1: Maak je doelen concreet

Het schema qua training en voeding moet bepaald worden met het einde in zicht. Waar wil je naartoe? Maak je doel zo concreet mogelijk en knip deze op in kleine subdoelen. Vervolgens ga je bepalen wat je nodig hebt om de subdoelen te behalen. Denk daarbij aan dagelijkse calorie-inname maar ook aan supplementen zoals creatine en whey eiwitten.

Stap 2: Zoek de ideale sportschool

Het belangrijkste onderdeel om je doel als bodybuildster te realiseren is training. Zoek daarom een sportschool die aan jouw eisen voldoet en past in jouw tijdsschema. Het is belangrijk dat je een sportschool vindt waar je naast fitnessapparaten ook met losse gewichten kunt trainen.

Stap 3: Begin met de grote spiergroepen

Kracht bouw je op door de grote spieren zwaar en intensief te trainen. Begin daarom elke training eerst met de grote spiergroepen, zoals rug, borst of benen. Vaak is een compound oefening een goede keus om mee van start te gaan. Na het trainen van de grote spiergroepen kun je de focus leggen op de kleine spiergroepen met losse gewichten.

Stap 4: Doe aan cardiotraining

Omdat je hart verantwoordelijk is voor het rondpompen van bloed, met daarin zuurstof en voedingsstoffen, is het belangrijk dat je cardiovasculair systeem in topconditie is. Bodybuilding is een sport die zich kenmerkt door grote spieren, maar deze dienen wel te groeien door voedingsstoffen. Hoe sterker je hart, des te beter je spieren groeien.

Stap 5: Werk aan je voedingsschema

Een bekende uitspraak in bodybuilding is: train like a beast, eat like a horse, and sleep like a baby. Met andere woorden: training is niet het enige onderdeel waar je je als bodybuildster op moet focussen. Stel daarom een voedingsschema samen waarmee je ook weer het einddoel in zicht houdt. Bepaal de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten. En vergeet niet voldoende rust te nemen. Immers, je spieren groeien wanneer je lichaam tot rust komt tijdens je slaap.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Creatine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen